Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Σύλλας Αιδηψού-Γ.Σ. Άτλας 57-60

Παλικαρίσιο «διπλό» πέτυχε ο νεανικός Άτλας, που επιβλήθηκε με 57-60 του Σύλλα Αιδηψού και ολοκληρώνει ιδανικά το 2021.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρών Αιδηψού, ξεκινώντας στη 1. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Σύλλας του Θοδωρή Ρουμελιώτη δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, βρίσκοντας απέναντι του έναν πολύ καλό αντίπαλο. Είχε ως πρώτο σκόρερ του τον Πρένγκα με 21 πόντους. Πλέον ισοβαθμεί στην 4η θεση με τα Μπούκαλη και τον Μώλο, έχοντας τρεις νίκες και τέσσερις ήττες.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με ψυχωμένη αποστολή επτά αθλητών, έξι εκ των οποίων ήταν κάτω των 18 ετών πέτυχε τεράστιο «διπλό» στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Διέκοψε μάλιστα ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών και η προσπάθεια του ανταμείφτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Με 18 πόντους τελείωσε το ματς ο Μανώλης Κάππας. Ο Γυμναστικός έχει απολογισμό δυο νίκες και πέντε ήττες, βρισκόμενος στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για την επόμενη (8η) αγωνιστική, που αποτελεί και πρεμιέρα του δευτέρου γύρου οι Ευβοιώτες θα υποδεχτούν την Προοδευτική Λάρυμνας, ενώ οι Ευρυτάνες θα παίξουν στον Μώλο με τον τοπικό Α.Ο.Μ.

 

Πρώτο «διπλό»

Ο Άτλας πέτυχε το πρώτο του φετινό «διπλό» και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

 

Νεανική 7αδα

Οι Ευρυτάνες ταξίδεψαν με αποστολή επτά αθλητών στην Εύβοια, εκ των οποίων οι 6 ήταν κάτω των 18 ετών. Μάλιστα οι: Άγγελος Τσιγαρίδας και Παναγιώτης Γεωργαλής έκαναν ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα. Μοναδικός «μεγάλος» ήταν ο πολύπειρος Δημήτρης Σταλίκας.

 


21 για Πρένγκα

Ο Σύλλας που ισοβαθμεί με τον Μώλο και τα Μπούκαλη είχε ως πρώτος σκόρερ του τον Πένγκα με 21 πόντους και ένα τρίποντο. Δεύτερος με 8 και δυο τρίποντα ήταν ο  Χράπαλος.

 

Ολοκλήρωση 1ου γύρου

Με την εξ αναβολής συνάντηση τελείωσε ο 2ος Όμιλος της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ όσον αφορά τον 1ο γύρο. Το ματς επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που δυσκόλευαν τη μετάβαση και την επιστροφή του Άτλαντα από την Εύβοια.

 

Έξοχη παρουσία


 

Ο Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία) των φιλοξενούμενων πέτυχε 18 πόντους. Δεύτερος με 11 και μια τρίποντη «βόμβα» ήταν ο Δημήτρης Σταλίκας, ενώ διψήφιος με 10 ήταν και ο Αουρέλ Ελεζάι, που σκόραρε και έξω από τα 6,75.

 


«Μάχη» σωτηρίας

Ο Άτλας έχει ένα ιδιαίτερο δύσκολο έργο για την επίτευξη της παραμονής του, μετά και τη συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΣΚΑΣΕ, ωστόσο με αυτό το θετικό αποτέλεσμα ελπίζει , καθώς άφησε πίσω του κατά δυο νίκες τα Φάλαρα και κοιτάζει πιο ψηλά. Ταξίδεψε στο τρίτο του εκτός έδρας παιχνίδι με αρκετές απουσίες.

 

1η φορά σε ανδρικό

Οι δυο ομάδες κατά το παρελθόν είχαν τεθεί αντιμέτωπες μόνο σε επίπεδο εφήβων.

 

Μικρό προβάδισμα

Στην πρώτη περίοδο ο Σύλλας προηγήθηκε με 20-18, με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ.

 

Καλή παρουσία

Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 10-17 στο δεύτερο δεκάλεπτο προπορεύτηκαν στο ημίχρονο με 30-35.

 

Όλα 43

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο με σκορ 43-43. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-8 υπέρ της ομάδας του Θοδωρή Ρουμελιώτη.

 

Ψύχραιμος ο Γ.Σ.Α.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη ήταν ψύχραιμο στις βολές με τον Δημήτρη Σταλίκα και τον Μανώλη Κάππα και έφυγε με το «διπλό» και με σκορ 57-60. Το επιμέρους σκορ ήταν 14-17 υπέρ του.

 



Τα δεκάλεπτα

20-18, 30-35, 43-43, 57-60

 

Συνθέσεις Ομάδων

Σύλλας Αιδηψού (Θοδωρής Ρουμελιώτης): Τσαλάι, Θεοδώρου 4, Κουτσουμπάκης 3(1), Χράπαλος 8(2), Αγαπητός 2, Καππές, Μαυροζούμης 2, Φακίτσας Κ. 7, Χαντζής 3(1), Πρένγκα 21(1), Φακίτσας Ι. 7(1), Πετεβές

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 11(1), Ελεζάι 10(1), Γεωργαλής, Κάππας 18, Σεριανάι 7, Μπουμπουρής 9, Τσιγαρίδας 5

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Παναγιώτης Χριστόπουλος& Κατερίνα Μασλατζίδου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής, Πηγή: stereabasket.gr