Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Βραβεύεται η Ευρυτάνισσα πρωταθλήτρια Μελίνα Γεωργίου


Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) κάθε χρόνο, από το 1954. Η «Γιορτή των Κορυφαίων» για το 2021, θα λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη (22/12, 17:30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η γιορτή, που θα μεταδοθεί «ζωντανά» από την ΕΡΤ 3 και την πλατφόρμα ERTFLIX, θα αρχίσει με καλωσόρισμα του προέδρου του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και στη συνέχεια χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παρουσιαστές της λαμπρής εκδήλωσης θα είναι η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα και ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Βαγγέλης Ιωάννου.

Η αγωνία κορυφώνεται για την ανακοίνωση των Κορυφαίων της χρονιάς (αθλητής, αθλήτρια, ομάδα, προπονητής), καθώς και των Κορυφαίων με Αναπηρία (Αθλητής, Αθλήτρια, Ομάδας).

Πέρα από τις ήδη γνωστές τριάδες ανά κατηγορία για τους Κορυφαίους του 2021, βάσει των ψήφων των Μελών του Συνδέσμου, ο ΠΣΑΤ θα απονείμει έπαθλα σε αθλητές, αθλήτριες, προσωπικότητες, συλλόγους και φορείς του αθλητισμού που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που ολοκληρώνεται για το ήθος τους και την κοινωνική προσφορά τους.

Η «Γιορτή των Κορυφαίων» για το 2021 θα ολοκληρωθεί με το «Αντίο» του ΠΣΑΤ στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο πολλοί λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι ήταν και λάτρης του αθλητισμού! Ο θάνατος του άφησε φτωχότερο τον κόσμο και ο ΠΣΑΤ αισθάνεται ηθικό χρέος να τον αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο.

Μεταξύ των αθλητών που θα τιμηθούν είναι και η Ευρυτάνισσα αθλήτρια του Α.Σ. Αίαντας Μελίνα Γεωργίου.

 

ΕΠΑΘΛΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάε κβον ντο, τη Μελίνα ΓΕΩΡΓΊΟΥ, η οποία πριν ακόμη κλείσει τα 14 κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στα -41 κιλά, ανεβαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ανήκει στον Αίαντα Αγίου Δημητρίου και είναι μαθήτρια του Β ́ Γυμνασίου Πεύκης όπου ξεχωρίζει και για τις άριστες επιδόσεις στα μαθήματα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια.

 

Πηγή: psat.gr