Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

«Κόντρα» με τη Χαλκίδα στην πρεμιέρα των μπαράζ για τον Αίολο

Στη «μάχη» των Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική μπαίνει ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος, ο οποίος θα υποδεχτεί την πρωταθλήτρια Εύβοιας Χαλκίδα.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Είναι στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική και τον 6ο Όμιλο.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα αποτελεί το «αουτσάιντερ» του ομίλου και θα προσπαθήσει να είναι όσο περισσότερο ανταγωνιστικός γίνεται στη δύσκολη διαδικασία των Play Off. Κατέκτησε το «νταμπλ» στην Ευρυτανία και δεν δέχτηκε κανένα τέρμα στο πρωτάθλημα. Σε πρόσφατο φιλικό η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ηττήθηκε με 0-1 από την ομάδα νέων του Παναιτωλικού. Αναμένεται να στηριχτεί στην άμυνα της, όπως είναι φυσικό.

Η Χαλκίδα του Πέτρου Ζουρούδη είναι ένα αρκετά ιστορικό σωματείο, το οποίο έφτασε στον τίτλο μετά από μια μεγάλη «μάχη» με αρκετούς συνδιεκδικητές. Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Εύβοιας στοχεύουν στην άνοδο και φιλοδοξούν να ξεκινήσουν με νίκη απέναντι σε έναν αρκετά υπολογίσιμο αντίπαλο.

Διαιτητής ορίστηκε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την Φθιώτιδα, έχοντας βοηθούς τον Θανάση Δόδογλου και τον Νικηφόρο Φαρμάκη.

 

Κάλεσμα στον κόσμο

Η προετοιμασία της ομάδας του Δημήτρη Τσιγαρίδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (6/5) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Η τιμή του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 5 ευρώ.


 

 

Ο Α.Ο. Χαλκίς


 

Οι πρωταθλητές Εύβοιας τερμάτισαν 1οι σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με 63 βαθμούς (20 νίκες-3 ισοπαλίες-3 ήττες και τέρματα 53-15), με τον Ταμυναΐκό Αλιβερίου να ακολουθεί με 62 και τη Μακρυκάπα με 58. Επιπρόσθετα έφτασαν στον τελικό κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Νέα Αρτάκη.

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κέρδισε με 0-2 τον Α.Ο. Καρύστου, έχοντας σκόρερ τον Γκιόκα και τον Σπανό. Έπαιξαν οι: Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι.Κ. Τσολάκος, Τζάβρας, Γεωργίου, Χαλιώτης, Ζουλιώτης (88′ Σπυράκης), Τσατσαρώνης (46′ Ι.Αθ. Τσολάκος), Καραχάλιος (74′ Λούκας), Ν. Μαστροκώστας (62′ Σπανός) και Γκιόκας (88′ Τρεπεκλής). Με 10 γκολ ο Κώστας Σπανός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Προπονητής της Χαλκίδας είναι ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Πέτρος Ζουρούδης, που ανέλαβε τον Απρίλιο (4ος στη σειρα), ενώ η χρονιά είχε αρχίσει με τον Παναγιώτη Τοκπασιδη, δεύτερο τον Δημήτρη Λύκο και συνεχίστηκε με τον Κώστα Χατζέλη.

Ο ιστορικός Α.Ο. Χαλκίς ιδρύθηκε το 1967 και έχει μια παρουσία στην Α΄ Εθνική (1968-1969), 15 στη Β΄ Εθνική και 13΄ στη Γ΄ Εθνική.

 



4Χ4

Η Χαλκίδα έχει κερδίσει και στις τέσσερις προηγούμενες «επισκέψεις» της στο Καρπενήσι. Τη σαιζόν 1998-1999 κέρδισε με 1-3 το Βελούχι και με 1-6 τον Εύρυτο Λαγκαδιάς. Την περίοδο 2002-2003 επιβλήθηκε με 2-3 του Βελουχίου και τη σαιζόν 2014-2015 με 1-2 του Αιόλου. Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι, τα  υπόλοιπα τρία ήταν στο πλαίσιο της πρώην Δ΄ Εθνικής.

 

Διαμονή& εκδρομή

Η Χαλκίδα θα διανυκτερεύσει το βράδυ του Σαββάτου (7/5) στο Montana, ενώ μονοήμερη εκδρομή ετοιμάζουν οι φίλοι της.

 

7 χρόνια μετά

Τον Μάιο το 2015 η Χαλκίδα είχε επιβληθεί με 1-2 του Αιόλου για την ίδια διαδικασία των Play Off ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Επιπλέον ο Αίολος έχει να αντιμετωπίσει σε επίσημο ματς ομάδα εκτός Ευρυτανίας από το 2016.

 


Χωρίς εκπρόσωπο

Η Ευρυτανία δεν είχε εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική τις δυο προηγούμενες σαιζόν. Την άνοδο θα κερδίσουν οι 3 από τις 7 ομάδες και όλα τα ματς είναι μονά.

 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Τα υπόλοιπα δυο παιχνίδια της ημέρας για τον ίδιο όμιλο είναι τα : Κυπάρισσος Αντίκυρας-Παναργειακός και Τενεάτης Αθικίων-Α.Ε. Μοσχάτου. Ρεπό για τον Απόλλωνα Ευπαλίου.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

 Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ (6ος Όμιλος)

1η αγωνιστική (8/5, 16:00)

Κυπάρισσος Αντίκυρας-Παναργειακός Δημοτικό Στάδιο Αντίκυρας

Διαιτητής: Γεώργιος Παναγιωτάρας (Αθηνών)

1ος Βοηθός: Απόστολος Καλοπίσης (Αθηνών)

2ος Βοηθός: Λόρεν Μπεκιάρη (Αθηνών)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας)

 

Τενεάτης Αθικίων-Α.Ε. Μοσχάτου ΔΑΚ Κορίνθου

Διαιτητής: Αριστείδης Αλιάγας (Δυτικής Αττικής)

1ος Βοηθός: Νικόλαος Μανούρας (Δυτικής Αττικής)

2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Στεργιακούλης (Λέσβου)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αθανάσιος Τζωρτζάκης (Δυτικής Αττικής)

 

Αίολος-Χαλκίδα Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου

Διαιτητής: Νικόλαος Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Αθανάσιος Δόδογλου (Φθιώτιδας)

2ος Βοηθός: Νικηφόρος Φαρμάκης (Φθιώτιδας)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

 

Ρεπό: Απόλλων Ευπαλίου