Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Παίδες: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 74-45

Με καλή εμφάνιση κόντρα στον αήττητο και περυσινό πρωταθλητή Έσπερο Λαμίας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Π.Α.Κ. Οι γηπεδούχοι ήταν το φαβορί του αγώνα και επικράτησαν φυσιολογικά με 74-45.

Η αναμέτρηση που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12 στο ΔΑΚ Λαμίας. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Έσπερος Λαμίας του Μάνθου Σοφογιάννη έφτασε σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας το 7 στα 7 και ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο. Οι Λαμιώτες έχουν εξασφαλίσει την 1η θέση, παρουσιάζοντας ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Με 38 πόντους και τέσσερις τρίποντες «βόμβες» τελείωσε το ματς ο Δημήτρης Χαρίλας.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με επτά αθλητές στη διάθεση της προσπάθησε για το καλύτερο δυνατόν κόντρα σε ένα αρκετά ισχυρό αντίπαλο, που πρωταγωνιστεί. Οι Ευρυτάνες παρότι δεν πέτυχαν κάποια νίκη στον θεσμό, κέρδισαν καινούργιες εμπειρίες. Ο Γιάννης Τσάνε με 18 και 1 εύστοχο 3ποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.

Για την επόμενη (10η) και τελευταία αγωνιστική οι Λαμιώτες θα παίξουν στις 8 Ιανουαρίου του 2022 με την Αναγέννηση. Η Πανευρυτανική ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, έχοντας ρεπό.

 

Πρώτος και καλύτερος

Ο περυσινός πρωταθλητής Έσπερος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, έχοντας 7 νίκες σε ισάριθμα ματς.

 

Ασταμάτητος ο Χαρίλας


 

Μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Δημήτρης Χαρίλας των νικητών, που είναι και ο πρώτος σκόρερ του ομίλου. Σταμάτησε στους 38 με 4 εύστοχα 3ποντα. Διψήφιος με 11 ήταν και ο Δημήτρης Καραχρήστος

 

Στη 2αδα ο Χουσιάδας

Ο Καρπενησιώτης Θανάσης Χουσιάδας ήταν εκ των διαιτητών του παιχνιδιού, σφυρίζοντας στη συνέχεια και το ματς των Μπούκαλη με την Αναγέννηση.

 

18 για Τσάνε


 

Ο Γιάννης Τσάνε της Πανευρυτανικής σημείωσε 18 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Τους μισούς σημείωσε ο Θεοδόσης Κοτσιμπός.

 

Τελείωσε η σαιζόν

Οι Ευρυτάνες της Κατερίνας Μπαλωμένου τελείωσαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, καθώς έχουν ρεπό την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Αποκόμισαν νέες εμπειρίες και απέκτησαν αγωνιστικές παραστάσεις κόντρα σε δυνατές ομάδες της Λαμίας.

 

Ανταγωνιστική η Πανευρυτανική

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Έσπερος προηγήθηκε με 16-11 της αρκετά ανταγωνιστικής Π.Α.Κ.

 

Διψήφια διαφορά

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 32-21 υπέρ των γηπεδούχων, που έκαναν ένα επιμέρους 16-10.

 

Στο ρελαντί

Ο Έσπερος έκανε στην 3η περίοδο ένα επιμέρους 21-10, φτάνοντας στο +22 (53-31).

 

Φινάλε με +29

Διαδικαστικό ήταν το φινάλε του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το ματς με σκορ 74-45 υπέρ τους. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 21-14, με την Π.Α.Κ. να προσπαθεί φιλότιμα ως το τέλος.

 

Τα δεκάλεπτα

16-11, 32-21, 53-31, 74-45

 

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Ζιάκας 2, Πλατής 6, Κουτούσης 5(1), Καραχρήστος 11, Χαρίλας 38(4), Δαφνάς, Μπεσλεμές, Αλβανός 2, Γαρτσιώνης, Στεφανής, Νήμας 8, Ντζιαβός 3

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 8, Κουδουνάς 8(1), Γραμματίκας 2, Γεμενής Α., Κοτσιμπός 9, Γεμενής Γ., Τσάνε 18(1)

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Κώστας Λούβαρης-Ανθή Τσιμπρικά-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 





Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Πηγή: stereabasket.gr