Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Στις 22 Μαρτίου η κλήρωση των μπαράζ ανόδου στη Γ" Εθνική


«Κλείδωσε» η ημερομηνία της κλήρωσης για τα πλέι οφ ανόδου στη Super League 2 από την τρίτη κατηγορία και στη Γ’ Εθνική από τα πρωταθλήματα ΕΠΣ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ενέκρινε την πρόταση της αρμόδιας υποεπιτροπής, με την κλήρωση για τα play off προβιβασμού στην Superleague 2 και στη Γ’ Εθνική να διεξάγεται την Τρίτη 22/3 σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αθήνας και να μεταδίδεται απευθείας μέσω livestreaming. Τα μπαράζ ανόδου μεταξύ των πρωταθλητών για τη Γ΄ Εθνική θα αρχίσουν την Κυριακή 8 Μάιου. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. προχώρησε με μυστική ψηφοφορία στην εκλογή των πέντε μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν οι Βασιλικός Δημήτρης, Λάλας Χρήστος, Μπιτζούνη Διονυσία, Μπούρμπος Νικόλαος και Στεργίου Κωνσταντίνος. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Μπιτζούνη Διονυσία και αντιπρόεδρος ο Μπούρμπος Νικόλαος.

 

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ε.Π.Ο. σε εφαρμογή του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη επιτροπή με πολύ σημαντικό ρόλο αφού παρακολουθεί τη λειτουργία της Ε.Π.Ο. σε ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου, ενώ θα έχει την ευθύνη και για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας της Ομοσπονδίας. Τα μέλη της Επιτροπής είναι προσωπικότητες κύρους, με πλήρη ανεξαρτησία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Μπιτζούνη Διονυσία (Πρόεδρος): Επί Τιμή Αρεοπαγίτης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ευρωπαϊκών σπουδών «Alcide de Gasperi», στη Δικαστική και Δικηγορική Επιστήμη (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza») και στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza»). Μπήκε στο δικαστικό κλάδο το 1981, διετέλεσε πρόεδρος Πρωτοδικών, πρόεδρος Εφετών και Αρεοποαγίτης μέχρι το 2021 που συνταξιοδοτήθηκε.

Μπούρμπος Νικόλαος (Αντιπρόεδρος): Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, ενώ ως δικηγόρος έχει εκδικάσει σημαντικές υποθέσεις.

Βασιλικός Δημήτρης (Μέλος): Απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί σε σημαντικές εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Λάλας Χρήστος (Μέλος): Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με αναπτυξιακά προγράμματα και έχει διατελέσει μέλος αναπτυξιακών εταιρειών.

Στεργίου Κωνσταντίνος (Μέλος): Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Master of Arts από το Limerick Institute of Technology, Ιρλανδία. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εργάζεται και ως οικονομολόγος. Έχει πλούσιο επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ είναι και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Ενέκρινε την πρόταση της Υποεπιτροπής Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας να διεξαχθεί η κλήρωση για τα play off προβιβασμού στην Superleague 2 και στη Γ’ Εθνική την Τρίτη 22.03.2022 σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αθήνας και να μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming.

Πηγή:www.mikriliga.com