Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ακαδημία-ΑΕΚ 3-0

Με τρία γκολ στην επανάληψη η νεανική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ, επικρατώντας με σκορ 3-0.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 30 θεατών. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν μετά από αποχή και δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματα τους.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα έφτασε δίκαια στην νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, επιστρέφοντας με νίκη στις υποχρεώσεις της. Ο Θανάσης Καραντάνας άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη, ενώ με δυο γκολ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη οι «μπέμπηδες» διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Το νεανικό συγκρότημα έχει πλέον 6 πόντους με παιχνίδι λιγότερο.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου συμμετείχε με σύνθεση ανάγκης και αποστολή μόλις 11 ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά πάλεψε αρκετά το ματς, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου το σκορ ήταν στο 0-0 και είχε αρκετές καλές ευκαιρίες. Τελικά ο «δικέφαλος» δεν άντεξε, γνωρίζοντας την ήττα και μένοντας στους 3 βαθμούς με το φινάλε του ά  γύρου.

Οι δυο ομάδες το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου θα παίξουν σε ημιτελικούς κυπέλλου. Η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει την Ποταμιά και η ΑΕΚ τον Αίολο, έχοντας και οι δυο τον τίτλο του αουτσάιντερ.

 

2,5 μήνες αποχής

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν μετά από 2,5 μήνες, καθώς δεν υπήρχε αγωνιστική δράση στην Ευρυτανία λόγω των κρουσμάτων covid 19, της διακοπής των εορτών και των κακών καιρικών συνθηκών.

 


Νέος βοηθός


 

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ως βοηθός διαιτητή ο Κώστας Καραβίδας (Φωτογραφία), που έχει αγωνιστεί στη Δόξα Ραπτοπούλου

 

Χωρίς τα «αστέρια» της

Η ομάδα της Ακαδημία έπαιξε χωρίς τον τραυματία Παναγιώτη Δροσίνη και τους: Κώστα Κελεσίδη, Γιώργο Κελεσίδη, Άγγελο Ρεσίτη και Βασίλη Μπίκα. Επιπρόσθετα παρελθόν αποτέλεσε ο πρώτος σκόρερ της Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος που μεταγράφηκε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας.

 


Οριακά 11

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε και αυτή με πολλές απουσίες, συμπληρώνοντάς οριακά 11αδα και μη έχοντας διαθέσιμη αλλαγή.

 

Α΄ Μέρος

Έμειναν χωρίς γκολ

Οι δυο ομάδες έμειναν χωρίς γκολ σε ένα ισορροπημένο πρώτο ματς, με τον «δικέφαλο» να έχει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες.

 

Ευκαιρίες «δικεφάλου»



 

 

 

 

 

 

Η ΑΕΚ είχε μεταξύ άλλων δυο πολύ σημαντικές στιγμές να ανοίξει το σκορ με χαρακτηριστικές τις ευκαιρίες του Δημήτρη Γιαννόπουλου (Φωτογραφία αριστερά) στο 21΄ και του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία δεξιά) στο 30΄.

 



Οι καλύτερες φάσεις

8΄: Εκτέλεση φάουλ του Καλτσή από τα δεξιά, γυριστό σουτ του Κολλημένου μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Νικοπολίδης.

12΄: Ο Παρούτσας έβαλε σέντρα από δεξιά, ο Τσιάρας έπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ που κατέληξε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

14΄: Ο Καλτσής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μαστρογιάννης από το ύψος του πέναλτι σούταρε μόλις πάνω από το τέρμα της Ακαδημίας.

16΄: Εκτέλεση φάουλ του Μουρτογιάννη κόντραρε στο τοίχος, νέο σουτ του ίδιου μπλόκαρε ο Ιωάννου.

21΄: Ο Κολλημένος με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Γιαννόπουλο, ο οποίος στην αντεπίθεση από θέση τετ α τετ πλάσαρε μόλις άουτ από το τέρμα του Νικοπολίδη.

24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε ελάχιστα άουτ από θέση τετ α τετ.

30΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε από θέση πλάγια δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε διαγώνια και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

37΄: Μακρινό σουτ του Ρουμελιώτη απέκρουσε όμορφα ο Ιωάννου.

40΄: Ο Ρουμελιώτης δοκίμασε σουτ από καλή θέση, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

 

Β΄ Μέρος

«Τρίστερη» η Ακαδημία

Το συγκρότημα των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα εκμεταλλεύτηκε την κόπωση του αντιπάλου και έφτασε στο νικηφόρο 3-0. Πάλεψε ο «δικέφαλος», που ήταν μέσα στο ματς μέχρι το 85΄.

 

Έξοχο γκολ Καραντάνα


 

Η Ακαδημία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και να ανοίξει το σκορ στο 47ο λεπτό με πολύ όμορφο σουτ του Θανάση Καραντάνα (Φωτογραφία) εκτός περιοχής.

 

Ανέλαβε ο Ναπολέων


 

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ναπολέων Μουρτογιάννης (Φωτογραφία). Στο 85΄ πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ με μακρινή εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 88ο λεπτό έκλεισε τον «χορό» των τερμάτων με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

 

Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Καραντάνας έκανε εξαιρετική ενέργεια εκτός περιοχής και με έξοχο σουτ ψηλά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος σημείωσε το 1-0.

58΄: Ο Τόλης μετά από λάθος του Νικοπολίδη, σούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Ακαδημίας.

61΄: Χτύπημα κόρνερ του Καλτσή από δεξιά, κεφαλιά του Λάππα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

62΄:  Ιωάννου και Λάππας δεν συνεννοήθηκαν καλά, με τον τελευταίο να διώχνει την ύστατη στιγμή προ της γραμμής, αποσοβώντας το αυτογκόλ.

67΄: Χτύπημα φάουλ του Καραντάνα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου.

73΄: Όμορφο σουτ του Υφαντή κατέληξε λίγο έξω από την εστία της ΑΕΚ.

76΄: Ο Ρουμελιώτης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε από θέση τετ α τετ μόλις άουτ από το τέρμα του Ιωάννου.

79΄: Σουτ του Καραντάνα αρκετά έξω από την περιοχή έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

83΄: Ωραίο χαμηλό σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε όμορφα στη δεξιά του γωνία ο Νικοπολίδης.

85΄: Ο Μουρτογιάννης με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από απόσταση 30 μέτρων έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ιωάννου (2-0).

88΄: Ο Δροσίνης μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια της Ακαδημίας, σούταρε ο Ιωάννου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος προ της γραμμής υπέπεσε σε πέναλτι, ανατρέποντας τον Μουρτογιάννη. Ο τελευταίος εκτέλεσε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Ιώαννου, πετυχαίνοντας το 3-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Μουρτογιάννης, Καραντάνας, Ρουμελιώτης, Νικοπολίδης

ΑΕΚ: Λάππας, Τσάκνης, Καλτσής, Γενιτσαρόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Καρδαμπίκης, Σβερώνης, Καραντάνας, Μπίκας Π., Ρουμελιώτης, Καραγιάννης, Παρούτσας(56΄ Ρεσίτης), Κοτρώνης(82΄ Δροσίνης), Μουρτογιάννης, Τσιάρας(39΄ Υφαντής)

 

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Ζιάκας, Τσάκνης, Λάππας, Τόλης, Καλτσής, Μαστρογιάννης, Καββαδίας, Γιαννόπουλος, Κολλημένος, Γενιτσαρόπουλος

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Κώστας Καραβίδας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Ιωάννης Κολλημένος