Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Ακαδημία Ιστιαίας-Π.Α.Κ. 108-56

Συμμετέχοντας με αποστολή 6 αθλητών η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης γνώρισε την ήττα με 108-56 από την ισχυρή και πρωτοπόρo Ακαδημία Ιστιαίας.

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 9 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας, αρχίζοντας στη 13:15. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 20 θεατών.

Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου έφτασε σε μια εύκολη νίκη και έχει «κλειδώσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση του θεσμού, έχοντας πλέον 6 νίκες και 1 ήττα. Οι Ευβοιώτες είχαν σε εκπληκτική ημέρα τον Δημήτρη Παπαθανασίου, ο οποίος έβαλε 57 πόντους με 16 3ποντα, κάνοντας ρεκόρ.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε φιλότιμα, παίζοντας με αρκετές ελλείψεις με νεαρούς αθλητές στο ρόστερ της. Επιθετικά κατάφερε να περάσει τους 50 πόντους και σε αυτό το ματς, κερδίζοντας νέες εμπειρίες και παραστάσεις. Με 19 πόντους και δυο τρίποντα τελείωσε το παιχνίδι ο νεαρός Γιάννης Τσάνε. Οι Καρπενησιώτες έχουν 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Για την επόμενη (8η) αγωνιστική που θα γίνει την Κυριακή 17/4 η Ιστιαία θα αντιμετωπίσει σε ντέρμπι εκτός έδρας τον Ορχομενό, ενώ η Πανευρυτανική δίνει ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, αυτή τη φορά με τον ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επίτιμου Προέδρου της ΕΟΚ Ζαχαρία Αλεξάνδρου.

 


«Διαστημικός» Παπαθανασίου


 

Ο κορυφαίος αθλητής του ομίλου Δημήτρης Παπαθανασίου (Φωτογραφία) έκανε ασύλληπτη εμφάνιση, σκοράροντας 57 πόντους με 16 εύστοχα 3ποντα (!). Ο 32χρονος αθλητής έχει αγωνιστεί σε: Γ.Σ. Χαλκίδας, Λοκρό Αταλάντης, Τελεθριακό και Σύλλα Αιδηψού. Με 31 πόντους και μια τρίποντη «βόμβα» ακολούθησε ο πολύ καλός Γρηγόρης Μιχαηλίδης.

 

Στην κορυφή

Η Ιστιαία πέρασε στην κορυφή, μαζί με τον Ορχομενό. Οι δυο ομάδες μαζί με τον ΑΠΣ Λαμίας, έχουν «κλειδώσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

«Πρώτη» Σώκου

Οι Ευρυτάνες ταξίδεψαν με αποστολή μόλις 6 καλαθοσφαιριστών, με τον έμπειρο Γιώργο Σώκο να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση.

 

Απτόητος ο Τσάνε

Για την Πανευρυτανική ο νεαρός Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) σταμάτησε στους 19 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο Γιώργος Λάνης ακολούθησε με 15, ενώ διψήφιος με 14 και 1 τρίποντο ήταν και ο Θεοδόσης Κοτσιμπός.

 


Εύκολα οι γηπεδούχοι

Η ομάδα της Ιστιαίας προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με μεγάλη διαφορά και συγκεκριμένα με +26 (36-10).

 

Πάτησε «γκάζι»

Σε πολύ ψηλά επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την Ιστιαία να προπορεύεται με 64-31. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 28-21.

 

Σε υψηλά επίπεδα

 Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 86-42. Η ομάδα της Ιστιαίας έκανε ένα επιμέρους 22-11.

 

Ξεπέρασε τους 100

Το συγκρότημα του Σπύρου Γάτσου με ένα επιμέρους 22-14 στο τελευταίο δεκάλεπτο έκλεισε το ματς στο +52 (108-56) κόντρα στη μαχητική Πανευρυτανική.

 

Τα δεκάλεπτα

36-10, 64-31, 86-42, 108-56

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Ψαρρός, Ζαγκανάς, Παπαθανασίου 57(16), Βογιατζής, Τριανταφύλλου, Μιχαηλίδης 31(1), Καραπάνος 8, Αλεξίου 5(1), Τερερές, Κακογιάννης 7

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σώκος 2, Λάνης 15, Ανδρεάκης, Τσάνε 19(2), Κοτσιμπός 14(1), Κολλημένος 6

 

Διαιτητές: Λάμπρος Μασλατζίδης& Ηρακλής Γιαπλές (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτής: Παναγιώτης Χριστόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 









Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος