Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Την επόμενη εβδομάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022


Σχεδόν έφτασε η στιγμή που θα ξεκινήσει στην πόλη του Καρπενησίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022, μια παγκόσμια διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB και όπως αναφέρει η δημοτική αρχή «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον τόπο μας να φιλοξενείται στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις».

Πέντε ημέρες, 350 τετράποδα από 33 χώρες του κόσμου θα κατακλύσουν την πόλη μαζί με τους κυναγωγούς και τους συνοδούς τους. Οι αγώνες περιλαμβάνουν 6 κυναθλήματα και θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Μεγάλη υπήρξε και η ανταπόκριση από τα σχολεία της περιοχής μας, σε συνέχεια της πρόσκλησης που απευθύναμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να αναπτύξουν οι μαθητές την κυνοφιλική παιδεία και τη φιλοζωία καθιστώντας τους  ενεργούς και συνειδητούς πολίτες. 

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου αφού προηγηθεί παρέλαση των τετράποδων με τους κυναγωγούς τους στο κέντρο της πόλης.

Οι αγώνες ξεκινούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και θα διεξάγονται καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 8:00 έως αργά το απόγευμα (θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα).

Η τελετή λήξης καθώς και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 15:00 στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.  

Ο Δήμος Καρπενησίου, αναφέρει για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση:

«Στόχος μας η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για ανάδειξη και προβολή του τόπου μας, για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος μας».

Πηγή: www.evrytanikospalmos.gr