Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η σπουδαία πρωταθλήτρια Γκλόρια Πριβιλέτζιο στο αγαπημένο της Καρπενήσι

 



 

 

 

Μετά από μόλις τρεις μήνες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο βρέθηκε εκ νέου στο αγαπημένο της Καρπενήσι. Η πρωταθλήτρια μας διέμεινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Montana και προπονήθηκε στην πόλη μας για πέντε ημέρες, κάνοντας μια μίνι προετοιμασία στο υψόμετρο με διαδρομές, όπως το Κρίκελλο, το Μπαγασάκι και το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Στο ξενοδοχείο συνάντησε τον γνώριμο και φίλο της Γιώργο Λαθύρη, που αποτελεί τον νέο διευθυντή του καταλύματος με τον επί σειρά ετών προκάτοχο του Στάθη Πλατή να μετατίθεται σε άλλο ξενοδοχείο του ομίλου Γατένιου.

Η 33χρονη, γεννημένη στις 18 Αυγούστου του 1988 Γκλόρια είναι μακράν η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος των τελευταίων ετών, 6η γρηγορότερη όλων των εποχών και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού στίβου. Αποτελεί τη μόνιμη πρωταθλήτρια στις μεγάλες αποστάσεις.  Ανήκει στον Γ.Σ. Γλυφάδας, προπονητής της είναι ο Γιάννης Περίφανος και έχει αμέτρητες διακρίσεις στο ενεργητικό της.  Το ατομικό της ρεκόρ ήταν 2:35:31 από το Ρότερνταμ το 2019, ενώ έχει συμμετάσχει δυο φορές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (26η στο 2018 στο Βερολίνο με 2:38:39 και 71η το 2017 στο Λονδίνο) και μια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (29η το 2019 στην Ντόχα με 2:58:43). Πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο με χρόνο 2:41:30, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, μια επιτυχία που ξεκίνησε από την προετοιμασία της στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.