Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Εκλογές για πρόεδρο στην ΕΠΟ την 1η Ιουνίου


Την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΠΟ ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή, μετά από τη σημερινή (22/2) της συνεδρίαση.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου, σε χρόνο που προβλέπεται από το καταστατικό. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου καθήκοντα προέδρου, μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, εκτελεί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ με όλες τις αποφάσεις:

«Κατ’ εφαρμογή του νέου καταστατικού της Ε.Π.Ο. όρισε Εκτελεστικό Διευθυντή (CEO) της Ομοσπονδίας τον μέχρι πρότινος Εκτελεστικό Γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση, στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα που προβλέπονται από τα άρθρα 54, 55 και 56 του καταστατικού, μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.
Αποφάσισε τη μετάθεση της σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 18 Μαρτίου 2022 με θέματα την επικύρωση των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης και την επικύρωση του ορισμού νέων μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.
Αποφάσισε τη σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Π.Ο μαζί με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την 1η Ιουνίου 2022.
Όρισε τον κ. Γιώργο Χατζησαρόγλου ως το υποδεικνυόμενο μέλος (5ο) της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

Πηγή:  soccerlive.gr