Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Απολογισμός Πεζοπορικού Συλλόγου– Ανακοίνωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας


Αγαπητοί συνοδοιπόροι,
καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε,

το 2021, μέσα στην περίοδο του κορονοϊού, ο Πεζοπορικός και Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου πραγματοποίησε όσες δράσεις ήταν εφικτές, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για όλους τους συμμετέχοντες, μέλη, φίλους και εθελοντές.

Πεζοπορίσαμε σε διαδρομές εντός του νομού, διοργανώσαμε διαδρομές μνήμης και τιμής συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εγκαινιάσαμε τη συνεργασία μας με το Μουσείο Βουνού του Δήμου Καρπενησίου και εδραιώσαμε σχέσεις συνέργειας με τους φορείς που αγωνίζονται για τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας των βουνών και των ποταμών του τόπου μας (Δίκτυο για τη Σωτηρία των Αγράφων, Ελληνικό Σχολείο Προυσού, Κίνηση Πολιτών για τη Σωτηρία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, κ.α.).

Το 2022, συνεχίζει μια δύσκολη υγειονομικά περίοδο. Ο Σύλλογός μας, έχοντας συνείδηση του ευεργετικού ρόλου που έχει η επαφή με το φυσικό στοιχείο, δάση και νερά, για την υγεία των ανθρώπων, συνεχίζει να την υπηρετεί, πάντα στη βάση της εθελοντικής προσφοράς.

Προσφέρει και το νέο έτος πεζοπορικές διαδρομές, υποστηρίζει δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δρομολογεί συνεργασίες με στόχο την ενεργοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Δεδομένων των συνθηκών που η υγειονομική κρίση επιβάλλει, καλεί τα μέλη και τους φίλους του στο έθιμο της κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ιωάννη Προδρόμου στο Βουτύρο (εξωκλήσι). Για την ώρα προσέλευσης καθώς επίσης και για την πιθανότητα διοργάνωσης πεζοπορίας πριν την κοπή της πίτας θα ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Με την βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων, των μελών, των εθελοντών του Συλλόγου, συνεχίζουμε το 2022.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεδούση Φωτεινή

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λάππα Βασιλική