Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Επέστρεψε δυναμικά ο ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»


Ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, με την 5η έκδοσή του. Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου η Σπερχειάδα φιλοξένησε τη διοργάνωση που έδωσε πνοή και οικονομική ανάσα στην περιοχή με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών.

Ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» έχει εδραιωθεί ως μία εξαιρετική επιλογή για το δρομικό κοινό της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε δρομείς από όλη την Ελλάδα να τρέξουν και να γνωρίσουν τη φιλόξενη περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στον ημιμαραθώνιο των 21.098 μέτρων νικητής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαλιόγλου με χρόνο 1:12:52. Πρώτη στις γυναίκες τερμάτισε η Λιάνα Χασιώτη με χρόνο 1:42:37.

Μετά τον ημιμαραθώνιο δόθηκε η εκκίνηση στο λαϊκό αγώνα των 5χλμ. «Καλύβα Στεφανή». Νικητής ήταν ο Γιάννης Κανελλόπουλος με χρόνο 18:09. Στις γυναίκες, στην ίδια διαδρομή, τον καλύτερο χρόνο, 24:10, έκανε η Χρύσα Σωτηροπούλου.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Δήμος Μακρακώμης , ο οποίος είχε τη στήριξη της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και της Τοπικής Κονότητας Σπερχειάδας. Τα προηγούμενα χρόνια διοργανωτής ήταν ο «Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης», όμως παραχώρησε τη διοργάνωση στο Δήμο Μακρακώμης με σκοπό ο αγώνας να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο.

Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» ήταν αφιερωμένη στην «Ειρήνη», μετά από σχετική πρόταση του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Σπερχειάδας. Μάλιστα, αποτέλεσε το θέμα της παράλληλης δράσης που υλοποίησαν οι μαθητές με σύνθημα: «Επί γης Ειρήνη». Ακόμη το Γυμνάσιο Σπερχειάδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη διοργάνωση, υλοποίησε τη δράση: «Πρόσφυγες: Δικαίωμα στη ζωή», συγκεντρώνοντας ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης.


 

Πηγή:  starsports.gr