Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

«Έλαμψαν» Μελίνα και Αγγελική Γεωργίου στο Πανελλήνιο Κύπελλο του ΣΕΦ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Οι πρωτιές στο Πανελλήνιο Κύπελλο «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης» που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την περασμένη εβδομάδα, έγραψε τον επίλογο μιας εξαιρετικής αγωνιστικής χρονιάς για τις αθλήτριες Μελίνα και Αγγελική Γεωργίου. Μιας χρονιάς, που ειδικά για την Μελίνα Γεωργίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη της, αφού τη συνόδευσε με την κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού μεταλλίου.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι δύο αθλήτριες του Αίαντα αν και δεν αγωνίστηκαν στις... γνώριμες κατηγορίες τους, κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εφετινή σεζόν. Η Μελίνα Γεωργίου βρέθηκε στην πρώτη θέση των -44 κιλών, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, η αδελφή της, Αγγελική, πήρε το χρυσό μετάλλιο στα -55 κιλά.
Μια χρονιά αξέχαστη
Οι... 55 κερδισμένες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των κορασίδων, στα -41 κιλά, απόρροια του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο Ταλίν, σημάδεψαν την αγωνιστική χρονιά της Μελίνας Γεωργίου. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από το Νο-64 τον Ιούλιο του 2021, βρέθηκε μέχρι και το Νο-9 τον περασμένο μήνα, χάρη στην 3η θέση που πήρε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας (Ε-4) αλλά και με την 2η θέση που κατέκτησε στο Ε-1 της Αλβανίας (Albanian Open Youth) τον περασμένο Οκτώβριο. Η παρουσία της στο Ταλίν, επιτεύχθηκε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων της Χαλκίδας, όπου σημείωσε συνολικά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Η Αγγελική Γεωργίου, τρίτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων της Χαλκίδας στα -51 κιλά, τον Αύγουστο του 2021 έφτασε μέχρι το Νο-32 της παγκόσμιας κατάταξης (τον Δεκέμβριο είναι στο Νο-36). Σε δύο διεθνή τουρνουά μέσα στη χρονιά έφτασε στην... πηγή των μεταλλίων, όμως τελικά κατετάγη 5η. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο βρέθηκε στην 5η θέση των 3rd WTE Multi European Games, ενώ τον Οκτώβριο ήταν 5η και στο Albanian Open Youth που διεξήχθη στα Τίρανα.
Ενας κύκλος έκλεισε στο ΣΕΦ, ένας άλλος πρόκειται να ανοίξει σύντομα. Τα διεθνή αγωνιστικά ραντεβού του 2022 στην ηλικιακή τους κατηγορία, είναι πολλά και σημαντικά, όμως πολλά θα εξαρτηθούν από την εγχώρια παρουσία τους στα εθνικά μας πρωταθλήματα, εκεί όπου τα... ραντεβού τους με την κορυφή θα πρέπει να έχουν συνέπεια και να είναι αδιάλειπτα.