Τρίτη 5 Απριλίου 2022

4.000 «πάσες» στα θρανία!


Με επιτυχία ξεκίνησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και την UEFA αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. «Πάσα στα Θρανία», το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τρέχουσα σχολική χρονιά παρατηρείται αυξημένος αριθμός συμμετοχής των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, γεγονός που αποδεικνύει, εκτός των άλλων, τη δυναμική του προγράμματος και το βαθμό ενδιαφέροντος εντός της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα Θρανία», το οποίο εστιάζει κυρίως στις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου, στα οφέλη του αθλήματος, στην κοινωνική και αθλητική ζωή και στην ανάπτυξη των αγοριών και κοριτσιών, πραγματοποιείται είτε με δια ζώσης παρουσιάσεις στο περιβάλλον των σχολικών μονάδων από το εκπαιδευτικό προσωπικό της ομοσπονδίας είτε μέσα από online παρουσιάσεις ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές. Επιπλέον, υλοποιείται -σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΠΣ και τα σωματεία- μέσω ανοιχτών grassroots εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενδεικτικά, στο ξεκίνημα για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα περίπου 500 μαθητές που προέρχονται από μονάδες της Ρόδου, του Μεγαλοχωρίου Λέσβου, του Ρεθύμνου, της Λακωνίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 4.000 μαθητές και 120 εκπαιδευτικοί από σχολεία όλης, σχεδόν, της επικράτειας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος διανέμεται από την Ομοσπονδία αθλητικό και ενημερωτικό υλικό σε κάθε σχολική μονάδα.