Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Απόλλων Ευπαλίου-Αίολος 5-0

Με μια ακόμη ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου ο Αίολος, με τον Απόλλωνα Ευπαλίου Tihio Race να επικρατεί άνετα με 5-0.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημοτικό γήπεδο Μαλαμάτων και άρχισε στις 17:00. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική μεταξύ των πρωταθλητριών ΕΠΣ.

Ο Απόλλων του Νίκου Κόκκινου προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας μέρος με διαφορά, έχοντας σκόρερ τους: Γιάννη Καραγιάννη (Μετά από απόκρουση του κορυφαίου Σπύρου Κοκονδύνη σε πέναλτι του Γιώργου Φλέγγα), Μπάμπη Παπανδρέου και Νίκο Θωμόπουλο (Ύστερα από νέα απόκρουση του τερματοφύλακα του Αιόλου, αυτή τη φορά στον Θωμόπουλο). Στην επανάληψη ο Γιώργος Φλέγγας έβαλε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, πετυχαίνοντας δυο γκολ. Το συγκρότημα της Φωκίδας επέστρεψε στις νίκες, έφτασε 3o τους 9 πόντους και διεκδικεί την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με αξιώσεις.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα για δεύτερο συνεχόμενο ματς αγωνίστηκε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές και πολλές απουσίες. Έκλεισε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ, μη καταφέρνοντας να αποσπάσει κάποιον βαθμό ή να πετύχει κάποιο τέρμα. Συνεπώς τερμάτισε τελευταίος και θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Για την τελευταία (7η) αγωνιστική την Κυριακή 5 Ιουνίου οι νικητές θα παίξουν στο Μοσχάτο με την τοπική Α.Ε.Μ. την κατηγορία, ενώ οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας έχουν ρεπό, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους κόντρα στο Ευπάλιο.

 

Zωντανή μετάδοση

Ο αγώνας μεταδόθηκε διαδικτυακά ζωντανά από το Nafpaktia News.

 

Πάλι 11 και με νέα πρόσωπα


 

 

 

 

 

 

Οι Ευρυτάνες όπως και στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Κυπάρισσο Αντίκυρας αγωνίστηκαν ξανά με 11 ποδοσφαιριστές και χωρίς διαθέσιμη αλλαγή. Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία πάνω αριστερά), Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία πάνω δεξιά), Δημήτρης Ρούσσης (Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία κάτω δεξιά) πήραν τις θέσεις των απόντων Λευτέρη Αδάμ, Δημήτρη Κοτρώνη, Κώστα Ρούσση και Άγγελου Παχή. Δημήτρης Ρούσσης και Κώστας Μπόνιας επέστρεψαν από τραυματισμό, ενώ ο Σερπάνος έπαιξε για πρώτο ματς βασικός.

 

Η σφυρίχτρα σε Λαθύρη


 

Το ματς σφύριξε ο πολύ καλός πάντοτε Βαγγέλης Λαθύρης, ο οποίος ανήκει στον ΣΔΠ Πειραιά. Κατάγεται από την Ευρυτανία, αρχίζοντας τη διαιτησία από τον νομό μας και συνεχίζοντας στην Φθιώτιδα.

 

3Χ3

Οι νταμπλούχοι Φωκίδας εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έδρα τους, έχοντας προηγουμένως κερδίσει με 2-1 τον Τενεάτη Αθικίων και τον Κυπάρισσο Αντίκυρας. Έφτασαν τους 9 βαθμούς, όσους και η Χαλκίδα, υπερτερώντας στη διπλή ισοβαθμία λόγω καλύτερης επίθεσης.

 

Χωρίς Θεοχάρη

Για τους γηπεδούχους δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο Γιώργος Θεοχάρης, που έχει χριστεί σκόρερ δυο φορές ως τώρα στα μπαράζ.

 

Παρόντες σε όλα

Σπύρος Κοκονδύνης, Νίκος Σκοπέτος, Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος και Πάνος Χρυσικός ήταν οι τέσσερις ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Τσιγαρίδα που έπαιξαν και στα 6 παιχνίδια των μπαράζ.

 

Χωρίς γκολ και βαθμό

Ο Αίολος δεν κατάφερε στη μίνι διαδικασία των Play Off να αποσπάσει κάποιον βαθμό και να σημειώσει κάποιο τέρμα, αγωνιζόμενος με πληθώρα απουσιών σε όλα τα ματς. Αντίθετα δέχτηκε συνολικά 26 γκολ.

 

Α΄ Μέρος

«Καταιγιστικός» ο Απόλλων

Ο ανώτερος Απόλλων απέναντι στους 11 ποδοσφαιριστές του Αιόλου προηγήθηκε με 3-0 στο α΄ μέρος. Δυο αποκρούσεις πέναλτι για τον Σπύρο Κοκονδύνη, ο οποίος νικήθηκε όμως στην επαναφορά και στις δυο περιπτώσεις.

 

Σε δεύτερο χρόνο 


 

Ο Απόλλων έφτασε στο 1-0 στο 28ο λεπτό. Ο Μπάμπης Παπανδρέου κέρδισε πέναλτι από τον Δημήτρη Ρούσση. Ο Γιώργος Φλέγγας ανέλαβε την εκτέλεση και ο κορυφαίος Σπύρος Κοκονδύνης (Φωτογραφία) απέκρουσε στη δεξιά του γωνία. Στην επαναφορά, ο Γιάννης Καραγιάννης με πλασέ σημείωσε το 1-0.

 




«Καθάρισε» γρήγορα


 

Στο 35ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με κοντινό σουτ του Μπάμπη Παπανδρέου (Φωτογραφία), το οποίο κόντραρε και στον Χριστόδουλο Μισύρη. Ο Παπανδρέου έφτασε τα 3 γκολ στο μίνι πρωτάθλημα.

 




Ίδιο γκολ με το πρώτο 


 

Στο 45΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0. Ο Γιώργος Φλέγγας έπιασε την κεφαλιά, με τον Χριστόδουλο Μισύρη να κάνει χέρι και να υποπίπτει σε πέναλτι. Ο Νίκος Θωμόπουλος (Φωτογραφία) εκτέλεσε, ο Σπύρος Κοκονδύνης απέκρουσε όπως συνέβη και στο πρώτο γκολ, αλλά στην επαναφορά ο Θωμόπουλος ευστόχησε για το 3-0.

 




Οι καλύτερες φάσεις

15΄: Κόρνερ του Ζέρβα Κ. από δεξιά, κεφαλιά του Ζέρβα Γ. έφυγε πάνω από το τέρμα του Κοκονδύνη.

19΄: Ο Παπανδρέου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ο Κοκονδύνης έδιωξε με τα πόδια και την κεφαλιά του Φλέγγα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αιόλου.

24΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Φούκα εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Πετσίνης.

28΄: Ο Παπανδρέου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρούσση, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Φλέγγας εκτέλεσε, ο Κοκονδύνης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία. Ο Καραγιάννης στην επαναφορά με πλασέ πέτυχε το 1-0.

30΄: Μακρινή μπαλιά του Ζέρβα Γ., ο Παπανδρέου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και ο πορτιέρο του Αιόλου αποσόβησε με τα πόδια.

33΄: Κόρνερ του Καραγιάννη από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Παπανδρέου απέκρουσε ο Κοκονδύνης στη δεξιά του γωνία.

34΄: Ατομική ενέργεια και σέντρα του Καραγιάννη από αριστερά, ο Φλέγγας σούταρε και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά.

35΄: Σέντρα του Καραγιάννη από αριστερά, κεφαλιά του Ρουσση που διεκδίκησε στον αέρα με τον Φλέγγα, ο Παπανδρέου με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, το οποίο κόντραρε και στον Μισύρη σημείωσε το 2-0.

38΄: Μπαλιά του Θωμόπουλου, ο Καραγιάννης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε και ο Σκοπέτος έκοψε σε κόρνερ.

44΄: Σέντρα του Καραγιάννη από αριστερά, κεφαλιά του Φλέγγα βρήκε στο χέρι του Μισύρη, υποπίπτοντας σε πέναλτι.

45΄: Ο Θωμόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι, ο Κοκονδύνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Θωμόπουλος με σουτ στο αριστερό "Γ" του Αιόλου πέτυχε το 3-0.

 

Β΄ Μέρος

Εύκολα ο Απόλλων

Το συγκρότημα του Νίκου Κόκκινου με δυο ακόμη γκολ έφτασε στο τελικό 5-0.

 

4 και 5 με Φλέγγα


 

Ο πρώτος σκόρερ του τοπικού Φωκίδας Γιώργος Φλέγγας (Φωτογραφία) με ωραίο στρωτό σουτ πέτυχε το 4-0 στο 60ο λεπτό. Ο Φλέγγας σκόραρε με πλασέ από κοντά και στο 75΄ το 5-0. Έφτασε τα 3 γκολ στα Play Off.

 


Οι καλύτερες φάσεις

57΄: Πάσα του Καραγιάννη στον Θανασιό, χαμηλό σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοκονδύνη.

60΄: Ο Θανασιός πάσαρε στον Φλέγγα, ο οποίος με χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αιόλου (4-0).

75΄: Σέντρα του Ζέρβα Κ. από αριστερά, ο Φλέγγας με πλασέ μετά από λάθος του Σκοπέτου «έγραψε» το 5-0.

78΄: Σέντρα του Ανδρεόπουλου από δεξιά, σουτ του Θωμόπουλου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κοκονδύνης.

83΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Καραγιάννη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων. 

88΄: Σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά, απέκρουσε ο Κοκονδύνης, νέο πλασέ του Φλέγγα απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο του Αιόλου.

89΄: Πάσα του Φλέγγα στον Θωμόπουλο, σουτ του δεύτερου κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοκονδύνη.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοντός, Καραγιάννης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Απόλλων Ευπαλίου (Νίκος Κόκκινος): Πετσίνης, Ζέκα(72΄ Ζαχαρόπουλος), Ζέρβας Κ., Θωμόπουλος, Κοντός, Ζέρβας Γ., Καραγιάννης, Θανασιός(80΄ Κατσίκας) , Παπανδρέου(77΄ Πάζας), Φλέγγας, Ανδρεόπουλος

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας):  Κοκονδύνης, Φούκας, Μισύρης, Ίβρος, Σκοπέτος, Τριανταφυλλόπουλος Β., Μπόνιας, Ρούσσης Δ., Χρυσικός, Πιστιόλης, Σερπάνος

 

Διαιτητής: Βαγγέλης Λαθύρης (Πειραιά)

1ος Βοηθός: Λόρεν Μπεκιάρι (Αθηνών)

2ος Βοηθός: Απόστολος Καραγιώργος (Αθηνών)

 
















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος