Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Κ15: ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-0

Η ομάδα κάτω των 15 της ΕΠΣ Ευρυτανίας ηττήθηκε με 5-0 από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Εύβοιας, έχοντας φιλότιμη παρουσία.

Η συνάντηση διεξήχθη την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας, στον Άγιο Σπυρίδωνα, ξεκινώντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ15 (4ος Όμιλος).

Η Εύβοια των Αργύρη Μαστραγγελή και Παναγιώτη Κοντογιάννη είναι ένα από τα ισχυρότερα σύνολα του ομίλου και κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας μέρος, σκοράροντας όλα της τα τέρματα σε αυτό το διάστημα. Παύλος Κολοκυθάς και Ευθύμιος Σαμαρτζής πέτυχαν τα τέσσερα γκολ, ενώ ένα πρόσθεσε ο Αναστάσης Συνοδάκης. Οι «κυνόλευκοι» έκαναν το 2 στα 2, διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου με περιορισμένες επιλογές ποδοσφαιριστών έδωσε το πρώτο της ματς, με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι εμφανής. Παρόλα αυτά προσπάθησε στην επανάληψη, με το σκορ να διατηρείται στο 5-0. Οι «πράσινοι» συλλέγουν νέες εμπειρίες και αγώνα με αγώνα θα παρουσιάζονται και καλύτεροι παρά τις πολλαπλές δυσκολίες.

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα αντιμετωπίσει στον Βόλο την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ οι Ευβοιώτες θα παίξουν στο ίδιο γήπεδο ως φιλοξενούμενοι με την ΕΠΣ Βοιωτίας στο ντέρμπι κορυφής.

 

Σε ουδέτερο έδαφος

Οι αναμετρήσεις των δυο ομάδων έγιναν στη Βοιωτία, καθώς η προκήρυξη αναφέρει πως όταν τους δυο νομούς χωρίζουν πάνω από 200 χιλιόμετρα οι αναμετρήσεις διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα.

 

2/2

Η Εύβοια είχε κερδίσει στην πρεμιέρα και με 0-1 τη Θεσσαλία σε ματς που έγινε στη Λαμία, με σκόρερ τον Παναγιώτη Κριτσιώτη.

 

Παρουσία Προέδρου

Τις προσπάθειες της Ενωσιακής ομάδας παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, ενώ παρών ήταν ο εκ των προπονητών του ΠΑΟΚ Καρπενησίου Λάκης Αναστασόπουλος, παρακολουθώντας τις προσπάθειες και του γιού του Μάνου. Την Κ15 «κοουτσάρει» ο συνεργάτης του στον «δικέφαλο» Γιώργος Χρυσαφόπουλος.

 


Σε τέσσερις ομάδες

Από τους 11 ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ευρυτανίας που ξεκίνησαν οι 5 ανήκουν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, οι 3 στον ΠΑΟΚ Καρπενησίου, οι 2 στον Αίολο και 1 στην Ποταμιά. Μάλιστα οι: Γιάννης Καραγιάννης (Ακαδημία), Φώτης Χρυσικός (Ποταμιά), Θοδωρής Αθανασόπουλος και Θανάσης Καρφής (Αίολος) συμμετέχουν στη φετινή Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 


Δυο χρόνια μετά

Οι μικτές μας αγωνίστηκαν μετά από δυο ολόκληρα χρόνια, καθώς την περίοδο 2020-2021 δεν έγιναν τα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας του covid-19. Στην κατηγορία Κ15 λαμβάνουν μέρος αθλητές γεννημένοι τα έτη 2007 και 2008. Να τονιστεί πως δυο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΕ μετακινηθήκαν σε ομάδες εκτός νομού και συγκεκριμένα οι: Βασίλης Μπακαλίδης (ΠΑΟΚ) και Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος (Ακαδημία)

 

«Πεντάρα»

Οι Ευβοιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο 40λεπτο με 5-0. Δυο γκολ σημείωσε ο Παύλος Κολοκυθάς της Α.Ε. Ληλαντίου, δυο ο Ευθύμιος Σαμαρτζής του Λήλαντα Βασιλικού και ένα ο Αναστάσης Συνοδάκης της Προποντίδας.

 

Χωρίς γκολ το 2ο

Η Ευρυτανία πάλεψε φιλότιμα στην επανάληψη και κατάφερε να διατηρήσει το σκορ στα επίπεδα του 5-0, με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν τους ρυθμούς.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Εύβοια (Αργύρης Μαστραγγελής& Παναγιώτης Κοντογιάννης): Αναστασιάδης, Γίγας, Δημητρίου, Καλογιάννης, Συνοδάκης, Βουγιούκας, Κολοκυθάς, Σπύρου, Σαμαρτζής, Τότσι, Αλεξίου (Κουρκουλιώτης, Μωραΐτης, Ρέτσας, Φωτιάδης, Λαμπαδάκης, Σπύρου, Παυλάρας, Αδαμόπουλος, Μήτρου)

 

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας, Καραγιάννης, Κουρλός, Χρυσικός, Αθανασόπουλος, Παπαϊωάννου, Παπαροιδάμης, Χειλάς, Αναστασόπουλος, Τσιλίκας, Καρφής

 

Διαιτητής: Γεώργιος Παπαλαμπρόπουλος (ΣΔΠ Βοιωτίας)

1ος Βοηθός: Ιωάννης Τσώνης (ΣΔΠ Βοιωτίας)

2ος Βοηθός: Κώστας Βασιλείου (ΣΔΠ Βοιωτίας)

 














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Λάκης Αναστασόπουλος, egnomi.gr