Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΣ Λαμία Futsal-Καρπενήσι Futsal 4-12

Εμφατικό πέρασμα για το Καρπενήσι Futsal από τη γειτονική Λαμία, επικρατώντας του γηπεδούχου ΠΑΣ με το ευρύ 4-12.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 12, παρουσία περίπου 50 θεατών. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Futsal League.

Ο ΠΑΣ Λαμία Futsal του Κώστα Τσαπραζλή ερχόμενος με «αέρα» δυο θετικών αποτελεσμάτων στην Αθήνα δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να εκμεταλλευτεί την έδρα του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. Στο τελευταίο λεπτό του α΄ μέρους μείωσε σε 2-3, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη δυνατή. Οι Φθιωτοί βρίσκονται στην 5η θέση με 9 βαθμούς.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση και στις δυο πλευρές του γηπέδου, κάνοντας σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη 4αδα, που δίνει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά. Γιώργος Πλεξίδας και Χρήστος Λέρης πέτυχαν από τέσσερα γκολ και πρωταγωνίστησαν επιθετικά, χωρίς να υστερήσει κάποιος συμπαίχτης τους. Οι Ευρυτάνες που έκαναν ιδανική αρχή στον δεύρερο γύρο παραμένουν 4οι με 12 πόντους.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική οι Λαμιώτες θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ οι Καρπενησιώτες υποδέχονται την πρωτοπόρο Λάρισα Futsal. Η αγωνιστική θα γίνει το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου.

 

Πρώτο «διπλό»

Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έφτασε στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη, κάνοντας σημαντικό «βήμα» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

H γνώριμη χρονομέτρης-Όρισε παρατηρητή

Η διεθνής κριτής καλαθοσφαίρισης Ανθή Τσιμπρικά εκτελεί χρέη χρονομέτρη στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΣ Λαμία. Επιπλέον το ματς διεξήχθη με παρατηρητή τον Δημήτρη Σαχίνη, Αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ΠΕΠΣΣ.

 


Τελευταίο Λαμίας

Οι Λαμιώτες που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν κάποιον βαθμό στην έδρα τους ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το 2021. Με το νέο θα υποδεχτούν σε ματς κυπέλλου το Φάληρο Futsal και σε εξ αναβολής αγώνα πρωταθλήματος τον Αδέσποτο Αθηνών.

 

Καλύτερη επίθεση

Οι Ευρυτάνες με τα 12 γκολ που σημείωσαν έφτασαν τα 52 στο πρωτάθλημα, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση. Να σημειωθεί πως ταξίδεψαν σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς οργανωμένα με λεωφορείο.

 

Εξαιρετικός ο «Πλεξ»


 

Εντυπωσιακή παρουσία για τον Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία) των νικητών, που πέτυχε τέσσερα γκολ, όσα και ο πολύ καλός συμπαίχτης του Χρήστος Λέρης. Τα υπόλοιπα τέρματα του Καρπενησίου σημείωσαν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, Άγγελος Παχής, Γιώργος Μαντέκας και Γιώργος Καλύβας.

 


Νέο κρούσμα

Μια ημέρα πριν τον αγώνα ποδοσφαιριστής του Καρπενησίου βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί τρεις ακόμη, οι οποίοι πλέον έχουν αναρρώσει και ένας εξ αυτών αγωνίστηκε.

 

Στη 12αδα ο Φακίτσας


 

Ο τερματοφύλακας Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία), που προέρχεται από τραυματισμό συμπεριλήφθη για πρώτο φετινό ματς στην αποστολή.

 

14 και οι δυο



 

 

 

 

 

 

 

Ο Αντώνης Βαρυπάτης (Φωτογραφία αριστερά) του ΠΑΣ Λαμία Futsal και ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία δεξιά) του Καρπενησίου πέτυχαν από ένα και τέσσερα γκολ αντίστοιχα. Έφτασαν στο σύνολο τα 14 και βρίσκονται ψηλά στον πίνακα των σκόρερ.

 


«Έκλεισε» σε απόσταση αναπνοής

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και προηγήθηκαν με 0-3 χάρης σε γκολ των: Γιώργου Πλεξίδα στο 2΄ (Απευθείας κόρνερ) και στο 13΄ και το Χρήστου Γενιτσαρόπουλου ενδιάμεσα στο 5΄. Ο ΠΑΣ Λαμία μείωσε με δυο γκολ στο 20΄ σε 2-3 με σκόρερ τους: Θωμά Τριανταφύλλου και Αντώνη Βαρυπάτη, κάνοντας το ματς ντέρμπι προσωρινά. Ο Τριανταφύλλου πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βαρυπάτης βρήκε δίχτυα μετά από απόκρουση του Γιώργου Καλύβα σε δεκάμετρο πέναλτι του ίδιου ποδοσφαιριστή.

 





Αποφασισμένο το Καρπενήσι

Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου ήταν εξαιρετικό στην επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό 4-12, καθώς μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα. Για τον ΠΑΣ Λαμία δυο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Τάτσης, μειώνοντας σε 3-6 στο 24΄  και σε 4-9 στο 32΄. Για τους νικητές ο Χρήστος Λέρης πέτυχε τέσσερα γκολ (21΄, 29΄, 33΄, 36΄), ο Γιώργος Πλεξίδας (27΄, 28΄)  ακόμη δυο, ενώ τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν και οι: Γιώργος Μαντέκας (22΄), Άγγελος Παχής (23΄) και Γιώργος Καλύβας (36΄).

 


Σκόρερ ο Καλύβας (!)


 

Ο τερματοφύλακας των Ευρυτάνων Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία) σκόραρε από τη μια εστία στην άλλη και μετά από κακή εκτίμηση του Άγγελου Νταλιάνη.

 



Αποβολές εκατέρωθεν


 

Δυο ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν, ένας για κάθε ομάδα. Στο 35ο λεπτό ο Δημήτρης Τάτσης (Φωτογραφία) σκόρερ δυο τερμάτων της Λαμίας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση στον διαιτητή Μανώλη Πισιμίση. Ένα λεπτό αργότερα την κόκκινη αντίκρισε και ο Γιώργος Πλεξίδας των φιλοξενούμενων για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Αντώνη Βαρυπάτη.

 


Κίτρινες Κάρτες

Μαντέκας, Τσιλίκας, Καλύβας

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Λαμία Futsal (Κώστας Τσαπραζλής): Νταλιάνης, Μαρκάι, Τσιάρας, Βαρυπάτης, Τριανταφύλλου (Τάτσης, Κατσαρέλης, Αρσενίου, Μουστάκας, Κουρκουλιώτης, Κακαβάς)

 

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας, Μαντέκας, Λέρης, Πλεξίδας, Τσιλίκας (Μπουμπουρής, Γενιτσαρόπουλος, Παχής, Παπαϊωάννου, Καραγιάννης, Τσίπρας, Φακίτσας)

 

Διαιτητές: Γιώργος Σύρρος& Μανώλης Πισιμίσης

Χρονομέτρης: Ανθή Τσιμπρικά

Παρατηρητής: Δημήτρης Σαχίνης

 







































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος