Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Μητρώο ΓΓΑ: Τέλος τα ψέματα από την 1η Αυγούστου


Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αθλητισμός μπαίνει πλέον σε ένα άλλο πλαίσιο, που θα καθορίζεται αποκλειστικά από το Μητρώο και δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο έξω απ’ αυτό

 H αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και πλέον δεν είναι αστείο. Οι περισσότεροι το έχουν πάρει χαλαρά και πιστεύουν ότι η Πολιτεία θα δίνει τη μία παράταση μετά την άλλη, όμως όχι αυτή τη φορά.
Προχθές, ήταν η προτελευταία υπενθύμιση από το υφυπουργείο Αθλητισμού και όποιος την άκουσε, την άκουσε.
Πρώτο καμπανάκι: Στις 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, αλλά και για όσα επιθυμούν προσθέσουν επιπλέον αθλήματα.
Δεύτερο καμπανάκι και πιο «ηχηρό»: Στις 31 Ιουλίου 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων εγγραφής. Οποιος σωματείο δεν έχει εγγραφεί, την 1η Αυγούστου διαγράφεται αυτεπάγγελτα από το Μητρώο. Με απλές λέξεις. Παύει να υφίσταται. Εξαφανίζεται.
Εξαιρούνται οι αιτήσεις σωματείων που ιδρύθηκαν πρόσφατα (ως 30/9/2022) και τα σωματεία των οποίων η αίτηση βρέθηκε ελλιπής κατά τον έλεγχο (ως 30/11/2022).
Τι σημαίνει αυτό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Αχαΐας; Οτι θα μειωθεί κατά 20% περίπου ο αριθμός των σωματείων, απ’ αυτόν που συμμετέχουν σήμερα σε όλα τα αθλήματα! Υπάρχουν επίσης πολλά ιστορικά σωματεία που είτε δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, είτε η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, σε σημείο που υπάρχει κίνδυνος διαγραφής.
Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο, ο Παναιγιάλειος είναι πολύ πίσω μετά τηις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η διοίκηση Γκάμαρη το προηγούμενο διάστημα. Ο Αρης Πατρών έχει συγκεντρώσει σχεδόν όλα τα έγγραφα και θα τα καταθέσει, όπως και ο Ατρόμητος Πατρών.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αθλητισμός μπαίνει πλέον σε ένα άλλο πλαίσιο, που θα καθορίζεται αποκλειστικά από το Μητρώο και δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο έξω απ’ αυτό.

Αυτόματα, σημαίνει μείωση σωματείων, ίσως και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, καθώς πολλές από τις διοργανώτριες αρχές που υπάρχουν σήμερα, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης στην επόμενη ημέρα.

Πηγή: pelop.gr