Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Η επίσημη τοποθέτηση του Δήμου Καρπενησίου για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου


Το γραφείο του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου Καρπενησίου, εξηγώντας τους λόγους που  οδήγησαν τον Δήμο σε αυτή την απόφαση, αλλά και για τις κινήσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και προγραμματιστεί το παρόν και το επόμενο διάστημα..

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Γραφείο Δημάρχου

Καρπενήσι, 15 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγοι κλεισίματος Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση:

4  Παράγοντες

  1. Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου μετά την έναρξη του πολέμου (την Παρασκευή η τιμή στην πόλης μας ξεπερνούσε το 1,70 ανά λίτρο).
  2. Οι συνεχιζόμενες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ έχουμε μπει στην άνοιξη.
  3. Η διαβεβαίωση του  υπαλλήλου του κολυμβητηρίου για την  ημερήσια παρουσία δημοτών στην πισίνα, που αυτή την περίοδο δεν ξεπερνά τα  35 με 40 άτομα (μπορεί να το επιβεβαιώσει). Δεν είπαμε ποτέ ότι οι χρήστες είναι 35 αλλά 35 την ημέρα, προφανώς λόγω και της έξαρσης των τελευταίων 7 ημερών των θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό.  Επίσης, ο κ. Κακαβάς παραδέχτηκε ότι τα περισσότερα παιδιά πάνε  6 με 8 ενώ τα καλοριφέρ καίνε από τις 2.
  4. Κυρίως η συζήτηση του θέματος το πρωί της Παρασκευής 11/3 στην Οικονομική Επιτροπή με την παρουσία των κυρίων Λερογιάννη που δεν έφερε αντίρρηση στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου και Κακαβά  που πρότεινε τη λειτουργία του με κλειστό καλοριφέρ, χωρίς χρήση φωτισμού και κλειστή τη μικρή πισίνα.

 

Ζητήσαμε την κατανόηση για ένα μήνα το πολύ με την ελπίδα για μείωση των τιμών και σύμμαχο την άνοιξη που έρχεται.

Ζητάμε την κατανόηση από τους γονείς και τα παιδιά που μέχρι σήμερα  τους παρέχουμε το κολυμβητήριο και από τους συλλόγους, που τους παρέχουμε δωρεάν γραφεία με καλυμμένα όλα τα έξοδα και με δικαίωμα να εισπράττουν ό, τι ποσό καθορίζουν χωρίς να έχουμε άποψη. Είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η σύσταση και συνεδρίαση επιτροπής από τα μέλη των δύο συλλόγων, δημοτικούς συμβούλους και τον Δήμαρχο, για να εξετάσουμε εκ νέου εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου και την επιστροφή του σε λειτουργία. 

Όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουμε με τα έργα που έχουμε κάνει ότι παλεύουμε για καλύτερες υπηρεσίες, λιγότερες βλάβες και εξασφάλιση λειτουργίας ανεξαρτήτως πολέμων ή αυξήσεων.

Τι έχουμε κάνει, τι κάνουμε, τι έχουμε προγραμματίσει.

Ήδη από το 2016 με το εξοικονομώ  αντικαταστήσαμε  τα παράθυρα και θερμομονώσαμε την οροφή (250.000ευρώ).

Το 2018  αντικαταστήσαμε  όλη τη στέγη,  βελτιώσαμε το  σύστημα εξαερισμού της οροφής και αντικαταστήσαμε το σύστημα καθαρισμού από χλώριο σε οξυγόνο (240.000ευρώ).

To 2019 κάναμε υγρομόνωση στη μικρή πισίνα (12.000ευρώ).

Το 2020  αντικαταστήσαμε 3 αντλίες (13.000ευρώ).

Το 2021 αξιοποιήσαμε το κλείσιμο επισκευάσαμε και βάψαμε τους εσωτερικούς χώρους, τα κουφώματα και τις πόρτες με δικό μας προσωπικό και υλικά για να έχουμε οικονομία.

Επίσης αγοράσαμε καινούργια ηλεκτρική σκούπα τελευταίας τεχνολογίας (15.000ευρώ) .

Για το θέμα της ενεργειακής αυτονομίας του κολυμβητηρίου. Τι έχουμε κάνει; Που βρισκόμαστε;

Ξεκινήσαμε το 2018 τη μελέτη που αφορά την εγκατάσταση Φ/Β 250 KW, την αλλαγή συστήματος θέρμανσης και την τοποθέτηση σύγχρονων ανθυγραντήρων και υποβάλαμε αίτηση για χρηματοδότηση στις 31/5/2018 στο Υπουργείο Υποδομών κ Μεταφορών.   Πετύχαμε την ένταξη στις 28/6/2019  και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1.471.000 Ευρώ.

Πήραμε τις αδειοδοτήσεις και αύριο Τρίτη 15  Μαρτίου αποδεχόμαστε και το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ και τον Απρίλιο δημοπρατούμε  δίνοντας οριστική λύση στην ενεργειακή αναβάθμιση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας της λειτουργίας (μείωση κόστους κατά 150.000 ευρώ το χρόνο) .

Επιπλέον ολοκληρώσαμε τη μελέτη προμήθειας νέου καλύμματος της πισίνας για την εξοικονόμηση ενέργειας (προϋπολογισμού 85.000ευρώ), το υποβάλλαμε στο Υπουργείο Αθλητισμού και μιλήσαμε με τον κ.Αυγενάκη για την χρηματοδότηση της προμήθειας. 

Συνεχίζουμε με επαγγελματισμό, σκληρή δουλειά, στοχευμένες ενέργειες, συνεχή διεκδίκηση για αποτέλεσμα που δίνουν  προοπτική.

 

Εκ του Δήμου Καρπενησίου