Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Καρπενήσι Futsal-Αδέσποτος Αθηνών 3-1

Πρώτο τερμάτισε στον όμιλο του το Καρπενήσι Futsal, το οποίο επιβλήθηκε με 3-1 του Αδέσποτου Αθηνών και ετοιμάζεται για προημιτελικά της Β΄ Εθνικής σάλας.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 7. Ήταν στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της Futsal League (2ος Όμιλος) και έγινε κάτω από πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κόντρα σε έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο έφτασε στην 6η συνεχόμενη νίκη του, κλείνοντας ιδανικά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι Ευρυτάνες με 27 πόντους τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου και ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Σκόραραν κατά σειρά οι: Χρήστος Λέρης, Γιάννης Πιστιόλης και Γιώργος Πλεξίδας.

Ο Αδέσποτος Αθηνών δικαιολόγησε στο έπακρο τη βαθμολογική του θέση, αποτελώντας ένα πολύ καλό σύνολο που παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Μείωσε στην επανάληψη με τον Δημήτρη Μανωλαράκη, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Το Αθηναϊκό συγκρότημα θα τερματίσει 3ο με 24 πόντους και συνεχίζει στην προημιτελική φάση.

Οι δυο ομάδες μπαίνουν στη «μάχη» των προημιτελικών την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Οι Ευρυτάνες θα αντιμετωπίσουν τη Σάμος Futsal και ο Αδέσποτος μια εκ των Εθνικού Παλλήνης ή Τραχώνων Αλίμου.

 

«Ζωντανή» κερκίδα

Όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλαθλοι των δυο ομάδων, στο παιχνίδι που έκρινε και την πρωτιά του ομίλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας την πρώτη θέση θα κατακτούσαν οι Αθηναίοι, που είχαν επικρατήσει με 5-4 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και υπερτερούσαν σε διπλή ισοβαθμία. Το τύμπανο των γηπεδούχων και τα συνθήματα των φιλοξενούμενων έδωσαν άλλη νότα στο ντέρμπι κορυφής.

 



Πανό Αδέσποτου

Οι φιλοξενούμενοι είχαν για μια ακόμη φορά την αμέριστη βοήθεια αρκετών φιλάθλων τους, που ταξίδεψαν στο Καρπενήσι, ενώ τοποθέτησαν και τέσσερα πανό, τα δυο εκ των οποίων κατά της οπαδικής βίας με την στήριξη και της νέας αυτοοργανωμένης ομάδας της Λαμίας «Άρης Βελουχιώτης».

 


Πρώτο το Καρπενήσι

Με ένα εξαιρετικό γύρο, στον οποίο έκανε το 6 στα 6 η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου.

 

Ο επόμενος αντίπαλος

Οι Ευρυτάνες θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς νοκ-άουτ προημιτελικούς αγώνες την 4η του 1ου Ομίλου Σάμος Futsal. Το πρώτο ματς θα γίνει στη Σάμο στις 20 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στο Καρπενήσι στις 27 του μηνός. Το Final 4 θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαρτίου, πιθανόν στη Λαμία. Το ζευγάρι Σάμος Futsal-Καρπενήσι Futsal είναι το δεύτερο που προκύπτει μετά το Αναγέννηση Θρακομακεδόνων-Α.Ο. Τρίκαλα Futsal.

 

Βράβευσε τον 1ο σκόρερ


 

Εξαιρετικό πρωτάθλημα για τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία) των Ευρυτάνων, που σκόραρε μια ακόμη φορά και έφτασε τα 25 γκολ. Εκτός απροόπτου θα είναι και ο πρώτος σκόρερ του ομίλου. Μάλιστα μετά από έμπνευση του υπευθύνου επικοινωνίας της ομάδας Παναγιώτη Καραγιάννη βραβεύτηκε από την ομάδα του. 

 



Ντεμπούτο για δυο


 

Την πρώτη τους εμφάνιση με τους Καρπενησιώτες έκαναν ο Γιάννης Πιστιόλης και ο Θοδωρής Παπαροιδάμης (Φωτογραφία), δυο από τους νέους παίχτες του Καρπενησίου. Μάλιστα ο Πιστιόλης σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κάνοντας εκπληκτικό ντεμπούτο.

 


Συγκινητική στιγμή

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με μαύρη στολή (No More μπροστά, Άλκης στην πλάτη) εις μνήμην του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μετά από έμπνευση του Αντιπρόεδρου Βασίλη Κωστόπουλου, περνώντας το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού μάλιστα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Παρόντες από πλευράς διοίκησης ήταν οι: Βασίλης Κωστόπουλος, Κώστας Κονιαβίτης, Κώστας Αλαφροπάτης, Δημήτρης Κολλημένος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Παναγιώτης Καραγιάννης.







 

Οδηγίες Γεωργίου

Ο τερματοφύλακας Μάριος Γεωργίου (Φωτογραφία) που δεν αγωνίστηκε έδινε οδηγίες στους συμπαίχτες του.

 


Στους «8» ο  Αδέσποτος

Η ομάδα του Αδέσποτου θα τερματίσει στην 3η θέση, εφόσον η Λάρισα κερδίσει στο Κυριακάτικο παιχνίδι της Υπεροχής. Με νίκη ή ισοπαλία το αυτοοργανωμένο σωματείο θα ήταν 1ο. Στους «8» θα διασταυρωθεί με έναν εκ των Τραχώνων η Παλλήνης (Αγωνίζονται το βράδυ της Κυριακής), με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Πάρκο Γουδή.

 

Παρουσία Λερογιάννη

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου Δημήτρης Λερογιάννης.

 


Διήμερο Αθηναίων

O Αδέσποτος διανυκτέρευσε το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Είχε ως σημαντικότερες απουσίες τον τραυματία Βασίλη Καλλιγά και τον Πέτρο Νικηφόρο.

 

Προβάδισμα Καρπενησίου


 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 2-0. Ο Χρήστος Λέρης στο 10΄ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) στο 15΄ «έγραψε» το 2-0.

 



Διατήρηση νίκης


 

 

 

 

 

 

Μετά από ένα «κλειστό» ματς το Καρπενήσι έφτασε στο τελικό 3-1. Ο Αδέσποτος μείωσε στο 24΄ με τον πρώτο σκόρερ του Δημήτρη Μανωλαράκη (Φωτογραφία αριστερά), που έφτασε τα 16 γκολ. Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία δεξιά) στο 38ο λεπτό με το 7ο του γκολ στο πρωτάθλημα «έγραψε» το τελικό 3-1.  Πολύ καλή παρουσία για τους τέσσερις τερματοφύλακες που έπαιξαν (Γιώργος Καλύβας, Βασίλης Δόσης του Καρπενησίου, Γιώργος Τσιπολίτης και Θοδωρής Ράμμος του Αδέσποτου).

 

Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας, Παχής, Λέρης, Τσούκας, Μπουμπουρής (Πιστιόλης, Πλεξίδας, Γενιτσαρόπουλος, Καραγιάννης, Μουρτογιάννης, Δόσης, Παπαροιδάμης, Γυφτομήτρος)

 

Αδέσποτος Αθηνών (Αριστοτέλης Γιολδάσης): Τσιπολίτης, Σκιάνης, Πριονιστής, Καραούστας, Αναγνόπουλος (Τανταρούδας, Κύρκος, Μανωλαράκης, Ράμμος, Γεωργίου)

 

Διαιτητές: Γιάννης Σέλελης& Στέλιος Σώμαλης

Χρονομέτρης; Ειρήνη Κατή

 





































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος