Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Αίολος-Παναργειακός 0-6

Άνευ κριτικής η συνάντηση του ελλιπούς Αιόλου με τον ισχυρό και ιστορικό Παναργειακό, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν άνετα με 0-6.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 22 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 17:00. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική, παρουσία περίπου 100 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα ολοκλήρωσε τον κύκλο των εντός έδρας παιχνιδιών του με συντριβή, έχοντας σωρεία απουσιών και μόλις 14 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του. Στα θετικά η συμμετοχή αρκετών νεαρών παιχτών, που αποκομίζουν πολλές εμπειρίες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Η ομάδα του Καρπενησίου γνώρισε την 4η της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας δεχτεί 17 συνολικά τέρματα.

Ο Παναργειακός του Δημήτρη Μπατάκου είχε ένα ξεκούραστο «απόγευμα», σκοράροντας έξι φορές και φτάνοντας στην 1η του νίκη μετά από δυο ισοπαλίες. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με δυο γκολ του Άγγελου Καμπιώτη και ένα των: Παρασκευά Κάπλατζη (Πέναλτι) και Σπύρου Παπασπύρου. Στην επανάληψη σκόραραν και οι: Γιώργος Μπιτίνης και Γιώργος Αϊβαλιώτης, ενώ δοκάρι είχε ο Γιάννης Θεοδοσιάδης. Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Αργολίδας έφτασαν στους 5 πόντους και βρίσκονται στην 4η θέση του ομίλου, διεκδικώντας την άνοδο.

Για την επόμενη (5η) αγωνιστική που θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαΐου, οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα αγωνιστούν στην Αντίκυρα με τον τοπικό Κυπάρισσο. Οι νικητές υποδέχονται σε ένα κρίσιμο ματς στο ΔΑΚ Άργους τον Απόλλωνα Ευπαλίου.

 

Εκδρομείς από Άργος

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι. Οι μισοί προερχόταν από το Άργος, εμψυχώνοντας την ιστορική ομάδα.

 



Αλλαγή ώρας

Το παιχνίδι άρχισε στις 5, όπως και οι υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές.

 

Δυο εκτός

H ομάδα της Ευρυτανίας ολοκλήρωσε τα εντός έδρας παιχνίδια της και θα αγωνιστεί την Τετάρτη (25/5) με τον αδιάφορο πλέον Κυπάρισσο στην Αντίκυρα και την Κυριακή (29/5) στο γήπεδο Μαλαμάτων της Φωκίδας με τον Απόλλωνα Ευπαλίου. Ο Κυπάρισσος θα παίξει χωρίς τρεις ποδοσφαιριστές, που αποβλήθηκαν με το Μοσχάτο.

 

«Μισός» Αίολος


 

 

 

 

 

 

 

Στις γνωστές απουσίες των: Άλεξ Μπακαλίδη, Λευτέρη Αδάμ, Χάρη Ζαραβέλη, Δημήτρη Ρούσση προστέθηκαν αυτές των Πάνου Μάρκη και Κώστα Μπόνια, που τραυματίστηκαν απέναντι στον Τενεάτη Αθικίων, αλλά και των: Κώστα Ρούσση και Αποστόλη Φούκα, με τον Δημήτρη Τσιγαρίδα να έχει μόλις 14 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.

Γιάννης Μπισμπίκης, Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία αριστερά) και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία δεξιά) πήραν τις θέσεις στο αρχικό σχήμα των: Κώστα Μπόνια, Κώστα Ρούσση και Αποστόλη Φούκα.

 

Χωρίς γκολ

Μετά από τέσσερα παιχνίδια ο Αίολος δεν έχει ακόμη σκοράρει κάποιο τέρμα, ενώ έχει δεχτεί 17.

 

Ντεμπούτο Μπισμπίκη


 

Ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) θερινό απόκτημα του Αιόλου από την Φραγκίστα «επιστρατεύτηκε» και έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τους νταμπλούχους Ευρυτανίας.

 

Διαιτησία από Λάρισα


 

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Λαρισαίος Κωνσταντίνος Δημεράς (Φωτογραφία). Τα δυο προηγούμενα παιχνίδια των Καρπενησιωτών στην έδρα τους είχε διευθύνει τριάδα από την Φθιώτιδα.

 

Στο γνωστό κατάλυμα

Ο Παναργειακός διανυκτέρευσε και αυτός στο Montana, όπως είχε συμβεί με τη Χαλκίδα και τον Τενεάτη Αθικίων.

 


Ο «Μπαλοτέλι των φτωχών»

Στην κερκίδα βρέθηκε ο Νιγηριανός τραυματίας ποδοσφαιριστής του Παναργειακού Μπόριζ Οντσβόνγκ (Φωτογραφία), χαρακτηριζόμενος και ως «Μπαλοτέλι των φτωχών». Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Καλαμάτα. Στον πάγκο έμεινε επίσης ο Βραζιλιάνος Βάλισον Μάρτινς Ντε Σόουζα, επίσης πρώην παίχτης της «Μαύρης Θύελλας».

 


1η νίκη

Η ομάδα του Δημήτρη Μπατάκου μετά από δυο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) απέναντι σε Κυπάρισσο Αντίκυρας και Μοσχάτο έφτασε στην πρώτη της νίκη και βρίσκεται στο -1 από τις θέσεις ανόδου.

 

Α΄ Μέρος

Εύκολα ο Παναργειακός

Οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν την παρουσία τους στο Καρπενήσι σε «περίπατο», προηγούμενοι από το α΄ κιόλας μέρος με 0-4.

 

Τυχερό «13»


 

Ο Άγγελος Καμπιώτης (Φωτογραφία) στο 13ο λεπτό με πλασέ από κοντά και αριστερά διαμόρφωσε το 0-1.

 





Από την «άσπρη βούλα»


 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νίκος Τσίρος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δημήτρη Κοτρώνη, σε μια αυστηρή υπόδειξη του κ. Δημερά. Ο Παρασκευάς Κάπλατζης (Φωτογραφία) ήταν εύστοχος για το 0-2. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας φάουλ απέναντι στο Μοσχάτο.

 




Αποτελεσματικότητα φιλοξενούμενων


 

Δυο ακόμη γκολ για τον Παναργειακό με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στο 38΄ ο Άγγελος Καμπιώτης έκανε το 0-3 μετά από πάσα του Παρασκευά Κάπλατζη, φτάνοντας τα δυο προσωπικά γκολ. Ο Σπύρος Παπασπύρος (Φωτογραφία) στο 43ο λεπτό δέχτηκε την ασίστ του Άγγελου Καμπιώτη και «έγραψε» το 0-4.

 




Οι καλύτερες φάσεις

8΄: Σέντρα του Καμπιώτη από δεξιά, σουτ του Παπασπύρου πέρασε πάνω από την εστία του Κοκονδύνη.

10΄: Αδύναμο σουτ του Κάπλατζη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Αιόλου.

11΄: Ο Κάπλατζης τροφοδότησε τον Καμπιώτη, που πλάσαρε από πλεονεκτική θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

13΄: Ο Καμπιώτης έδωσε στον Κάπλατζη, ο οποίος σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοκονδύνη.

13΄: Ο Καμπιώτης βρέθηκε από αριστερά απέναντι στον Κοκονδύνη και με πλασέ στην αριστερή γωνία του «έγραψε» το 0-1.

18΄: Ο Τσίρος ανατράπηκε από τον Κοτρώνη, κερδίζοντας πέναλτι.

19΄: Ο Κάπλατζης εκτέλεσε όμορφα, «γράφοντας» το 0-2 για τον Παναργειακό.

38΄: Ο Κάπλατζης τροφοδότησε τον Καμπιώτη, που μόνος απέναντι στον Κοκονδύνη πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Αιόλου (0-3).

43΄: Πάσα του Καμπιώτη στον Παπασπύρο, που με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 0-4.

 

Β΄ Μέρος

Διαδικαστική επανάληψη

Ακόμη δυο φορές σκόραρε στο δεύτερο μέρος ο Παναργειακός, φτάνοντας στο άνετο 0-6. Ο Αίολος δεν δημιούργησε κάποια τελική προσπάθεια.

 

Έβγαλε τους σκόρερ

Στο ημίχρονο ο Δημήτρης Μπατάκος αντικατέστησε τους σκόρερ Άγγελο Καμπιώτη, Παρασκευά Κάπλατζη και Σπύρο Παπασπύρο με τους: Γιώργο Αϊβαλιώτη, Βαγγέλη Φλεβάρη και Γιώργο Μπίτινη. Μάλιστα οι Αϊβαλιώτης και Μπίτινης σκόραραν.

 


Διαστάσεις θριάμβου


 

Ο 20χρονος Γιώργος Μπίτινης (Φωτογραφία) συνδυάστηκε στο 70΄ με τον Γιώργο Αϊβαλιώτη και πλάσαρε εύστοχα για το 0-5.

 




3η αλλαγή ο Ίβρος


 

Την πρώτη του συμμετοχή στα μπαράζ με τον Αίολο έκανε ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία), που επανήλθε από τραυματισμό.

 

Δοκάρι Θεοδοσιάδη


 

Στο δοκάρι του Σπύρου Κοκονδύνη προσέκρουσε η σέντρα-σουτ του Γιάννη Θεοδοσιάδη (Φωτογραφία).

 

Έκτο στην εκπνοή


 

Ο κινητικός Γιώργος Αιβαλιώτης (Φωτογραφία) διαμόρφωσε με ωραία προσπάθεια το τελικό 0-6 στο 90΄, με τον ρέφερι να σφυρίζει αμέσως μετά για τελευταία φορά.

 



Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Ωραία προσπάθεια και σουτ του Τσίρου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.

53΄: Σέντρα του Τσίρου από αριστερά, προβολή του Φλεβάρη Ε. απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κοκονδύνης.

55΄: Σουτ του Αιβαλιώτη απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Αιόλου.

61΄: Χτύπημα φάουλ του Φλεβάρη Χ. απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοκονδύνης.

70΄: Ο Αϊβαλιώτης πάσαρε στον Μπίτινη, ο οποίος με πλασέ στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων σημείωσε το 0-5.

77΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Φλεβάρη Ε. από δεξιά απέκρουσε ο Κοκονδύνης.

82΄: Ο Θεοδοσιάδης έκανε σέντρα-σουτ, η οποία προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

90΄: Ο Αϊβαλιώτης «τσίμπησε» την μπάλα με το κεφάλι από αριστερά πάνω από τον Κοκονδύνη και με πλασέ στο άδειο τέρμα έκανε το 0-6.

 

Κίτρινες Κάρτες

Τριανταφυλλόπουλος, Θεοδοσιάδης

 

Διακριθέντες

Αίολος: -
Παναργειακός: Καμπιώτης, Κάπλατζης, Αϊβαλιώτης, Θεοδοσιάδης, Φλεβάρης Ε.

 

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Εμείς κάθε Κυριακή είμαστε όλο και λιγότεροι, το έχουμε ξαναπεί. Παίζουν τα νέα μας παιδιά μπάλα, παίρνουν εμπειρίες και προσπαθούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όσο μπορούμε πιο αξιοπρεπώς. Πέραν της διαφοράς επιπέδου και των συνθηκών που υπάρχει από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα, καθώς είναι πιο δυνατές οι άλλες ομάδες από εμάς, έχουμε να διαχειριστούμε και τα προβλήματα ατυχίας με τους τραυματισμούς και το πρόβλημα της λειψανδρίας.»

 

 


Δημήτρης Μπατάκος
(Παναργειακός): «Περιμέναμε αυτή τη νίκη να έρθει, γιατί ξέραμε ότι ο αντίπαλος έχει πολλά προβλήματα. Εμείς κάθε Κυριακή παίζουμε την κατηγορία και πιστεύουμε και ότι θα βγούμε.»

 

 

 

 

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Μπισμπίκης, Μισύρης, Κοτρώνης, Σκοπέτος, Αζακάς(63΄ Σερπάνος), Καλύβας Τ.(78΄ Ίβρος), Πιστιόλης, Χρυσικός, Παχής, Τριανταφυλλόπουλος Β.(58΄ Καρφής)

 

Παναργειακός (Δημήτρης Μπατάκος): Κοζιώτης, Τζας, Κυριακόπουλος(66΄ Μπλάτσος), Φλεβάρης Χ., Σελλής(72΄ Παιδάκης), Καλύβας Γ., Παπασπύρος(46΄ Μπίτινης), Κάπλατζης(46΄ Φλεβάρης Ε.), Θεοδοσιάδης, Τσίρος, Καμπιώτης(46΄ Αϊβαλιώτης)

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Δημεράς (Λάρισας)

1ος Βοηθός: Δημήτριος Κωτούμπας (Λάρισας)

2ος Βοηθός: Θεόδωρος Κοντογιώργος (Λάρισας)

 









































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος