Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Α.Ο. Τρίκαλα Futsal-Καρπενήσι Futsal 6-7

Mε buzzer beater του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Χρήστου Λέρη, που σημείωσε καρέ το Καρπενήσι Futsal πανηγύρισε νίκη κορυφής με 6-7 επί του Α.Ο. Τρίκαλα Futsal σε ένα αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Κατσιμήδειο» Τρικάλων. Επρόκειτο να αρχίσει στις 3, ωστόσο ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς τρεις ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων δεν είχαν υποβληθεί σε rapid tests. Ήταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Futsal League.

Ο Α.Ο. Τρίκαλα Futsal του Γιώργου Λουλέ έχοντας ένα δυνατό σύνολο με πληθώρα ποιοτικών ποδοσφαιριστών παρότι βρέθηκε αρκετές φορές μπροστά στο σκορ, δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Έδωσε το πρώτο του παιχνίδι για το 2022. Οι Τρικαλινοί έμειναν στην 4η θέση με 13 πόντους και βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου με κεκτημένη φορά από τα τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα πέτυχε μια παλικαρίσια νίκη, που δείχνει τον αγωνιστικό χαρακτήρα του και πλέον δικαιούται να κοιτάζει ψηλά.  4 γκολ σημείωσε ο Χρήστος Λέρης, που βρήκε δίχτυα στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας απέκρουσε 10μετρο πέναλτι του Χρήστου Στάμου. Οι Ευρυτάνες έφτασαν στην 1η θέση με 18 πόντους, όσους έχουν και η Λάρισα με τον Αδέσποτο.

Για την επόμενη (12η) αγωνιστική την Κυριακή 23 Ιανουαρίου οι Θεσσαλοί θα παίξουν στη Λαμία με τον τοπικό ΠΑΣ, ενώ το Καρπενήσι υποδέχεται την άλλη ομάδα των Τρικάλων, την Υπεροχή.

 

Φίλαθλη παρουσία

Οι γηπεδούχοι είχαν και την υποστήριξη ένθερμων θεατών τους, με το ματς να διεξάγεται σε ένα άρτιο κλειστό γυμναστήριο και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τον Α.Ο.Τ.

 


Ο Ευρυτάνας Τάσιος

Το ματς παρακολούθησε ο Γρηγόρης Τάσιος, φοιτητής τα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και προπονητής στην ακαδημία Ajax-Αμπελάκια. Έχει αγωνιστεί στην Ευρυτανία με: Ακαδημία, Μυρίκη και ΑΠΟΚ, ενώ πλέον είναι μέλος του Δενδροχωρίου (Β΄ ΕΠΣ Τρικάλων).

 


«Έπιασε» κορυφή

Οι Καρπενησιώτες έφτασαν στους 18 πόντους, όσους έχουν η Λάρισα και ο Αδέσποτος. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου κρατά την 1η θέση στα χέρια του. Το Καρπενήσι ταξίδεψε με αποστολή 9 αθλητών στη Θεσσαλική πόλη και με απουσίες μεταξύ άλλων των: Άγγελου Παχή, Γιώργου Μαντέκα και Κωνσταντίνου Γυφτομήτρου.  

 

Καθυστέρηση έναρξης

Η συνάντηση ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς τρεις ποδοσφαιριστές (Δυο εμβολιασμένοι και ένας που νόσησε πρόσφατα) του Καρπενησίου υποβλήθηκαν σε rapid tests την ύστατη ώρα. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθεί η ΠΕΠΣΣ ορίζει rapid test ακόμη και σε εμβολιασμένους αθλητές, όπως και για αυτούς που νόσησαν εκτός από τον τελευταίο μήνα.

 

Χωρίς χρονομέτρη (!)

Το ματς διεξήχθη χωρίς χρονομέτρη και χωρίς ηλεκτρονικό σκορ, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί με μικτό χρόνο 60 λεπτών. Δεν έδωσε το «παρών» ο χρονομέτρης Βασίλης Βήττας.

