Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Έρχεται προσεχώς η χρηματοδότηση στα ερασιτεχνικά σωματεία



Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε όσον αφορά την χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τα ποσοστά του στοιχήματος:

«Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από τα κέρδη του στοιχήματος, βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης η σχετική ΚΥΑ. Εμείς έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, η ΚΥΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό της και αναμένεται η υπογραφή του κ. Σκυλακάκη.   Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες μια ακόμα γενναία καταβολή από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να διευκρινίσουμε ότι δικαιούχα της χρηματοδότησης είναι μόνο τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ για το 2021. Θεσπίσαμε και εφαρμόζουμε ένα δίκαιο σύστημα βασισμένο στις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και της αξιοκρατίας. Με την αμέριστη στήριξη της αθλητικής οικογένειας, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού μας οικοδομήματος.  Οι διοικήσεις των σωματείων κατάλαβαν, μέσα από αυτή τη δυναμική διαδικασία, ότι το νοικοκύρεμα και η διαφάνεια επιβραβεύονται. Και «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία μας. Πλέον, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων διαθέτει 5.202 εγγεγραμμένα αθλητικά σωματεία και οι έλεγχοι στις αιτήσεις των σωματείων που δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί συνεχίζονται. Και, όπως ανέφερα ήδη, θα πάρουν χρηματοδότηση από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων.  

Με στόχο την επικράτηση συνθηκών διαφάνειας παντού, σχεδιάζουμε άμεσα το Μητρώο Προπονητών και ακολουθεί το Μητρώο Αθλητών»

Από πλευράς Ευρυτανίας είναι εγγεγραμμένα 16 σωματεία για το 2021. Πρόκειται για τα ακόλουθα: ΑΠΟΚ Βελούχι, ΑΕΚ, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, ΠΑΟΚ Καρπενησίου, Φραγκίστα, Ποταμιά,  Άγραφα, Καρπενήσι Futsal (Ποδόσφαιρο), Γ.Σ. Άτλας, Π.Α.Κ. (Καλαθοσφαίριση), Α.Σ. Τ.Κ.Ν. Ευρυτανίας (Tae Kwon Do& Kick Boxing), ΕΟΣ Καρπενησίου (Χιονοδρομία), Αθλητικός και Μαχητικός Σύλλογος Καρπενησίου (Muay Thai), Κ.Ο. Καρπενησίου, ΑΟΛ Εύρυτος (Κολύμβηση) και ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 (Στίβος).