Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Επιστολή Πέτσα στους Δήμους για την καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων


Επιστολή απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, προς τους Δήμους όλης της χώρας, για την καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων και υποδομών καθώς και της κατάστασης αυτών, στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του κ. Πέτσα –προκειμένου να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία από την πλευρά των Δήμων– σε συνέχεια της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στις 29 Μαρτίου 2022, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Με την επιστολή του, ο κ. Πέτσας καλεί τους Δήμους που δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στην καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών τους ορίων, να το πράξουν, προκειμένου –όπως σημειώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών– να μπορεί να σχεδιαστεί, στοχευμένα και αποτελεσματικά, η προτεραιοποίηση της αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, μέσω της ενεργοποίησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού για δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Υποδομών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, στην καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων έχουν προχωρήσει περισσότεροι από 280 Δήμοι της χώρας, ενώ –σε επόμενο χρόνο– στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» θα κληθούν να δηλώσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις τόσο οι 13 Περιφέρειες, όσο και τα νομικά πρόσωπα Δήμων και Περιφερειών.

Πηγή: www.evrytanikospalmos.gr