Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Συνάντηση με τον υφυπουργό για τον Γιώργο Γεωργίου


Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων και των Ολυμπιονικών, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Από τον ΠΣΑΠΠ (ποδόσφαιρο) μετείχαν οι Γιώργος Γεωργίου, Γιάννης Μπράχο, από τον ΠΣΑΚ (μπάσκετ) ο πρόεδρος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, από τον ΠΑΣΑΠ (βόλεϊ) ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, από τον ΣΕΑΥ (πόλο) ο πρόεδρος, Μάριος Καπότσης και ο Νίκος Αλβέρτης, από τον ΠΣΑΧ (χάντμπολ) ο πρόεδρος, Ανδρέας Αραπακόπουλος, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών οι Βούλα Ζυγούρη και Σοφία Παπαδοπούλου και από την Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ειρήνη Αϊνδιλή.
Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε μαζί τους για τις λεπτομέρειες του αθλητικού νομοσχεδίου, του 6ου κατά σειρά της αθλητικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε χτες και ιδιαίτερα για την πρόβλεψη ότι «με απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού, ρυθμίζονται ο τρόπος ορισμού των εκπροσώπων των ενεργεία αθλητών/τριών και των εν ενεργεία προπονητών/τριών και των αναπληρωματικών τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών στις περιπτώσεις που:
* Η Ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης
* Υπάρχουν περισσότερα του ενός σωματεία αθλητών/τριών και προπονητών/τριών για το άθλημα ή τον κλάδο άθλησης».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τους επισήμανε ότι δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τα όσα ήδη προβλέπονταν και εφαρμόζονταν από πέρσι, κατ’ εφαρμογή του 4726/2020, όταν και θεσπίστηκε η συμμετοχή τους στα ΔΣ των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή, εφόσον υπάρχει σύνδεσμος αθλητών ορίζει και τον εκπρόσωπό του κι εφόσον δεν υπάρχει –και μέχρι να συσταθεί- ορίζεται ο εκπρόσωπος των αθλητών από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Αυγενάκης τους διευκρίνισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται χρόνος και διαβούλευση για να αποσαφηνιστεί το μοντέλο συμμετοχής στις ιδιάζουσες περιπτώσεις που π.χ. οι σύνδεσμοι αθλητών είναι περισσότεροι του ενός, καθώς και όταν μία Ομοσπονδία καλλιεργεί πολλά και διαφορετικά αθλήματα (π.χ., ΚΟΕ).
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε τις προτάσεις των εκπροσώπων των Συνδέσμων αθλητών, εν όψει της προετοιμασίας για τη ρύθμιση του τρόπου ορισμού σε τέτοιες δυσεπίλυτες περιπτώσεις και τους τόνισε το αυτονόητο, ότι «δεν είναι ο ρόλος μου να ορίζω τους εκπροσώπους σας (όπως σκόπιμα παρερμηνεύεται), αλλά μόνο να δημιουργώ το πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής του νόμου, επιλύοντας τα όποια πρακτικά ζητήματα προκύπτουν».
Ο κ. Αυγενάκης ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για τις προσεχείς ημέρες, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαβούλευσης που θα εξελίσσεται έως ότου να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει τα παραπάνω ζητήματα.