Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Προβληματισμός για το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου στη Γ.Σ. της ΕΠΣΕ

 

 

 

 

 

 

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 5 στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣΕ. Από πλευράς Ενώσεως παραβρέθηκαν οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Ηλίας Γκαλιμάνης, Βασίλης Στασινός και Σεραφείμ Κακιώρης.

Τα 7 σωματεία που είχαν εκπροσώπηση ήταν τα ακόλουθα: Αίολος (Κώστας Σιταράς& Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος), Ποταμιά (Δημήτρης Νάσιος& Νίκος Μαντζιούτας), ΠΑΟΚ Καρπενησίου (Γιώργος Χρυσαφόπουλος), Ραπτόπουλο (Δήμος Μπράζιας), Άγραφα (Λάμπρος Σβερώνης), ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος) και Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 (Δημήτρης Αντωνίου).

Γραμματέας της Συνέλευσης για την τήρηση πρακτικών ορίστηκε ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος.  Ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκαν ομόφωνα. Για τη σημαντική πρόοδο της διαιτησίας μίλησε ο Πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας, καθώς και για την ένταξη νέων παιδιών και ειδικά κοριτσιών στον τομέα αυτό.

Η συζήτηση αναλώθηκε στο μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου, καθώς το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται με τη συμμετοχή μόλις 5 ομάδων. Το δημογραφικό πρόβλημα, η έλλειψη νέων αθλητών και παραγόντων κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο λόγο η απουσία ενός γηπέδου με χόρτο στη Δυτική Ευρυτανία έχουν λειτουργήσει ανασταλτικά. Οι παράγοντες των σωματείων εξέφρασαν τους προβληματισμούς για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και το πως μπορεί να διατηρηθεί ή να ενισχυθεί το πρωτάθλημα. Μάλιστα ο Αίολος για μια ακόμη χρονιά τόνισε την πρόθεση του για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Η ΕΠΣΕ πρότεινε οι δηλώσεις συμμετοχής να πραγματοποιηθούν έως τις 30/6, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη διεξαγωγή ή μη του επόμενου πρωταθλήματος 2022-2023 και να κάνουν οι ομάδες τον προγραμματισμό τους.

Η ΕΠΣΕ θα επιδιώξει και συζήτηση με τη αντίστοιχη διοίκηση ΕΠΣΦ για την ένταξη κάποιας ομάδας από τη Δυτική Φθιώτιδα στο πρωτάθλημα μας, αλλά και για την «αναζωπύρωση» των ομάδων της Δυτικής Ευρυτανίας με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Φραγκίστα, τα Άγραφα και το Ραπτόπουλο. Εκτενέστερος διάλογος θα γίνει σε επόμενη έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία θα γίνει σίγουρα έως το τέλος του Ιουνίου.

Συνεπώς το 13ο και το 14ο θέμα που αφορούσαν το σύστημα Play Off και τα ηλικιακά όρια συμμετοχής πήραν αναβολή.

Έγινε ενημέρωση ότι τα σωματεία θα πρέπει να τροποποιήσουν το καταστατικό τους μέχρι τις 30-6-2022, αλλά και να τακτοποιήσουν τα χρέη τους το συντομότερο. Συζητήθηκε η διεξαγωγή τουρνουά ακαδημιών υπό την αιγίδα της Ένωσης, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα των συλλόγων για τη δαπανηρή διαδικασία της τροποποίησης.  Τέλος, επίτιμο μέλος ψηφίστηκε ομόφωνα ο επί σειρά ετών πρώην Γενικός Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Διονύσης Βονόρτας.

 











Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος