Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ακαδημία-Ποταμιά 0-4

Ανώτερη η Ποταμιά, επικράτησε με 0-4 της νεανικής Ακαδημίας και παρέμεινε μόνη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, πολύ καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς. Γνώρισε μέσα σε 6 ημέρες δυο ήττες από την Ποταμιά, αφού την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε και στον ημιτελικό κυπέλλου.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έδειξε σιγά-σιγά να βρίσκει αγωνιστικο ρυθμό, δημιούργησε αρκετές όμορφες επιθέσεις, σκοράροντας 4 φορές. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι: Κώστας Σταμούλης(2), Σπύρος Ξαγάρας και Χρήστος Λέρης.

Την επόμενη (6η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται με την ΑΕΚ, ενώ η Ακαδημία θα παίξει  με τον Αίολο. Οι Μεγαλοχωρίτες βρίσκονται μόνοι στην 2η θέση έχοντας πλέον 9 βαθμούς, ενώ η Ακαδημία έμεινε 3η στους 6.

 

Ηλιόλουστος καιρός

Η εξ αναβολής αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ανοιξιάτικες συνθήκες, ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών.

 


Αντίπαλοι ξανά

6 μέρες νωρίτερα οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες ξανά, τότε για τον ημιτελικό κυπέλλου. Η Ποταμιά αναδείχτηκε νικήτρια και στις δυο μονομαχίες, χωρίς να δεχτεί γκολ (0-3 στο κύπελλο και 0-4 για το πρωτάθλημα).

 

Ισοβαθμούσαν με 6

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ακαδημία και Ποταμιά ισοβαθμούσαν στην δεύτερη θέση με 6 πόντους. Πλέον οι «πορτοκαλί» έμειναν μόνοι στην 2η θέση φτάνοντας στους 9 και στους -3 από τον πρώτο και αήττητο Αίολο.

 

Στα αποδυτήρια της Ποταμιάς

Η διαιτητική 3αδα δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τα αποδυτήρια του σταδίου, αφού στα αποδυτήρια των διαιτητών βρίσκονταν αθλητικό υλικό ποδοσφαιρικής ομάδας. Τελικώς άλλαξαν και συμπλήρωσαν το φύλλο αγώνα στα αποδυτήρια της Ποταμιάς. Το συμβάν αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα και πιθανότητα θα απασχολήσει και την επιτροπή πρωταθλήματος της διοργανώτριας αρχής. Για το περιστατικό επίσης ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τα θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης, που έσπευσε άμεσα στο γήπεδο.

 



Α΄ Μέρος

 

Προβάδισμα 3

Οι Μεγαλοχωρίτες σκόραραν 3 φορές στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 0-3.

 

Πρώτο από Ξαγάρα


 

Μόλις στο 6΄ ο Χρήστος Λέρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σπύρος Ξαγάρας με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1.

 



0-2 με Λέρη


 

Ο Χρήστος Λέρης στο 34΄ με όμορφη σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κώστα Νικοπολίδη πετυχαίνοντας το 0-2.

 


Τρίτο τέρμα Ποταμιάς


 

4 λεπτά πριν το φινάλε του α΄ μέρους η φιλοξενούμενη Ποταμιά βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όταν ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) έκλεψε την μπάλα και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.

 



Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Λέρης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ξαγάρας στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-1.

17΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η την κεφαλιά του Κουτσουπιά Κ. στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

25΄: Όμορφη ατομική ενέργεια του Αθανασόπουλου από αριστερά και σουτ του ίδιου απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στην επαναφορά σουτ του Λέρη σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών.

34΄: Σέντρα-σουτ του Λέρη από πλάγια αριστερά κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των γηπεδούχων (0-2).

41΄: Ο Σταμούλης Κ. έκλεψε από αριστερά πλάσαρε εύστοχα εντός περιοχής, γράφοντας το 0-3.

43΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Καβαλάρη, που πλάσαρε από δεξιά και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

 

 

Β΄ Μέρος

 

Έπεσε ο ρυθμός

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο μέρος, με την Ποταμιά ωστόσο να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και να σκοράρει ένα ακόμη γκολ για το τελικό 0-4.

 

4ο με «Σταμ»

Στο 62΄ ο Αχιλλέας Καβαλάρης τροφοδότησε τον Κώστα Σταμούλη, που με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 0-4.

 



Ντεμπούτο Τσιλίκα


 

Ο 14χρονος Γιάννης Τσιλίκας έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας αγωνιζόμενος με την φανέλα της Ακαδημίας.

 

Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Καβαλάρης έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε και το σουτ του Λέρη πέρασε πάνω από το τέρμα της Ακαδημίας.

50΄: Σέντρα-σουτ του Αθανασόπουλου από αριστερά απέκρουσε ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά πλασέ του Καβαλάρη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

51΄: Ο Ρεσίτης έδωσε στον Κελεσίδη Κ. που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Καλύβα.

62΄: Ο Καβαλάρης τροφοδότησε τον Σταμούλη Κ.  που με ψηλοκρεμαστό πλασέ πραγματοποίησε το τελικό 0-4.

63΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Κατσαρή έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκλάρι των γηπεδούχων.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κελεσίδης Κ., Μπουμπουρης

 

Δικαριθέντες

Ακαδημία: Τσιάρας 

Ποταμιά: Λέρης, Καβαλάρης,  Σταμούλης Κ., Ξαγάρας, Κουτσουπιάς Κ.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Καραγιάννης(56΄ Καρδαμπίκης), Τσιάρας, Κοτρώνης, Καραντάνας, Κελεσίδης Κ.(70΄ Μπίκας Π.), Σβερώνης(70΄ Τσιλίκας), Κελεσίδης Γ., Μπίκας Β., Ρουμελιώτης, Ρεσίτης

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ.(65΄ Χειλάς), Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος(53΄ Χρυσικός), Ξαγάρας, Κουτσουπιάς Κ., Κατσαρής, Λέρης, Κουτσουπιάς Θ., Σταμούλης Κ., Καλύβας Κ.(51΄ Σταμούλης Θ.), Καβαλάρης

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος