Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Μεγάλα ποσά μέσω στοιχήματος στις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας futsal


Η Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας συμπεριλήφθηκε στην ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση μέσω των κερδών από τις στοιχηματικές εταιρείες και θα λάβει το 1,5% από τα 31.000.000 ευρώ που θα μοιραστούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό συνεπάγεται πως οι δέκα ομάδες της Stoiximan Futsal Super League θα δουν να μπαίνει ένα μεγάλο ποσό στα ταμεία τους, τα οποία με σωστές επενδύσεις μπορούν να συμβάλουν στην άνοδο του αθλήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ , Προκειμένου να λάβει κάθε ανωτέρω κατηγορία το πλήρες ποσό που της αναλογεί, προϋπόθεση είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 12 ομάδων. Σε περίπτωση που συμμετέχουν λιγότερες, τότε η κατηγορία θα λάβει αναλογικά μειωμένο ποσό, σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν. Η Σάλα θα λάβει τα 10/12 του ποσού που της αναλογεί, εφόσον συμμετέχουν 10 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία.

Το τελικό ποσό που αντιστοιχεί στην κατηγορία, κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες. Υποχρεωτικά το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα θα καταβάλλεται στην διοργανώτρια αρχή, για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων. Για τον σκοπό αυτό, το αναλογούν ποσό θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στην διοργανώτρια αρχή.

Η ΠΕΠΣΣ θα έχει τη δυνατότητα με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει με τον τρόπο της και τις υπόλοιπες κατηγορίες, επομένως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ποιοτική αναβάθμιση του futsal στην Ελλάδα. Επιπλέον, υπάρχει ισχυρό κίνητρο για τις ομάδες της Futsal League να θέλουν να ανέβουν κατηγορία, εφόσον θα γνωρίζουν ότι θα μπορούν την επόμενη χρονιά να λάβουν ένα μεγάλο ποσό μέσω της φορολόγησης του στοιχήματος και αυτό θα κάνει ακόμα πιο δυνατή και την Β’ Εθνική. Το φινάλε του 2021 είναι εξαιρετικό για το άθλημα…

 
Πηγή:  www.futsalhellas.com