Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Π.Α.Κ.-Ακαδημία Ιστιαίας 95-84

Σπουδαία νίκη και μάλιστα δεύτερη στη σειρά πανηγύρισε η νεανική Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία κατέβαλλε με 95-84 την Ακαδημία Ιστιαίας.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στη 13:00. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Π.Α.Κ. υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Τσούμα σε αυτό το ματς έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, φτάνοντας με εξαιρετική επιθετική επίδοση στο υπέρ της αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Τσάνε με 28 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο πρόσθεσε μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσία στο ενεργητικό του. Οι «πράσινοι» πλέον με 2 νίκες και 7 ήττες, έχουν το προβάδισμα για την κατάληψη της άτυπης 5ης θέσης.

Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου συμμετείχε με σύνθεση ανάγκης και χωρίς τον Δημήτρη Παπαθανασίου, συναντώντας ένα αρκετά αξιόλογο και ενθουσιώδη αντίπαλο. Ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων με 36 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα. Το συγκρότημα της Εύβοιας είναι 2ο, έχει 6 νίκες και 3 ήττες, προγραμματίζοντας την παρουσία του για την επόμενη φάση του θεσμού.

Για την επόμενη (10η) και τελευταία αγωνιστική οι Καρπενησιώτες θα παίξουν στις 8 Μαΐου στη Λαμία με τον Πρωτέα στο ντέρμπι των ουραγών. Οι Ευβοιώτες μια ημέρα πριν υποδέχονται τον ΑΠΣ Λαμίας, διεκδικώντας τη 2η θέση.

 

Καθοδήγηση Τσούμα-Πένθος για την coach

Η προπονήτρια της Πανευρυτανικής Κατερίνα Μπαλωμένου απουσίαζε, καθώς έχασε την αγαπημένη της μητέρα. Η συνεργάτης της Δήμητρα Τσούμα καθοδήγησε με επιτυχία την ομάδα, μαζί με τον έμπειρο αθλητή της Βασίλη Ρουμελιώτη. Η ομάδα της Π.Α.Κ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην κ. Μπαλωμένου, ενώ το ίδιο έπραξε με ανακοίνωση του ο Γ.Σ. Άτλας.

 



Ανοδική πορεία

Οι νεαροί παίχτες των Καρπενησιωτών βελτιώνονται αισθητά από αγώνα σε αγώνα, φτάνοντας στη 2η νίκη τους.

 

Τελευταίο εντός

Η Πανευρυτανική έδωσε το τελευταίο της ματς στο γήπεδο της, με τον ρέφερι Θανάση Χουσιάδα να σφυρίζει μόνος του και να βγάζει εις πέρας το δύσκολο έργο του ξανά.

 

Πατέρας& γιός


 

 

 

 

 

 

Συμπαίχτες στην Π.Α.Κ. αγωνίζονται ο Βασίλης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία αριστερά) με τον γιο του Παναγιώτη Ρουμελιώτη (Φωτογραφία δεξιά).

 

Καταπληκτική εμφάνιση


 

Ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) με 28 πόντους και 1 3ποντο πρόσθεσε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Εντυπωσιακοί και οι: Δημήτρης Μαυραγάνης και Γιώργος Λάνης, που έβαλαν 21, με τον τελευταίο να σκοράρει και έξω από τα 6,75.

 

Απουσία του «πολυβόλου»

Για τους ηττημένους που ταξίδεψαν με αποστολή μόλις 7 αθλητών στο Καρπενήσι απουσίαζε ο πρώτος σκόρερ και «τριποντέρ» του ομίλου Δημήτρη Παπαθανασίου.

 

Το βάρος σε Μιχαηλίδη


 

Για την Ιστιαίας ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης (Φωτογραφία) σταμάτησε στους 36 με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο ψηλός Κώστας Βούλγαρης ακολούθησε με 25.

 

Το μυαλό στη 2η φάση

Η Ακαδημία Ιστιαίας έχει εξασφαλίσει ήδη μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

 

Καλό ξεκίνημα

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν των αντιπάλων τους με 23-18.

 

Εξαιρετική στο 2ο

Η Πανευρυτανική με ένα επιμέρους 29-22 έκλεισε το πρώτο μέρος με +12 (52-40), έχοντας προηγηθεί ακόμη και με 20 πόντους διαφορά.

 


Στο ίδιο μοτίβο

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν όμορφο μπάσκετ και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 72-59 υπέρ τους. Έκαναν ένα επιμέρους 20-19, ανεβάζοντας κατά έναν πόντο τη διαφορά.

 


Πανηγύρισε τη νίκη

Έχοντας την απαραίτητη ψυχραιμία η ομάδα του Καρπενησίου έφτασε στο τελικό 95-84. Η Ιστιαία είχε ένα επιμέρους 23-25 υπέρ της, το οποίο δεν ήταν αρκετό.

 

Τα δεκάλεπτα

23-18, 52-40, 72-59, 95-84

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Δήμητρα Τσούμα): Ρουμελιώτης Π. 7, Ρουμελιώτης Β., Κουδουνάς 12(2), Κότσιεβ 3(1), Ανδρεάκης, Λάνης 21(1), Μαυραγάνης 21, Γεμενής 3, Κολλημένος, Τσάνε 28(1)

 

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Τσιτούμης, Σουβατζής Κ. 2, Σουβατζής Α., Μιχαηλίδης 36(2), Κυριάκου 7, Αλεξίου 14(1), Βούλγαρης 25

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Αλεξάνδρα Τσιαμάκη

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος