Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Σπουδαία πράξη ανθρωπιάς από τον Α.Σ. Αίολος

 

 

 

 

 

 

 

 Ο« Α.Σ ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ », σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι, θέλησε να αναδείξει μία αξία συνυφασμένη με τις δράσεις του καταστατικού του, αυτήν της φιλανθρωπίας, με πρωταγωνιστές τους μικρούς και μεγάλους αθλητές του.

Στα πλαίσια  αυτά της Κοινωνικής Δράσης που υλοποιούνται και μετά από πρωτοβουλία  των αθλητών, των προπονητών και της Διοίκησης  του Συλλόγου, αποφάσισε  κατά την περίοδο των εορτών να αποστείλει αφενός οικονομική ενίσχυση και αφετέρου υλική βοήθεια, ενισχύοντας το θεάρεστο Έργο του Πατέρα Αντωνίου και του Ιδρύματος του «Κιβωτός του Κόσμου» .
Με χαρά εδέχθησαν την προσφορά  του Συλλόγου και  απέστειλαν συγκινητικές επιστολές, από το περιεχόμενο των οποίων ο σύλλογος παίρνει δύναμη και χαρά να  επαναλάβει την προσφορά μας με την αποστολή Αθλητικού Υλικού για της ανάγκες των Παιδιών της Κιβωτού, αναφέρει το Δ.Σ. του Αιόλου.
Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,
Χριστός ετέχθη!
Μέσα στον εκκωφαντικό θόρυβο και την ένταση που χαρακτηρίζει τις μέρες μας από γεγονότα βίας, κακοποιήσεις  παιδιών, γυναικοκτονίες  και βίαιες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις,
έρχεται μέσα στην ησυχία και τη γαλήνη να γεννηθεί ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου, ο Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού!
Πόση αντίθεση! Πόσο μεγάλο το χάσμα μεταξύ του δικού μας εγωισμού, ο οποίος  μας οδήγησε στην αποξένωση, την απομόνωση και τη βία, και της Θεϊκής ταπεινώσεως, η οποία έρχεται να μας γαληνέψει,
να  καταλαγιάσει τα πάθη μας και να μας συμπεριλάβει στο ένα και Άγιο Σώμα Του˙ Αφού το Θείο Βρέφος  έρχεται να  ενώσει τη Θεία με τη δική μας φύση.
Το Πυρ της Θεότητος που κατέρχεται και μας συμπεριλαμβάνει δεν καίει το «είναι» μας, όπως η λαίλαπα του εγωισμού μας, αλλά θερμαίνει την καρδιά μας, την καθαρίζει και μεταμορφώνει το μίσος σε αγάπη για τον πλησίον.
Μόνο αν δεχθούμε αυτή την πρόσκληση της συμπερίληψης με τον Χριστό θα καταφέρουμε να συμπεριλάβουμε και τον διπλανό μας.
Αλλιώς τα πάθη και ο εγωισμός θα μαυρίζουν την ψυχή μας με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να αναπαράγουμε τη βία σαν να  έχουμε την ιδιότητα του άνθρακα, ο οποίος, όταν είναι αναμμένος, καίει ό,τι έρχεται σε επαφή μαζί του, ενώ όταν είναι σβηστός μαυρίζει, όποιον τον ακουμπάει.
Εμείς εδώ στην Κιβωτό του Κόσμου αγωνιζόμαστε, με την Χάρι του Γεννηθέντος Χριστού, να συμπεριλάβουμε στην Αγάπη όλους όσους έρχονται να ζητήσουν στήριξη και καθοδήγηση.
Και αφού τους συμπεριλάβουμε, εργαζόμαστε να μεταμορφώσουμε τον πόνο τους και τη θλίψη τους σε αγάπη, ελπίδα, δύναμη και αξιοπρέπεια!
Εύχομαι, καταληκτικά, σε όλους μας να δεχτούμε την πρόσκληση της συμπερίληψης από τον Γεννηθέντα Χριστό μας, να αναγεννηθούμε και να μεταμορφωθούμε με την Χάρι Του,
ώστε να γίνουμε η αφορμή της αλλαγής στην κοινωνία μας.
                                                                 
Με την εν Χριστώ αγάπη
π. Αντώνιος Παπανικολάου
---------------------------------------------------------
Προς ΑΣ Αίολος Καρπενησίου
Αγαπητοί μας φίλοι και συμπαραστάτες,
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά από την Κιβωτό του Κόσμου.
Με το μήνυμα αυτό επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή μας από τη χορηγία - δωρεά από σας, καθώς και των δώρων και παιχνιδιών, που συγκεντρώσατε από τα παιδιά των ακαδημιών σας
(με τη βοήθεια του καταστήματος www.buyit4u.gr) και προσφέρατε στα παιδιά της κιβωτού του Κόσμου.
Η προσφορά αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, ως κοινωνία.
Η Κιβωτός του Κόσμου διαθέτει 11 σπίτια ολοήμερης φιλοξενίας παιδιών, όπου μένουν 250 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης της επιμέλειας, στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο, στη Χίο και στην Καλαμάτα. Επίσης, στο κέντρο ημέρας της Αθήνας εξυπηρετεί 310 οικογένειες - 400 παιδιά με σίτιση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και κατάρτιση, με στόχο την κινητοποίηση των γονέων να αναλάβουν υπεύθυνα τον γονεϊκό ρόλο τους.
Παρακαλώ δεχθείτε ένα μεγάλο, θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους εμάς εδώ στην Κιβωτό  του Κόσμου προς εσάς και όλη την ομάδα σας για τα ευγενικά σας συναισθήματα και τον ανθρωπισμό σας προς το απροστάτευτο παιδί.
Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος  έλεγε: «Όποιος δίδει το χέρι προς βοήθεια του πλησίον του, λαμβάνει τον βραχίονα του Θεού σε βοήθειά του».
Ευχόμαστε ο Θεός να έχει καλά εσάς και τους οικείους σας, να συνεχίσουμε να έχουμε τη συμπαράστασή σας και να λαμβάνετε τον βραχίονα του Θεού σε κάθε σας βήμα! Ευχόμαστε ευτυχές το νέον έτος με δύναμη, υγεία κι ευτυχία!
Με εκτίμηση,
Νίκος Χριστόπουλος

Κιβωτός του Κόσμου.                                                                

Πηγη: aiolosfc.gr