 

Ιδανικό ντεμπούτο

Ο πίβοτ Νίκος Νικολούσιος (Φωτογραφία) των Τρικάλων έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο, σκοράροντας δυο φορές. Πρώτη εμφάνιση και για τον τερματοφύλακα Άγγελο Λαφαζάνη.

 


Διεκδικεί πρόκριση

Ο Α.Ο.Τ. στην πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας διαφορά τριών βαθμών από την 5η Υπεροχή.

 

2ο ματς

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ακολούθησε μια ακόμη συνάντηση του ίδιου ομίλου, μεταξύ της Υπεροχής και του Αδέσποτου, το οποίο έληξε με 7-4 υπέρ των γηπεδούχων.

 

Κράτησε την άμυνα


 

Εξαιρετική παρουσία για τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Φωτογραφία) που επανεμφανίστηκε με τους «άσπρους» και έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, κρατώντας την ομάδα του στο αμυντικό κομμάτι.

 

3Χ3

Το Καρπενήσι κέρδισε για 3η φορά τα Τρίκαλα την ίδια σαιζόν, έχοντας επικρατήσει με 9-5 στον α΄ γύρο και με 9-2 για το κύπελλο.

 

Ανοιχτό ματς


 

Μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο μέρος ο Α.Ο.Τ. προηγήθηκε με 5-4, μη καταφέρνοντας να πάρει «κεφάλι» δυο γκολ. Ο αρχηγός Αχιλλέας Σαρακατσάνος στο 8΄, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στο 9΄ και ο Πέτρος Διβανές (Φωτογραφία) στο 10΄ έκαναν το 2-1. Με γκολ των: Άλεξ Μπακαλίδη στο 12΄, Νίκου Νικολούσιου στο 16΄ και Χρήστου Λέρη στο 17΄ διαμορφώθηκε το 3-3.  Ο Δημήτρης Παπαναστασίου στο 21ο λεπτό και ο Χρήστος Λέρης στο 25΄ σημείωσαν το 4-4, ενώ ο Νίκος Νικολούσιος στο τέλος του α΄ μέρους και συγκεκριμένα στο 29΄ πέτυχε το 5-4. Ο Διβανές έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα.

 


Ασταμάτητος ο Λέρης


 

Το Καρπενήσι με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα έφυγε με το «διπλό» και σκορ 6-7. Ο Γιάννης Τσούκας ισοφάρισε στο 34΄ σε 5-5, ενώ ο Χρήστος Λέρης στο 42΄ έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά με σκορ 5-6. Με κεφαλιά του Μπάμπη Γάτσιου στο 43΄ «γράφτηκε» το 6-6. Ο Χρήστος Λέρης με 4ο προσωπικό του γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και στο 60΄ έκανε το 6-7. Ο ποδοσφαιριστής του Καρπενησίου έφτασε τα 19 τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ του ομίλου.

 



Νίκησε τον Στάμο ο Καλύβας



 

 

 

 

 

 

 

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού και ενώ το σκορ ήταν 6-6 οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε 6ο φάουλ, δεχόμενοι δεκάμετρο πέναλτι. Ο εξαιρετικός παλαιός παίχτης του Βελουχίου Χρήστος Στάμος (Φωτογραφία δεξιά) εκτέλεσε, αλλά ο εξίσου εντυπωσιακός τερματοφύλακας του Καρπενησίου Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία αριστερά) απέκρουσε σωτήρια.

 




Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Τρίκαλα Futsal (Γιώργος Λουλές): Λαφαζάνης, Σαρακατσάνος, Στάμος, Γκίτσας, Διβανές (Γάτσιος, Νικολούσιος, Σίμος, Κουμπής, Μιχαλάκης, Χριστάκης, Καρράς, Ράπτης, Παπαναστασίου)

 

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου):  Καλύβας, Λέρης, Μπακαλίδης, Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος (Τσούκας, Καραγιάννης, Αθανασόπουλος, Δόσης)

 

Διαιτητές: Αδάμος Κουκούλης& Βαγγέλης Καραμαγκιόλας

 


































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος