Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ακαδημία-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-2

Σε ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και Βελούχι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία λιγοστών θεατών και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

Η Ακαδημία του Χρήστου Καλαμπάκα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Αλέξανδρο Κοτρώνη και τον Βασίλη Μπίκα να πετυχαίνουν τα τέρματα της. Είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Οι «μπέμπηδες» έφτασαν τους 7 πόντους και έχουν εδραιωθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο ΑΠΟΚ επέστρεψε δυναμικά στις επάλξεις, θυμίζοντας και πάλι ομάδα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ύστερα από τρεις μη καθόδους. Ενισχύθηκε σημαντικά με νέους ποδοσφαιριστές και με επιστροφής έμπειρων παιχτών και κατέκτησε τον πρώτο του πόντους, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Σκόραραν για τον «ιστορικό» ο Φώτης Ζαχαράκης και ο Γιώργος Θεοχάρης.

Για την επόμενη (8η) αγωνιστική οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ ο «ιστορικός» αντιμετωπίζει την ΑΕΚ.

 

Το καλύτερο ματς

Ο αγώνας μεταξύ Ακαδημίας και Βελουχίου ήταν ο καλύτερος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μεταξύ δυο ισάξιων ομάδων. Μάλιστα ήταν και η πρώτη ισοπαλία της φετινής κατηγορίας.

 

Ένας νέος ΑΠΟΚ



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια διαφορετική εικόνα είχε το Βελούχι, μετά από τρεις αποχωρήσεις, δυο στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο. Μάλιστα ντεμπούτο έκαναν ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Τσιάκος (Φωτογραφία πάνω αριστερά), που εδειξε πολύ καλά στοιχεία και οι: Χριστόδουλος-Ραφαήλ Τασιούλης (Φωτογραφία πάνω δεξιά), Βασίλης Παπαχριστόπουλος (Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Γρηγόρης Δράκος (Φωτογραφία κάτω δεξιά). Επανεντάχτηκαν επίσης οι: Φώτης Ζαχαράκης, Γιώργος Θεοχάρης και Πέτρος Δάβαρης, με τους δυο εξ αυτών να σκοράρουν.

 


Αθηναϊκή δύναμη 


 

Η επιστροφή των Πέτρου Δάβαρη (Φωτογραφία) και Γιώργου Θεοχάρη από το Κορωπί προσέδωσε άλλο κύρος στην ομάδα του Βελουχίου. Μάλιστα οι δυο ποδοσφαιριστές κατέκτησαν με τον ΑΠΟΚ το πρωτάθλημα το 2020.

 

Χωρίς προπονητή

Το οργανωτικό κομμάτι του συλλόγου στον αγωνιστικό χώρο ανέλαβε ο έμπειρος αρχηγός Βασίλης Ντότσικας, καθώς τον Νοέμβριο αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία ο Κώστας Γουλέτας.

 

Καθοδήγηση Καλαμπάκα

Την Ακαδημία καθοδήγησε αυτή τη φορά μόνος του ο Χρήστος Καλαμπάκας λόγω της απουσίας του Δημήτρη Αντωνίου.

 


Πολύ καλή διαιτησία


 

Αρκετά καλές αποφάσεις για τον Ευρυτάνα ταλαντούχο διαιτητή Γιώργο Δροσίνη (Φωτογραφία) του ΣΔΠ Θράκης, καθώς και για τον έμπειρο βοηθό Στέλιο Σώμαλη και τη νεαρή Ειρήνη Κατή.

 

Τρεις διοικητικοί

Ο ΑΠΟΚ είχε τη διοικητική υποστήριξη, καθώς στον πάγκο του βρέθηκαν ο Πρόεδρος Μίλτος Μπομποτσιάρης, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Ντρίβας και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Παπαρούπας.

 

Στην κερκίδα ο Π. Ρεσίτης

Ο πρώην Πρόεδρος του Βελουχίου Παναγιώτης Ρεσίτης και ο γιος του Στέλιος Ρεσίτης παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα, βοηθώντας με τον τρόπο τους την ομάδα σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή της ιστορίας της.

 


Α΄ Μέρος

45λεπτο χωρίς τέρμα

Παρότι η Ακαδημία είχε την υπεροχή και ο Ναπολέων Μουρτογιάννης ήταν ο κινητήριος μοχλός το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 0-0, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι.

 

Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Χτύπημα φάουλ του Μουρτογιάννη κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.

15΄: Ο Κοτρώνης πάσαρε στον Μουρτογιάννη, ο οποίος πλάσαρε και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

19΄: Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα από δεξιά απομάκρυνε με τα πόδια ο Νικοπολίδης.

21΄: Συνδυασμός Τσιάρα-Κοτρώνη-Γραβιά, σουτ του τελευταίου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Τσιάκος.

26΄: Ο Μουρτογιάννης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο τερματοφύλακας του Βελουχίου απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα.

29΄: Ωραίο σουτ του Μουρτογιάννη από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσιάκου.

35΄: Ο Μουρτογιάννης εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Μπίκα κατέληξε μόλις άουτ από την εστία του ΑΠΟΚ.

42΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Μπίκα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.

45΄: Πάσα του Τσιάρα στον Ρουμελιώτη, ψηλοκρεμαστό σουτ του δεύτερου κατέληξε πάνω από την εστία του Τσιάκου.

 

Β΄ Μέρος

Τα γκολ στην επανάληψη

Αρκετά όμορφη ποιοτικά ήταν και η επανάληψη της αναμέτρησης. Το Βελούχι σκόραρε δις και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο η Ακαδημία ισοφάρισε σύντομα σε 2-2.

 

Προβάδισμα από στημένα

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Βελούχι προηγήθηκε στο 50΄ με ωραίο σουτ από πλάγια του Φώτη Ζαχαράκη (Φωτογραφία αριστερά). Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Θεοχάρης (Φωτογραφία δεξιά) με κεφαλιά πέτυχε το 0-2, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Και τα δυο τέρματα προηγήθηκαν από εκτελέσεις φάουλ του Βασίλη Ντότσικα.

 







Ψυχικά αποθέματα Ακαδημίας



 

 

 

 

 

 

Το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα δεν πτοήθηκε και μείωσε σε 1-2 στο 71΄ με έξοχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλέξανδρου Κοτρώνη (Φωτογραφία αριστερά), εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Κώστα Κελεσίδη. Ο προωθημένος Βασίλης Μπίκας (Φωτογραφία δεξιά) διαμόρφωσε με κεφαλιά το 2-2 στο 75΄, μετά από χτύπημα φάουλ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη, που απείλησε για την ολική ανατροπή.

 





Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Τσιάρας επιχείρησε σουτ από αριστερά και ο Τσιάκος απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

49΄: Ο Δάβαρης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήρια.

50΄: Ο Ντότσικας σε εκτέλεσε φάουλ έστρωσε στον Ζαχαράκη, ο οποίος με απευθείας σουτ από θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Νικοπολίδη (0-1).

62΄: Χτύπημα φάουλ του Ντότσικα από αριστερά, ο Θεοχάρης με κεφαλιά στη δεξιά γωνία της Ακαδημίας σημείωσε το 0-2.

67΄: Σέντρα του Κελεσίδη από δεξιά, πλασέ του Ρουμελιώτη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιάκου.

71΄: Ο Κελεσίδης με μπαλιά τροφοδότησε τον Κοτρώνη, που με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-2.

75΄: Ο Μουρτογιάννης χτύπησε φάουλ από αριστερά, ο Μπίκας με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Τσιάκου «έγραψε» το 2-2.

77΄: Χαμηλό σουτ του Μουρτογιάννη κατέληξε ελάχιστα άουτ από αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.

84΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ από τον Μουρτογιάννη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

91΄: Ο Μουρτογιάννης επιχείρησε σουτ, που πέρασε μόλις άουτ από την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Μπίκας, Μουρτογιάννης, Τσιάρας, Κοτρώνης

ΑΠΟΚ: Θεοχάρης, Ντότσικας, Ζαχαράκης, Τσιάκος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Καραγιάννης(60΄ Σβερώνης), Ρεσίτης(55΄ Παρούτσας), Μπίκας Β., Καρδαμπίκης, Κελεσίδης Κ., Ρουμελιώτης(70΄ Τσιλίκας), Γραβιάς, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Τσιάρας

 

ΑΠΟΚ (Βασίλης Ντότσικας): Τσιάκος, Τασιούλης(46΄ Μπομποτσιάρης), Κουτούμπας, Σεντής, Θεοχάρης, Καμαρέτσος, Ντότσικας, Ζαχαράκης, Παπαχριστόπουλος, Δάβαρης, Δράκος(79΄ Αρμυριώτης)

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Θράκης)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2η Βοηθός: Ειρήνη Κατή (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος