Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Σχεδόν βέβαιος ο υποβιβασμός 5 ομάδων από τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ


Ντόμινο υποβιβασμού σε όλες τις τοπικές κατηγορίες φέρνει ο υποβιβασμός του Τελεθριακού και κατά πάσα πιθανότητα και της Αναγέννησης Λαμίας από τη Γ΄ Εθνική, καθώς αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε από τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ υποβιβάζονται 5 ομάδες!

Αυτό σημαίνει, πως εκτός από τις δύο τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, ο χαμένος του μπαράζ της 6ης θέσης…χάνεται!

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας έχει μια αγωνιστική ακόμα για να ολοκληρωθεί και στον α’ όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, εκτός και αν κερδίσει το Α.Ε. Καρύστου την υπόθεση του αγώνα με τον Αίαντα Αυλίδας στο ΑΣΕΑΔ όπου έχει προσφύγει, οπότε μπλέκει και εκεί η κατάσταση!

Με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα πάντως και εάν η Αναγέννηση Λαμίας δεν κάνει το…θαύμα και υποβιβαστεί, τότε από τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ υποβιβάζονται απ’ ευθείας οι Πανευβοϊκός και Μαυρομάτι ενώ η Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων θα είναι η ομάδα που θα δώσει αγώνα μπαράζ για την παραμονή της, καθώς ακόμα και αν πάρει τα δύο παιχνίδια που έχει (εκτός έδρας με Α.Ε. Καρύστου και εξ αναβολής με Πανευβοϊκό) και ισοβαθμήσει με τον Γ.Σ. Αυλίδας, δεν έχει το πάνω χέρι, έχοντας χάσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Στην περίπτωση όμως που το Α.Ε. Καρύστου δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ και κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά με τον Αίαντα Αυλίδας, τότε τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα στους δύο αγώνες της Δόξας και από το αποτέλεσμα του Αίαντας Αυλίδας-Πανευβοϊκός.

 

Στην περίπτωση μηδενισμού του Αίαντα και ισοβαθμίας με τη Δόξα, το πάνω χέρι θα έχει η ομάδα της Αυλίδας με 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΑΓΕ Χαλκίδας-Γ.Σ. Αυλίδας

Αίαντας Αυλίδας- Πανευβοϊκός

Απόλλων Χαλκίδας-Μαυρομάτι

Α.Ε. Καρύστου-Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων

Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων-Πανευβοϊκός (εξ αναβολής)

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Στο β’ όμιλο η κατάσταση φαίνεται μπερδεμένη αλλά στην ουσία είναι απλή.

Τα πάντα εδώ θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική όσο αφορά την 6η θέση για το μπαράζ. Απ’ ευθείας έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά οι Φάλαρα και Άτλας Καρπενησίου αλλά για την 6η θέση γίνεται μεγάλη μάχη.

Τρεις ομάδες έχουν ρεκόρ 7-6 και μία 6-7, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες που είναι στο 7-6 (Μεδεών-Μπούκαλη).

Από τις 4 ομάδες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο χαμένος του ντέρμπι στο Δίστομο θα τερματίσει 6ος και ο νικητής στην 3η θέση!

Και αυτό γιατί ο Σύλλας θα πάρει άνευ αγώνος το ματς με τον Άτλα που έχει αποχωρήσει (θα πάει στο 8-6), ενώ ο Μώλος με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τα αδιάφορα Φάλαρα θα πάει στο 7-7, έχοντας την ισοβαθμία τόσο με τον Μεδεώνα όσο και με το Μπούκαλη ( ο χαμένος από αυτό το ματς θα τελειώσει τη σεζόν επίσης με 7-7).

Στο ντέρμπι Μεδεών-Μπούκαλη ο χαμένος τερματίζει 6ος και παίζει μπαράζ για την παραμονή, ενώ ο νικητής, αν είναι το Μπούκαλη πάει στην 3η θέση (ισοβαθμεί με το Σύλλα και έχει τη διαφορά), αν είναι ο Μεδεών τερματίζει 4ος (ισοβαθμεί με Σύλλα και δεν έχει τη διαφορά)!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Μεδεών-Μπούκαλη

Μώλος-Φάλαρα

Προοδευτική Λάρυμνας-Κένταυρος

Άτλας-Σύλλας 0-20 α.α.

Πηγή: www.stereabasket.gr