Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Παμπαίδες: Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 46-82

Πρώτο «διπλό» και δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Άτλαντα, ο οποίος με όμορφο μπάσκετ επιβλήθηκε με 46-82 του Πρωτέα Λαμίας και ολοκλήρωσε ιδανικά τον πρώτο γύρο.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας, αρχίζοντας στις 16:00. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη έμεινε από νωρίς μακριά από το σκορ και αυτό είχε ως αντίκτυπο να μην μπορέσει να «κοντράρει» τον αντίπαλο του. Ξεχώρισε στο σκοράρισμα με 24 ο Παπαναγιώτου. Οι Λαμιώτες γνώρισαν την 3η τους ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έκανε πολύ καλή εμφάνιση και προπορεύτηκε από το ξεκίνημα του αγώνα με διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας στο «διπλό» σε ρυθμούς ρελαντί. Νίκος Καρέτσος με 25 και Παναγιώτης Γεωργαλής με 23 ήταν οι επιθετικοί ηγέτες του Γυμναστικού. Οι Ευρυτάνες έχουν τρεις νίκες και μια ήττα, βρισκόμενοι στη 2η θέση.

Οι Λαμιώτες θα παίξουν ξανά σε εξ αναβολής παιχνίδι τη 2η αγωνιστικής την Πέμπτη 5 Μαΐου με την Αναγέννηση, η οποία είναι και ο επόμενος αντίπαλος του Άτλαντα για την 6η αγωνιστική το Σάββατο 7/5 στο ίδιο γήπεδο.

 

Θετικός ο Άτλας

Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη τελείωσε τον πρώτο γύρο με τρεις νίκες και μια ήττα, κάνοντας πολύ καλή πορεία και διεκδικώντας την πρώτη θέση, στην οποία βρίσκονται τα Μπούκαλη.

 

Χωρίς 3ποντο

Οι αθλητές των δυο ομάδες δεν ευστόχησαν σε καμία προσπάθεια έξω από τα 6,75.

 

Κοντά οι πρώτοι


 

Για τους νικητές ο Νίκος Καρέτσος (Φωτογραφία) πέτυχε 25 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Γεωργαλής ακολούθησε με 23. Διψήφιος με 15 ήταν και ο Κώστας Καψάλης.

 

Ξεχώρισε ο Παπαπαναγιώτου


 

Για τον Πρωτέα ο Π. Παπαπαναγιώτου έβαλε 24 πόντους, ενώ διψήφιος με 13 ήταν και ο Μελέτης. Δεν αγωνίστηκε ο «ηγέτης» της ομάδας Κατσαούνος.

 

Καλύτερος σε όλο

Οι Άτλας ήταν ανώτερος σε όλες τις περιόδους του παιχνιδιού, έχοντας προηγηθεί με +29 (23-52) από το πρώτο κιόλας μέρος. Το παμπαιδικό πρωτάθλημα διεξάγεται σε 5 οκτάλεπτα, ενώ το ημίχρονο λήγει μετά την τρίτη περίοδο.

 


Τα 8λεπτα

5-20, 15-41, 23-52, 29-64, 46-82

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Καρμαλής 2, Καραγιάννης 2, Γράβαλος, Αθανασίου, Λούβαρης, Θελούρας 2, Σιαφάκας 3, Μελέτης 13, Παπαναγιώτου 24

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Κακαβιάς 1, Κουτσοκώστας 8, Πιστιόλης, Καψάλης 15, Καρέτσος 25, Μπεχλιούλης 8, Μπουμπουρής 2, Γεωργαλής 23

 

Διαιτητής: Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Βαγγέλης Δέδες& Κώστας Λούβαρης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής