Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Κυπάρισσος Αντίκυρας-Αίολος 4-0

Οι έντεκα ηρωικοί ποδοσφαιριστές του Αιόλου πάλεψαν φιλότιμα απέναντι στον γηπεδούχο Κυπάρισσο Αντίκυρας, ο οποίος επικράτησε με σκορ 4-0.

Η αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Αντίκυρας, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου των Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική κάτω από αφόρητη ζέστη.

Ο Κυπάρισσος του Βαγγέλη Λέντα έφτασε στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας προβάδισμα στο 38΄ με τον Παναγιώτη Κόλλια. Στην επανάληψη με δυο τέρματα του Άλεξ Λεσάι και ένα του Ρόνι Καράι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Το συγκρότημα της Αντίκυρας, που αγωνίστηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστές που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 5 πόντους.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρατάχτηκε χωρίς διαθέσιμη αλλαγή και έκανε υπερπροσπάθεια, έχοντας μαχητικό πρόσωπο και προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Ξεχώρισε για ένα ακόμη ματς ο πορτιέρο Σπύρος Κοκονδύνης. Οι «τζιαλομπλού» γνώρισαν την 5η τους ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν κάποιο γκολ.   

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική οι πρωταθλητές Βοιωτίας έχουν ρεπό και θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Κόρινθο τον Τενεάτη Αθικίων. Οι Ευρυτάνες θα παίξουν την Κυριακή 29/5 με τον Απόλλωνα Ευπαλίου εκτός έδρας στο τελευταίο τους παιχνίδι.

 

Αδιάφορο ματς

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο, καθώς ήταν οι μοναδικές αδιάφορες βαθμολογικά του ομίλου, μη πετυχαίνοντας τον στόχο της ανόδου.

 

1η νίκη

Ο Κυπάρισσος σημείωσε την πρώτη του νίκη στη διαδικασία, έχοντας προηγουμένως δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.

 

Γεμάτο «ποινολόγιο»

Ο Βαγγέλης Λέντας δεν είχε στη διάθεση του τους τρεις αποβληθέντες από το ματς με το Μοσχάτο Δημήτρη Καραμπέτσο, Γιάννη Καραμπέτσο και Δημήτρη Γούλα. Ο τελευταίος κατάγεται από την Γρανίτσα Ευρυτανίας. Αντίθετα εξέτισε την ποινή του και αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος.

 

Οριακά 11




Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας ταξίδεψαν με αποστολή μόλις 11 ποδοσφαιριστών, καθώς τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών και επαγγελματικών υποχρεώσεων επεκτάθηκαν.

Στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα επέστρεψε ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία αριστερά), ενώ φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία κέντρο), καθώς και ο Λευτέρης Αδάμ (Φωτογραφία δεξιά), που έκανε την «παρθενική» φετινή συμμετοχή του στα Play Off.

Πήραν τις θέσεις των Γιάννη Μπισμπίκη, Πάνου Αζακά και Ταξιάρχη Καλύβα, που είχαν παίξει απέναντι στον Παναργειακό και απουσίαζαν στο παιχνίδι της Βοιωτίας.

Εκτός δράσης ήταν ξανά οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Νάσος Τριανταφυλλόπουλος, Δημήτρης Ρούσσης, Χάρης Ζαραβέλης, Κώστας Μπόνιας, Πάνος Μάρκης και Αποστόλης Φούκας, ενώ δεν ταξίδεψαν στην Αντίκυρα και οι μικροί Θανάσης Καρφής και Κώστας Σερπάνος.

 

Τελευταίο στη Φωκίδα

Ο Αίολος τερματίζει οριστικά τελευταίος στον όμιλο. Μετά από πέντε αγωνιστικές δεν έχει πετύχει κάποιο γκολ, δεχόμενος 21. Την Κυριακή 29 Μαΐου στο γήπεδο Μαλαμάτων αποχαιρετά τη φετινή σαιζόν κόντρα στον «καιγόμενο» για βαθμούς Απόλλωνα Ευπαλίου.

 

Α΄ Μέρος

Ισχνό προβάδισμα

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Λέντα προηγήθηκε στο α΄ μέρος με 1-0 κόντρα στο αντίστοιχο του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

 

Σκόρερ ο Κόλλιας


 

Ο Κυπάρισσος άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό με ωραίο απευθείας σουτ του Παναγιώτη Κόλλια. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με θητεία στη Γ΄ Εθνική και στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τη φανέλα του ΑΠΟΚ, που έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στα μπαράζ.

 

Οι καλύτερες φάσεις

 5΄: Σέντρα-σουτ του Κόλλια από δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοκονδύνη.

20΄: Σέντρα του Τόλια από αριστερά, σκαστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

26΄: Συνδυασμός Μαλισσόβα-Καφετζόπουλου-Τόλια, ο τελευταίος πλάσαρε από θέση τετ α τετ και ο Κοκονδύνης απέκρουσε. 

27΄: Μακρινό σουτ του Καράι έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.

36΄: Ο Ρούσσης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε από δεξιά παράλληλα άουτ από το τέρμα του Δημητρά.

38΄: Ο Τόλιας μετά από πάσα του Μαλισσόβα γύρισε από αριστερά και ο Κόλλιας με εξαιρετικό δεξί σουτ πάνω στην κίνηση εντός περιοχής και δεξιά πέτυχε το 1-0. 

40΄: Κάθετη πάσα του Καφετζόπουλου στον Καράι, που απόφυγε τον Κοκονδύνη από αριστερά, αλλά πλάσαρε άουτ.

 

Β΄ Μέρος

Δεν άντεξαν οι Ευρυτάνες

Οι πρωταθλητές Βοιωτίας παίζοντας χωρίς άγχος και έχοντας περισσότερες επιλογές στη διάθεση τους έφτασαν στο νικηφόρο για αυτούς 4-0.

 

Πρωταγωνιστής ο Λεσάι

Ο νεαρός νεοεισελθών Άλεξ Λεσάι βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 48΄ και στο 76΄ για το 2-0 και 3-0 αντίστοιχα,, ενώ στο 89΄ ο Ρόνι Καράι πέτυχε το τελικό 4-0.

 

Προσπάθειες Αιόλου

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να σκοράρουν με απειλητικό τον Κώστα Ρούσση, στο 66΄ και στο 79΄. Ο Φθιωτός φορ είχε απειλήσει και στο πρώτο μέρος.

 

Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Λεσάι με ωραίο σουτ μετά τη σέντρα του Καράι από δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

49΄:  Σέντρα του Καφετζόπουλου από αριστερά, σκαφτό σουτ του Πλακίδα στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Κοκονδύνης με διπλή προσπάθεια.

51΄: Σουτ του Καράι από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Αιόλου.

55΄: Ο Μαλισσόβας τροφοδότησε τον Πλακίδα, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε και ο Κοκονδύνης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία. 

66΄: Ο Ίβρος με μπαλιά τροφοδότησε τον Ρούσση, ο οποίος έκανε ενέργεια εντός περιοχής και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δημητρά.

67΄: Μακρινό σουτ του Μαλισσόβα έφυγε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

70΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Καράι μπλόκαρε ο Κοκονδύνης.

76΄: Ο Κουτσούμπας πάσαρε στον Λεσάι, που κέρδισε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο Κοκονδύνης απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Λεσάι με νέο σουτ από πλάγια δεξιά «έγραψε» το 3-0. 

79΄: Απευθείας φάουλ του Ρούσση έφυγε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυπάρισσου.

80΄: Κόρνερ του Παπαχαραλάμπους από δεξιά, σουτ του Καράι κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ. 

84΄: Κόρνερ του Καράι από αριστερά, σουτ του Πλακίδα απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Κοκονδύνης.

89΄: Κόρνερ του Μαλισσόβα από δεξιά, ο Καράι  από λάθος της αντίπαλης άμυνας με σουτ πάνω στην κίνηση εντός περιοχής σημείωσε το 4-0. 

 

Κίτρινες Κάρτες

Τόλιας, Κοτρώνης, Τριανταφυλλόπουλος, Χρυσικός 

 

Συνθέσεις Ομάδων

Κυπάρισσος (Βαγγέλης Λέντας): Δημητράς, Κόλλιας, Τσούρας(56' Κοτρόγιαννος), Κουτσούμπας, Παπαχαραλάμπους, Καφετζόπουλος(63΄ λ.τρ Νικολάου), Καλύβας, Μαλισσόβας, Λαμπρόπουλος(46΄ Λεσάι), Καράι, Τόλιας(46΄ Πλακίδας)

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Τριανταφυλλόπουλος Β., Μισύρης, Σκοπέτος, Κοτρώνης, Παχής, Ίβρος, Πιστιόλης, Ρούσσης Κ., Αδάμ, Χρυσικός

 

Διαιτητής: Θεόφιλος Δημητρακόπουλος (Αθηνών)

1ος Βοηθός: Ιορδάνης Μιμίδης (Αθηνών)

2ος Βοηθός: Γεώργιος Μπακογιάννης (Αθηνών)

 












Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Σωτηρόπουλος (starsports.gr)