Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας 69-64

Το πρώτο της «δίποντο» πανηγύρισε η νεανική Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επιβλήθηκε σε ένα όμορφο ματς με 69-64 του Πρωτέα Λαμίας.

Η συνάντηση ήταν εξ αναβολής και έγινε την Τετάρτη 27 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 16:00 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με τους ταλαντούχους Δημήτρη Μαυραγάνη, Γιάννη Τσάνε και Θεοδόση Κοτσιμπό σε πολύ καλή ημέρα έφτασε στο πρώτο της «δίποντο», που δικαιώνει τη φετινή της προσπάθεια. Πλέον έχει 1 νίκη και 7 ήττες, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση. Με 21 πόντους τελείωσε το ματς ο Δημήτρης Μαυραγάνης.

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη ταξίδεψε στο Καρπενήσι με επτά αθλητές και πάλεψε ως το τέλος του αγώνα για το θετικό αποτέλεσμα, έχοντας και αυτό νεανικό ρόστερ. Οι Λαμιώτες είχαν ως πρώτο σκόρερ τους τον Κοντογιώργο με 25 πόντους, ενώ και αυτοί σε 8 παιχνίδια μετρούν ένα «ροζ» φύλλο αγώνα.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική το Σάββατο 30 Απριλίου η Π.Α.Κ. θα υποδεχτεί την Ακαδημία Ιστιαίας, ενώ την ίδια ημέρα ο Πρωτέας παίζει στην Άμφισσα με τον τοπικό ΓΑΣ.

 

1η νίκη

Η Πανευρυτανική έφτασε στην πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία αποτελεί ανταμοιβή για την προσπάθεια των νεαρών αθλητών της.

 

Το έφερε εις πέρας


 

Ο Καρπενησιώτης διαιτητής Θανάσης Χουσιάδας σφύριξε μόνος του το ματς, καθώς δεν ορίστηκε δεύτερος ρεφερι. Έβγαλε εις πέρας με επιτυχία μια ιδιαίτερη αποστολή, η οποία μόνο εύκολη δεν ήταν.

 

Κορυφαίος ο Μαυραγάνης


 

Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Δημήτρης Μαυραγάνης (Φωτογραφία), που σταμάτησε στους 21 πόντους. Ακολούθησαν Γιάννης Τσάνε με 19 και Θεοδόσης Κοτσιμπός 17, με τον τελευταίο να σκοράρει και έξω από τα 6,75 δυο φορές. Όλοι προέρχονται από τα «σπλάχνα» της Πανευρυτανικής, ενώ Μαυραγάνης και Τσάνε έπαιξαν σε όλο το 40λεπτο.

 

Ίδιος συντελεστής

Οι δυο ομάδες έχουν μια νίκη και επτά ήττες, καθώς και έναν μηδενισμό. Το τελευταίο μεταξύ τους ματς στη Λαμία στις 8 Μαΐου θα κρίνει την κατάληψη της 5ης και της 6ης θέσης.

 

Νεανικός και ο Πρωτέας

Και οι φιλοξενούμενοι στηρίζονται σε ένα αρκετά νεανικό ρόστερ. Μάλιστα έπαιξαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, τον ταλαντούχο παμπαίδα Βαλάντη Κατσαούνο.

 

25 για Κοντογιώργο


 

Για τους φιλοξενούμενους ο Αν. Κοντογιώργος (Φωτογραφία) σημείωσε 25 πόντους. Ακολούθησε με 13 και τρία 3ποντα ο Ευθύμης Κοσμάς.

 

Μικρό προβάδισμα

Η ομάδα της Λαμίας προπορεύτηκε στο πρώτο μέρος με σκορ 20-24.

 

Στον πόντο

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 38-37 υπέρ της Πανευρυτανικής. Οι παίχτες της Κατερίνας Μπαλωμένου έκαναν ένα επιμέρους 18-13.

 

Παρέμειναν κοντά

Μετά από ένα επιμέρους 16-11 στην 3η περίοδο, η Π.Α.Κ. παίζοντας καλή άμυνα προηγήθηκε με το ρευστό +6 (54-48). Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Γιάννης Κουδουνάς, που δέχτηκε και τεχνική ποινή.

 

Συναρπαστικό φινάλε

Η Π.Α.Κ. προπορεύτηκε ακόμη και με +11, ωστόσο ο Πρωτέας αντέδρασε και μείωσε στον πόντο περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος. Τελικά οι Ευρυτάνες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν για το τελικό 69-64. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 15-16.

 

Τα δεκάλεπτα

20-24, 38-37, 54-48, 69-64

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 2, Ρουμελιώτης Β., Κουδουνάς 2, Σώκος 2, Λάνης 2, Τσάνε 19, Μαυραγάνης 21, Κοτσιμπός 17(2), Γεμενής Γ. 4, Κολλημένος

 

Πρωτέας (Νώντας Μπλούχαρης): Καραγιάννης, Κοβάνης 5(1), Κοσμάς 13(3), Παπαναγιώτου 8, Κοντογιώργος 25, Σπανέας 4, Μπάκας 9(2)

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Νίκος Μακρής-Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος