Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Αντωνίου: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο που έχω φτάσει και θέλω πολύ να πετύχω μια απόδοση που να ταιριάζει με τις δυνατότητές μου»


Ο πρωταθλητής μας Γιάννης Αντωνίου μίλησε στην ANOC Olympic για τη συμμετοχή του, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Πώς νιώθετε που είστε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής για το Πεκίνο 2022 και έχετε την ευκαιρία να δείτε ξανά το φως της φλόγας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο;

 

«Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια για μένα που ξαναβρέθηκα με την Ολυμπιακή Φλόγα λίγους μόλις μήνες μετά την τελετή αφής. Αυτή είναι μια υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να την εκπληρώσω. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ έντονα καθώς μια μεγάλη περίοδος 4 ετών σκληρής προετοιμασίας έφτασε στο τέλος της. Πέτυχα έναν από τους στόχους μου και τώρα θα αγωνιστώ για τον επόμενο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.»

 

Ποιος είναι ο στόχος σας στο Πεκίνο 2022;


«Στόχος μου, πάνω απ' όλα, είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να φτάσω στο υψηλό επίπεδο απόδοσης στο σκι που έχω πετύχει κατά τη διάρκεια της προπόνησής μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο που έχω φτάσει και θέλω πολύ να πετύχω μια απόδοση που να ταιριάζει με τις δυνατότητές μου.»

 

Προερχόμενος από μια χώρα του καλοκαιρινού αθλητισμού, τι σε τράβηξε για πρώτη φορά στο άθλημά σου;

 

«Προερχόμενοι από μια μεσογειακή χώρα, είναι όντως πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να επιλέξουν ένα χειμερινό σπορ. Προσωπικά, είχα τη χαρά και το προνόμιο να μεγαλώσω στην πόλη του Καρπενησίου, όπου το χιονοδρομικό κέντρο απέχει μόλις 10 λεπτά από το σπίτι. Αρχικά ξεκίνησα το σκι ως χόμπι. Πηγαίναμε για σκι με την οικογένειά μου τα Σαββατοκύριακα και έχω κρατήσει υπέροχες αναμνήσεις από αυτές τις οικογενειακές στιγμές γιατί διασκεδάσαμε πολύ. Μετά το σκι έγινε πάθος και με οδήγησε σε αγώνες.»

 

Τι αγαπάς περισσότερο στο άθλημά σου;

 

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο άθλημά μου είναι η αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας που νιώθεις όταν κάνεις σκι. Αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό και γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν περνάς από το σκι ως χόμπι στο επίπεδο του ανταγωνισμού.»

 

Ελπίζετε ότι η εμφάνισή σας στο Πεκίνο θα εμπνεύσει τον κόσμο στην Ελλάδα να δοκιμάσει τα χειμερινά σπορ;

 

«Εύχομαι πραγματικά όχι μόνο οι επιδόσεις μου στο Πεκίνο, αλλά και η συνολική αθλητική μου καριέρα μέχρι τώρα να εμπνεύσουν τις νεότερες γενιές να επιλέξουν τα χειμερινά σπορ. Εύχομαι όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι να επιλέξουν το σκι όχι μόνο ως χόμπι, αλλά ως ένα ανταγωνιστικό άθλημα όπου θέτουν στόχους και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τους πετύχουν. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή και ελπίζω να εμπνεύσω νέους ανθρώπους να κάνουν το δικό τους όνειρο πραγματικότητα.»

 

Τι θα έλεγες σε όσους σκέφτονται να δοκιμάσουν το άθλημά σου;

 

«Πάνω από όλα θα τους συμβούλευα να κάνουν πολύ υπομονή, γιατί είναι ένα άθλημα που δεν βραβεύεται εύκολα. Αλλά όταν φτάνεις στην επιτυχία, η χαρά και ο ενθουσιασμός είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Έτσι, πρέπει πρώτα να αγαπήσετε αυτό το άθλημα και δεύτερον να δείξετε πολλή υπομονή και αποφασιστικότητα. Η σκληρή προπόνηση και η επιμονή είναι τα κλειδιά της επιτυχίας και μόλις τα καταφέρεις, η αίσθηση που νιώθεις είναι απίστευτη.»

 

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον;

 

«Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο άμεσο μέλλον που είναι η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μετά από αυτό, θέλω να συνεχίσω τις σπουδαίες επιδόσεις που έχω πετύχει μέχρι τώρα και να τις ανεβάζω σε υψηλότερο επίπεδο. Σκοπεύω να συνεχίσω την καριέρα μου στο σκι και θα παρακολουθώ στενά και θα αποδέχομαι κάθε πρόκληση που έρχεται στο δρόμο μου.»