Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΑΕΚ-Αίολος 0-8

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον ημιτελικό κυπέλλου ο Αίολος, συντρίβοντας την ΑΕΚ με 0-8.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο ττης ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές συνθήκες παρουσία περίπου 30 θεατών.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολλά αγωνιστικά πρόβληματα και η συμμετοχή της στον ημιτελικό κρίθηκε την τελευταία στιγμή. Μοιραία δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική γνωρίζοντας την συντριβή. Μετά τη διακοπή των εορτών δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει την αγωνιστική και εξωαγωνιστική ταυτότητα, που είχε δείξει το πρώτη διάστημα της σαιζόν.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε στο χορτάρι μετά από αρκετούς μήνες και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης σκοράροντας 8 φορές και έχοντας και 5 δοκάρια (Κώστας Ρούσσης(2), Παναγιώτης Χρυσικός, Γιάννης Πιστιόλης, Άγγελος Παχής). Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι: Κώστας Ρούσσης(3), Άγγελος Παχής(2), Δημήτρης Ρούσσης, Γιάννης Πιστιόλης, Κώστας Σερπάνος.

Ο Αίολος περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό, που θα κριθεί στον αυριανό ημιτελικό Ακαδημία-Ποταμιά.  Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την παρουσία της στον θεσμό του κυπέλλου, φτάνοντας στην ημιτελική φάση.

 

Καλές συνθήκες

Ο ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία λιγοστών θεατών.

 


Με «άρωμα» Super League


 

Την πρώτη του συμμετοχή με τον Αίολο έκανε ο Ευρυτάνας άλλοτε ποδοσφαιριστής της Super League  Δημήτρης Ρούσσης (Φωτογραφία), ο οποίος σκόραρε μάλιστα στο ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα. Αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Δοκιμίου.

 

Πρώτη Δημακόπουλου


 

Ο Νίκος Δημακόπουλος εκτέλεσε χρέη βοηθού για πρώτη φορά σε αγώνα της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Είχε σφυρίξει πριν από δυο εβδομάδες παιχνίδι της Γ΄ Εθνικής γυναικών.

 

Περιμένει αντίπαλο

Ο Αίολος περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό κυπέλλου, ο οποίος θα αναδειχτεί από τον αυριανό ημιτελικό Ακαδημία-Ποταμιά.

 

3η και «φαρμακερή»

Ο Αίολος προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό κυπέλλου, ωστόσο τα προηγούμενα δυο χρόνια δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας του covid-19. Την περίοδο 2019-2020 το ματς κρίθηκε στην κληρωτίδα υπέρ της Ποταμιάς. Αίολος-Ποταμιά ήταν το ζευγάρι και της σαιζόν 2020-2021, κατά την οποία δεν αναδείχτηκε κυπελλούχος. Μάλιστα και τις δυο προηγούμενες περιόδους η ομάδα του Προφήτη Ηλία απέκλεισε την ΑΕΚ στον ημιτελικό.

 

Συμπληρώθηκε οριακά

Η ΑΕΚ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ποδοσφαιριστών, ώστε να συμμετέχει στον αγώνα.

 

Ντεμπούτο 14χρονου


 

Ο 14χρονος Γιώργος Καγκαράς (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Έχει μάλιστα δικαίωμα συμμετοχής στη μικτή Κ15 της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Επιστροφή «Μπούζου»


 

Ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία) αποκτήθηκε για τον Αίολο πριν από 1,5 χρόνο από τη Δόξα Ζηλευτού, ωστόσο μόλις σήμερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

 

Α΄ Μέρος

 

4 στο Α΄

Ο Αίολος σκόραρε 4 φορές στο πρώτο 45λεπτο, όπου και προηγήθηκε με 0-4.

 

Δοκάρι στο 1΄


 

Ο Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία) στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.

 


Πήρε το ριμπάουντ


 

Ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) στο 15΄ πήρε το ριμπάουντ, όταν το σουτ του Γιάννη Πιστιόλη κατέληξε στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

 


Αρχή με 10

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 10 παίκτες, αφού ο φορ Χρήστος Γενιτσαρόπουλος μπήκε στο ματς στο 17΄.

 


Τα ηνία στον «Ρουσσογκόλ»

Ο συνήθης ύποπτος Κώστας Ρούσσης ανέλαβε δράση στο 25΄ όταν μετά την μπαλιά ακριβείας του Άγγελου Παχή πλάσαρε όμορφα από το ύψος του πέναλτι διαμορφώνοντας το 0-2.

 


Δεύτερο προσωπικό

Ο Άγγελος Παχής σκόραρε για δεύτερο φορά στο παιχνίδι στο 31΄, όταν μετά το κόρνερ του Κώστα Μπόνια από αριστερά ο Παναγιώτης Χρυσικός πήρε την κεφαλιά ο Κώστας Ιωάννου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Άγγελος Παχής σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς (0-3).

 



Τέρμα Πιστιόλη


 

Το ημίχρονο έκλεισε με γκολ για τον Αίολο, αφού στο 44ο λεπτό ο Κώστας Ρούσσης σούταρε στο αντίπαλο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γιάννης Πιστιόλης με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-4, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει στα ματς με την ΑΕΚ.

 



Οι καλύτερες φάσεις

1΄: Ο Χρυσικός ελίχτηκε από αριστερά και σούταρε στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.

11΄: Ο Παχής πάσαρε στον Ρούσση Κ., ο οποίος σούταρε πάνω από την εστία του Ιωάννου.

15΄: Ο Πιστιόλης σούταρε από τα όρια της περιοχής στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Παχής εύκολα από κοντά έκανε το 0-1.

25΄: Ο Παχής βρήκε τον Ρούσση Κ., που πλάσαρε όμορφα από το ύψος του πέναλτι τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην έξοδο πετυχαίνοντας το 0-2.

28΄: Σουτ του Πιστιόλη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

31΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Χρυσικός πήρε την κεφαλιά ο Ιωάννου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Παχής από κοντά έκανε το 0-3.

34΄: Ο Πιστιόλης έβγαλε τετ α τετ τον Ρούσση Κ., που πλάσαρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε σωτήρια.

44΄: Σουτ του Ρούσση Κ. σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και ο Πιστιόλης από κοντά έκανε το 0-4.

 

Β΄ Μέρος

 

Σταθερότητα με 4 ακόμη

Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήταν ανώτερη και στο δεύτερο μέρος, σκόραρε 4 φορές ακόμη για το τελικό 0-8.

 

Άλλαξε τερματοφύλακα

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Κώστας Ιωάννου είχε τραυματισμό στο χέρι με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μέσα και ο αμυντικός Γιάννης Τσάκνης να φορέσει την φανέλα με το «1».

 



Άνοιξε λογαριασμό

Ο Δημήτρης Ρούσσης στο 50΄ με καλοζυγισμένο πλασέ από τα όρια της περιοχής σκόραρε για πρώτη φορά με την νέα του ομάδα γράφοντας το 0-5.

 


Η σειρά του Φθιωτού Ρούσση


 

Ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ευρυτάνα Δημήτρη Ρούσση και με σουτ στο 58΄  και με πλασέ στο 61΄ σημείωσε χατ-τρικ γράφοντας το 0-7. Ο Λαρυμνιώτης φορ έφτασε τα 6 στο κύπελλο.

 




Δοκάρι Παχή

Στο 64΄ ο Άγγελος Παχής σούταρε στο δοκάρι της ΑΕΚ, έχοντας σημαντική στιγμή.

 

Έμεινε με 10

Η ΑΕΚ στο 64΄ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του αριστερού μπακ Ηλία Κοτούλα.

 


5ο Δοκάρι

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα σημάδεψαν για 5η φορά τα αντίπαλα δοκάρια, όταν στο 66΄ ο Κώστας Ρούσσης είδε προσπάθεια του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

 

Υπέροχο γκολ «Σερ»


 

16 λεπτά πριν το φινάλε ο νεαρός Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία) πέτυχε ένα όμορφο τέρμα, όταν με πλασέ από μακρινή απόσταση «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-8.

 


Οι καλύτερες φάσεις

46΄: Ο Ρούσσης Κ. έστρωσε στον Μπόνια, που σούταρε από κοντά με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Μπόνιας με την κεφαλιά του Παχή από κοντά να μπλοκάρει ο Τσάκνης.

50΄: Ο Ρούσσης Δ. με καλοζυγισμένο πλασέ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ για το 0-5.

58΄: Ο Ρούσσης Κ. με σουτ στην αριστερή γωνία του Τσάκνη έκανε το 0-6.

61΄: Ο Παχής πάσαρε στον Ρούσση Κ., που με πλασέ διαμόρφωσε το 0-7.

64΄: Ο Ρούσσης Κ. έδωσε στον Παχή, ο οποίος σούταρε στο δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.

66΄: Πλασέ του Ρούσση Κ. χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Τσάκνης μπλόκαρε.

74΄: Ο Σερπάνος κρέμασε εκτός περιοχής από μακρινή απόσταση τον Τσάκνη, «γράφοντας» με εντυπωσιακό τρόπο το τελικό 0-8.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

ΑΕΚ: -

Αίολος: Ρούσσης Κ., Ρούσσης Δ., Καλύβας, Αδάμ, Παχής

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Μπλέντζος, Κοτούλας, Τσάκνης, Λάππας, Καγκαράς, Μαστρογιάννης, Καββαδίας, Γιαννόπουλος(46΄ Κολλημένος), Παπαντζίμας, Γενιτσαρόπουλος

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας, Χρυσικός, Καλύβας, Κοτρώνης(46΄ Ίβρος), Ρούσσης Δ., Μπόνιας(55΄ Καρφής), Αδάμ(55΄ Σερπάνος), Ρούσσης Κ., Παχής, Πιστιόλης(46΄ Ζαραβέλης)

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος