Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΑΕΚ-Ακαδημία 0-3

Νικηφόρα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η νεανική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, επικρατώντας με 0-3 της ΑΕΚ σκοράροντας στο δεύτερο μέρος.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.15 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε με δυνατή βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του και αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου ήταν ανταγωνιστική και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όμως το κακό της ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτέλεσμα. Παρόλο που από το 57΄ έπαιξε με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, αντιθέτως δέχτηκε 3ο γκολ στο 83΄.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα έκλεισε με το καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Μετά από ένα υποτονικό πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά στην επανάληψη και σε 2 λεπτά στο 53΄ με τέρμα του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη και στο 55΄ με γκολ του Ηλία Παρούτσα προηγήθηκε με 0-2. Παρότι στο 57΄ έμεινε με 10 λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κώστα Νικοπολίδη δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και μάλιστα στο 83΄ο Ναπολέων Μουρτογιάννης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα στην συνάντηση.

Η Ακαδημία τερμάτισε στην 3η θέση φτάνοντας τους 11 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ τερμάτισε 5η με 3 βαθμούς.

 

Με αντίξοες συνθήκες

Η αναμέτρηση έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, δυνατή βροχόπτωση αλλά και διάστημα χαλαζόπτωσης.

 



Σφύριξε ο Δημακόπουλος


 

Ο Λαρισαίος Νίκος Δημακόπουλος που εντάχθηκε φέτος στην δύναμη των διαιτητών της ΕΠΣ Ευρυτανίας σφύριξε για πρώτη φορά σε ματς του τοπικού μας, αφού στις προηγούμενες αναμετρήσεις είχε εκτελέσει χρέη βοηθού.

 

Ολοκλήρωσαν την σεζόν

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

1η κόκκινη

Ο Κώστας Νικοπολίδης αντίκρισε την πρώτη κόκκινη κάρτα του φετινού πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας. Μια κόκκινη μόλις έχει καταλογιστεί έως τώρα και στον θεσμό του κυπέλλου.

 

Ίδια εξέλιξη

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει και τότε με 3-0 υπερ της Ακαδημίας, με το ημίχρονο να είναι 0-0.

 

Α΄ Μέρος

 

Ισόπαλο το πρώτο

Χωρίς τέρμα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

 

Οι καλύτερες φάσεις

8΄: Μετά από λάθος του Νικοπολίδη, ο Χαλκιάς πλάσαρε, η μπάλα έφτασε στον Τόλη που εκτός περιοχής σε κενή εστία σούταρε άουτ.

17΄: Σουτ του Ρουμελιώτη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου.

23΄: Πλασέ του Κοτρώνη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του «δικεφάλου».

28΄: Ο Μπλέντζος έδωσε στον Κολλημένο, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Νικοπολίδης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

31΄: Ο Ρουμελιώτης έδωσε στον Κοτρώνη, που πλάσαρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.

35΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κοτρώνη πέρασε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.

 

Β΄ Μέρος

 

Νίκησε ο νεανικός ενθουσιασμός

Για πολλοστή φορά φέτος η νεανική Ακαδημία κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία. Στο δεύτερο μέρος έφτασε στην επίτευξη 3 τερμάτων επικρατώντας με 0-3.

 

Καθοριστικό δίλεπτο


 

 

 

 

 

 

Σημαντικό κομμάτι στην επιτυχία της Ακαδημίας ήταν το δίλεπτο (53΄-55΄) όπου σκόραρε δις. Πρώτα στο 53΄ ο Ναπολεών Μουρτογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ από τα όρια της περιοχής έκανε το 0-1, και εν συνεχεία ο Ηλίας Παρούτσας (Φωτογραφία Δεξιά) με σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (0-2).

 





Έμεινε με 10


 

Η Ακαδημία στο 57΄ έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Κώστας Νικοπολίδης (Φωτογραφία) απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής μετά από πλασέ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου. Ο αμυντικός Γιώργος Γραβιάς πέρασε κάτω από τα δοκάρια, υπερασπιζόμενος με επιτυχία την εστία της ομάδας του.

 



Διαμαρτυρία για πέναλτι

Στο 75΄ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πάνου Μπλέντζου από τον Άγγελο Ρεσίτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

 


Δεύτερο προσωπικό

Στο 83΄ ο Ναπολεών Μουρτογιάννης με σουτ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα γράφοντας το τελικό 0-3 Ο ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τέσσερα γκολ, έχοντας χριστεί σκόρερ δις και στο ματς του πρώτου γύρου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Ο Παρούτσας γύρισε από τα δεξιά και ο Μουρτογιάννης με σουτ από το ύψος της περιοχής στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ πέτυχε το 0-1.

55΄: Ο Μπίκας άνοιξε δεξιά στον Παρούτσα, που από πλάγια θέση έκανε την σέντρα-σουτ με τον Ιωάννου να μην εκτιμάει σωστά την πορεία της μπάλας και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα (0-2).

57΄: Ο Νικοπολίδης απέκρουσε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, όταν ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη.

59΄: Εκτέλεση φάουλ του Χαλκιά πέρασε μόλις άουτ, «γλείφοντας» το δεξί κάθετο δοκάρι της Ακαδημίας.

77΄: Ο Οικονόμου έδωσε στον Τόλη, που από καλή θέση πλάσαρε και ο Γραβιάς απέκρουσε.

83΄: Σουτ του Ρουμελιώτη απέκρουσε ο Ιωάννου και στην συνέχεια ο Μουρτογιάννης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

94΄: Εκτέλεση φάουλ του Χαλκιά απέκρουσε ο Γραβιάς, στην επαναφορά ο Τόλης σούταρε και πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε σωτήρια.

 

Κίτρινες Κάρτες

Χαλκιάς, Καγκαράς, Κοτσιμπός

 

Δικαριθέντες

ΑΕΚ: Τσάκνης, Τόλης, Μπλέντζος, Κοτσιμπός

Ακαδημία: Μουρτογιάννης, Παρούτσας, Γραβιάς, Μπίκας

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Τσάκνης, Οικονόμου, Χαλκιάς, Τόλης, Κοτσιμπός, Μαστρογιάννης, Κεφαλάς, Καγκαράς(53΄ Γενιτσαρόπουλος), Μπλέντζος, Κολλημένος

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Καρδαμπίκης, Ρεσίτης, Μπίκας Β., Γραβιάς, Καραντάνας, Παρούτσας(60΄ Καραγιάννης), Ρουμελιώτης, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης(84΄  Τσιλίκας), Τσιάρας(63΄ Τριανταφυλλόπουλος)

 

Διαιτητής: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος