Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-3

Πιο αποτελεσματικός ο ΑΠΟΚ κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με σκορ 1-3 έναντι στην ΑΕΚ.

Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 12 Μαρτίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και θερμοκρασία υπό του μηδενός.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου παρότι είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς δεν είχε ουσίαμ πληρώνοντας τα αμυντικά της λάθη και την ολιγωρία σε αρκετές επιθετικές της προσπάθειες. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 29΄, ισοφαρίζοντας με τον Πάνο Ζιάκα στο 36΄, για να δεχτεί εκ νέου γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στην επανάληψη δέχτηκε γκολ με πέναλτι στο 68΄, ενώ είχε και δοκάρι σε προσπάθεια του Γιάννη Φλωράκη νωρίτερα.

Ο ΑΠΟΚ κατέβηκε υπό τις οδηγίες του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του Πέτρου Δάβαρη ήταν αποτελεσματικός και πιο παθιασμένος με την νίκη και κατέκτησε το πρώτο του φετινό τρίποντο. Προηγήθηκε δυο φορές στο α΄ μέρος στο 29΄ με προβολή του Παύλου Σεϊντή, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γιώργος Θεοχάρης έκανε το 1-2. Το τελικό σκορ «έγραψε» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 68΄ ο Φώτης Ζαχαράκης.

Την επόμενη (9η) αγωνιστική το Βελούχι θα αγωνιστεί ενάντια στον Αίολο στο παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης, ενώ ο «δικέφαλος» θα κάνει το ρεπό του. Η ΑΕΚ υποχώρησε στην 5η  και τελευταία θέση μένοντας στους 3 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ είναι 4ος με 4 πόντους, έχοντας δυο μηδενισμούς.

 

Υπό το μηδέν

Η αναμέτρηση έγινε με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός παρότι επικρατούσε ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια του ματς. Λιγοστοί θεατές είδαν την αναμέτρηση.

 



Πρώτη νίκη του ΑΠΟΚ

Το Βελούχι κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Μετά από τρία ματς, στα οποία δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ανασυντάχτηκε. Μάλιστα παρόντες ήταν τέσσερις παράγοντες του (Μίλτος Μπομποτσιάρης, Παναγιώτης Παπαρούπας, Βασίλης Λέρης και Αντώνης Ντρίβας).

 

Με οδηγίες Δάβαρη


 

Τον ιστορικό καθοδήγησε σε ρόλο παίκτη-προπονητή ο έμπειρος Πέτρος Δάβαρης, που μαζί με τον Φώτη Ζαχαράκη ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του γηπέδου.

 

Ντέρμπι 4ης θέσης

Το ματς πριν την έναρξη του είχε χαρακτήρα ντέρμπι, αφού οι δυο ομάδες βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο ΑΠΟΚ «ξεκόλλησε» από την 5η θέση και προσπέρασε την ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα σε περίπτωση που γίνουν μπαράζ.

 

«Φύλακας-άγγελος»


 

Ο νεαρός Φθιωτός Βαγγέλης Αρμυριώτης (Φωτογραφία) στην πρώτη του παρουσία στο τέρμα του Βελουχίου έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

 

Με 1 αλλαγή

Μετά από τέσσερα παιχνίδια η ΑΕΚ είχε διαθέσιμη αλλαγή. Επιπρόσθετα ο «δικέφαλος» στερήθηκε υπηρεσιών ποδοσφαιριστών του, που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19.

Α΄ Μέρος

 

Από στημένα όλα

Και τα τρία τέρματα στο α΄ μέρος σημειώθηκαν από στημένες φάσεις με το Βελούχι να προηγείται με 1-2.

 

Προβάδισμα με Σεϊντή


 

Το Βελούχι στο 29΄ άνοιξε το σκορ όταν ο Φώτης Ζαχαράκης εκτέλεσε φάουλ και ο Παύλος Σεϊντης με προβολή στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ πέτυχε το 0-1.

 




Ισοφάρισε ο Ζιάκας


 

Ο «δικέφαλος» στο 36΄ έφερε το ματς στα ίσα όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Φλωράκη από αριστερά, ο Πάνος Ζιάκας με κεφαλιά που βρήκε πρώτα και το δεξί δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.

 



Το καλύτερο φινάλε


 

Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά την εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Δάβαρη την ασθενής απόκρουση τον Κώστα Ιωάννου ο Γιώργος Θεοχάρης (Φωτογραφία) βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε το 1-2, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο σερί ματς.

 




Οι καλύτερες φάσεις

15΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Μαστρογιάννη, που σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.

20΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Λάππα έφυγε άουτ.

27΄: Ο Φλωράκης έβγαλε τετ α τετ τον Γενιτσαρόπουλο με τον γκολκίπερ Αρμυριώτη, ο παίκτης της ΑΕΚ πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του Βελουχίου απέκρουσε σωτήρια.

29΄: Ο Ζαχαράκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σεϊντης με προβολή στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 0-1.

35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Τόλη,  που σούταρε και ο τερματοφύλακας Αρμυριώτης απέκρουσε με τα πόδια.

36΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ζιάκας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και αφού βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.

42΄: Ο Λιάπης σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Σεντή εξ επαφής χωρίς πίεση μπλόκαρε ο Ιωάννου.

45’+1΄: Ο Δάβαρης εκτέλεσε φαουλ, ο Ιωάννου απέκρουσε ασταθώς η μπάλα κόντραρε τον Θεοχάρη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

 

Β΄ Μέρος

 

Σωστός τακτικά

Ο ΑΠΟΚ ήταν σωστός τακτικά με σωστή αμυντική λειτουργία και μια εξαιρετική αντεπίθεση στο 67΄ όπου και κέρδισε πέναλτι και έφτασε στην τελική επικράτηση με σκορ 1-3.

 

Δοκάρι με Φλωράκη


 

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 50΄ όταν σέντρα-σουτ του Γιάννη Φλωράκη από αριστερά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

 

Ντεμπούτο Κώτσια


 

Την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ έκανε ο δεξιός μέσος Γιώργος Κώτσιας, που αντικατέστησε τον τραυματία Δημήτρη Λιάπη. Τραυματίας αποχώρησε και στο α΄ μέρος ο Γρηγόρης Δράκος.

 

Γκολ-πέναλτι Ζαχαράκη


 

Ο Φώτης Ζαχαράκης έκανε στο 67΄ εντυπωσιακή κούρσα από την άμυνα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή όπου και ανατράπηκε από τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο κερδίζοντας πέναλτι. Ένα λεπτό μετά ο παθών Ζαχαράκης το εκτέλεσε εύστοχα σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Κώστα Ιωάννου για το τελικό 1-3. Δεύτερο γκολ για τον αμυντικό του ΑΠΟΚ σε ισάριθμα ματς.

 



Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και το κοντινό σουτ του Καλτσή απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Αρμυριώτης.

50΄: Σέντρα-σουτ του Φλωράκη από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

67΄: Εξαιρετική κούρσα του στόπερ Ζαχαράκη που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γενιτσαρόπουλο.

68΄: Ο Ζαχαράκης εκτελεί εύστοχα το πέναλτι στη δεξιά γωνία του Βελουχίου και γράφει το τελικό 1-3.

83΄: Κοντινό σουτ του Καλτσή πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

84΄: Σουτ του Τόλη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ από το τέρμα του ΑΠΟΚ.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

ΑΕΚ: Ζιάκας, Φλωράκης

ΑΠΟΚ Βελούχι: Ζαχαράκης, Δάβαρης, Γκορόγιας, Κουτούμπας, Αρμυριώτης

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Ζιάκας, Τσάκνης, Λάππας, Οικονόμου, Χαλκιάς, Καλτσής, Τόλης, Γενιτσαρόπουλος, Μαστρογιάννης(70΄ Καγκαράς), Φλωράκης

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Πέτρος Δάβαρης): Αρμυριώτης, Παπαχριστόπουλος, Κουτούμπας, Ζαχαράκης, Θεοχάρης, Δράκος(16΄ λ.τρ. Μπομποτσιάρης), Σεϊντής, Γκορόγιας, Σεντής, Δάβαρης, Λιάπης(54΄ λ.τρ. Κώτσιας)

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος