Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Σπύρος Κοκονδύνης: «Ο Αίολος έχει όλα τα φόντα για να ανεβάσει το επίπεδο της Ευρυτανίας ένα σκαλί πιο πάνω.»

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που κοσμούν με την παρουσία τους το «φτωχό» πλην τίμιο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας είναι ο Σπύρος Κοκονδύνης. Ο ικανότατος τερματοφύλακας κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα του Αιόλου, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ, το οποίο αποτελεί ένα αρκετά σπάνιο επίτευγμα, με την εστία του να παραμένει «απαραβίαστη» για 630 λεπτά. Ο πορτιέρο των πρωταθλητών παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport και τον Δημήτρη Κολλημένο.

Ο εκ Φθιώτιδας πορτιέρο αναφέρεται στις δυσκολίες της επίτευξης του πρώτου στόχου της ομάδας και στους λόγους που τον οδήγησαν να «μετακομίσει» στο Ευρυτανικό πρωτάθλημα. Σχολιάζει το επίπεδο της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στους συμπαίχτες του, στους προπονητές του Δημήτρη Τσιγαρίδα και Χρήστο Γιαννίτσαρη και στους διοικούντες Κώστα Σιταρά και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, που τον οδήγησαν στο να πει το «ναι» και να ενταχτεί στους Ευρυτάνες. Στόχος του είναι το ρεκόρ που πέτυχε μαζί με τους συμπαίχτες του να παραμείνει για αρκετό καιρό και αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Κλείνοντας μας μιλά για τη συνέχεια του Αιόλου στο κύπελλο Ευρυτανίας και του στόχους στα απαιτητικά μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική, τα οποία θα αρχίσουν στις 8 Μαΐου.

Ο Σπύρος Κοκονδύνης είναι γεννημένος το 1985 και διαθέτει ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό βιογραφικό. Έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Λαμία (Γ΄ και Δ΄ Εθνική), στον Ανδρούτσο Γραβιάς (Γ΄ και Δ΄ Εθνικής), στον Ατρόμητο Σπερχειάδας (Δ΄ Εθνική και Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας), στην Ένωση Μακρακώμης-Σπερχειάδας (Δ΄ Εθνική), στον Αχιλλέα Δομοκού (Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας), στη Μαλεσίνα (Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας), στον Ολυμπιακό Λαμίας (Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας), στον Φωκικό (Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας), στον Μώλο (Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας) και στον ΠΑΟΚ Κόκκινου (Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας). Άρχισε την καριέρα του από την ιστορική ομάδα του Παγκρατιακου. 

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Κοκονδύνη:

Evrytania Sport: Σπύρο, ο πρώτος στόχος της ομάδας επετεύχθη. Πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν να το πετύχετε;

Σπύρος Κοκονδύνης: «Καλησπέρα Δημήτρη! Όπως είπες και εσύ ο πρώτος στόχος του πρωταθλήματος επετεύχθη. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες μέσα στην χρονιά μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας, που ήταν το πρωτάθλημα για αρχή, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική και κατά δεύτερον το κύπελλο. Η χρόνια ήταν δύσκολη από πολλές πλευρές. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που το έκαναν δύσκολο, όπως το ότι υπήρχαν λίγες ομάδες, υπήρχε ο κορονοϊός και υπήρχαν και οι καιρικές συνθήκες που δεν μας άφησαν να αποκτήσουμε ρυθμό σαν ομάδα και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα!»

 

Evrytania Sport: Ήταν η πρώτη σου χρονιά στην Ευρυτανία. Τι σε οδήγησε να έρθεις στα μέρη μας;

Σπύρος Κοκονδύνης «Πρώτη χρόνια στην Ευρυτανία όπως είπες και εσύ. Σίγουρα ο μεγαλύτερος παράγοντας για να έρθω στην ομάδα του Αιόλου ήταν η διοίκηση της ομάδας. Δύο άνθρωποι στους οποίους αναφέρομαι, ο κύριος Κώστας Σιταράς και ο κύριος Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, οι οποίοι με προσέγγισαν με τον καλύτερο τρόπο και μου έδειξαν ότι με θέλουν στην ομάδα όσο τίποτα άλλο. Μιλήσαμε για το πλάνο της ομάδας και το τι θέλουν να κάνουν και χωρίς δεύτερη σκέψη συμφωνήσαμε.

 

Evrytania Sport: Πως θα σχολίαζες το επίπεδο του πρωταθλήματος της Ευρυτανίας;

Σπύρος Κοκονδύνης: «Σίγουρα το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας είναι αρκετά υποδεέστερο από άλλα πρωταθλήματα που έχω αγωνιστεί, όμως υπάρχουν αρκετοί καλοί παίχτες και μικροί ηλικιακά, αλλά και μεγάλοι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλους παίκτες που αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε στο πρωτάθλημα της Ευρυτανίας να υπάρχουν πιο πολλές ομάδες ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό.»

 

Evrytania Sport: Πως ήταν η συνεργασία με τους προπονητές σου, τους συμπαίχτες σου και το κλίμα στον Αίολο;

Σπύρος Κοκονδύνης: «Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της ομάδας, εκτός από την καλή λειτουργία της από πλευράς διοικήσεως ήταν οι προπονητές μας που ήταν όλες τις μέρες στο γήπεδο. Αναφέρομαι στον κύριο Δημήτρη Tσιγαριδα και στον κύριο Χρήστο Γιαννίτσαρη, οι οποίοι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά και ώστε όλα τα παιδιά να γίνουμε ένα πρώτα εκτός γηπέδου και μετά να δέσουμε σαν ομάδα. Πολλά μπράβο θα ήθελα να δώσω στους συμπαίχτες μου και φίλους, μου πλέον που μας αγκάλιασαν και εμένα και τα άλλα παιδιά που ήρθαμε στην ομάδα να βοηθήσουμε, ώστε να φτιάξουμε ένα κλίμα πολύ καλό και ανταγωνιστικό, για να πετύχουμε τους στόχους μας.»

 

Evrytania Sport: Πως αισθάνεσαι για το ρεκόρ που πετύχατε και δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ; Το πρωτάθλημα μας είναι μικρό, αλλά το επίτευγμα είναι σπάνιο.

Σπύρος Κοκονδύνης: «Σίγουρα για εμένα το ότι δεν δέχθηκα κανένα γκολ σε όλο το πρωτάθλημα είναι ένα ρεκόρ, το οποίο δεν το είχα ξανακάνει ατομικά , βέβαια δεν το έκανα μόνος μου. Με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου. Σίγουρα για έναν τερματοφύλακα το πιο σημαντικό είναι να μην τρώει γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα το συγκεκριμένο ρεκόρ με την ομάδα του Αιόλου και θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσει για αρκετό καιρό.»

 

Evrytania Sport: Η συνέχεια της σαιζόν περιλαμβάνει κύπελλο και μπαράζ ανόδου. Έχει τις δυνατότητες ο Αίολος για το κάτι παραπάνω;

Σπύρος Κοκονδύνης: «Και τώρα κύπελλο και μπαράζ ανόδου, ναι. Έχουμε έναν αγώνα ακόμα με την Ποταμιά για το κύπελλο. Στόχος είναι να κερδίσουμε και αυτό παιχνίδι και να κάνουμε το νταμπλ! Τα μπαράζ ανόδου είναι μια διαδικασία, στην οποία όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Θα παίξουμε με δυνατές ομάδες, ιστορικές, είναι 6 παιχνίδια, θα τα δώσουμε όλα χωρίς άγχος, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το ευχαριστηθούμε όλα τα παιδιά. Υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ στην ομάδα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα,  θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να κάνει το κάτι παραπάνω και να ανεβάσει το επίπεδο της Ευρυτανίας ένα σκαλί πιο πάνω. Κλείνοντας, ένα μεγάλο μπράβο σε σένα Δημήτρη και στην σελίδα σου που είσαι παντού και καλύπτεις όλα τα σπορ στην Ευρυτανία και όχι μόνο!»

 



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος