Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Γ.Σ. Άτλας-Κένταυρος Λιβαδειάς 44-72

Ο πρωτοπόρος Κένταυρος Λιβαδειάς πέρασε από το Καρπενήσι, επικρατώντας εύκολα με 44-72 του εκπροσώπου μας στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ Άτλαντα.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 50 θεατών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη κατέβηκε με αρκετά νέα πρόσωπα και πολλές απουσίες, «τεστάροντας» τις δυνάμεις του κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίες. Ο γρήγορος τραυματισμός του Κώστα Σεριανάι επηρέασε κατά πολύ σε όλους τους τομείς του Γυμναστικού, που γνώρισε την ήττα με μεγάλη διαφορά. Ο Θωμάς Χονδρός με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ευρυτάνων, που έχουν πλέον απολογισμό μια νίκη και πέντε ήττες, οι τρεις εκ των οποίων εντός έδρας.

Ο Κένταυρος Λιβαδειάς του Νίκου Μάρκου παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο με αρκετούς νεαρούς και έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ, δικαιολογώντας απόλυτα τη βαθμολογική του θέση. Είχε ως πρώτο σκόρερ τον Δημήτρη Καρφάκη με 16 πόντους, παίρνοντας λύσεις από όλη τη 12αδα του. Οι νικητές έκαναν το 6 στα 6 και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Για την επόμενη (7η) αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου ο Άτλας θα παίξει στην Αιδηψό με τον τοπικό Σύλλα. Οι Βοιωτοί υποδέχονται στο ντέρμπι κορυφής τη Λάρυμνα, με τα δυο ματς να διεξάγονται στις 18 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθούν σερί εκτός

Ο Γυμναστικός θα τελειώσει τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο εκτός έδρας με τον Σύλλα Αιδηψού, ενώ με το νέο έτος ξεκινά με δυο ακόμη παιχνίδια μακριά από το Καρπενήσι με Μώλο και Φάλαρα. Οι εν λόγω αγώνες είναι αρκετά σημαντικοί για την πορεία των Ευρυτάνων στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή.

 

Νέο απόκτημα


 

Ντεμπούτο με τον Άτλαντα έκανε ο φόργουορντ Δημήτρης Λύγδας (Φωτογραφία), εκπαιδευτικός στο Καρπενήσι με θητεία τα προηγούμενα χρόνια στον Παναιτωλικό και στον Πήγασο Αγρινίου.

 


17 για Θωμά


 

Για τους γηπεδούχους ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία) σημείωσε 17 πόντους. Με 9 ακολούθησε ο πολύ καλός Βαγγέλης Μάκκας.

 


Κέρδος οι μικροί


Στα ευχάριστα για τον Άτλαντα η πρώτη παρουσία με την 1η ομάδα των εφήβων Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία αριστερά), Παναγιώτη Μόκκα (Φωτογραφία κέντρο) και Γιάννη Κοκοτίνη (Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος μάλιστα έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Οι Ευρυτάνες έπαιξαν με αρκετές απουσίες και είχαν 10 αθλητές στην αποστολή τους.

 

6/6

Το συγκρότημα του Νίκου Μάρκου έκανε το 6 στα 6 και μαζί με τη Λάρυμνα είναι οι δυο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει.

 

Ξεχώρισαν  ψηλός& αρχηγός


 
 
 

 

 

 

 

Ο σέντερ των νικητών Δημήτρης Καρφάκης (Φωτογραφία αριστερά) «σκέπασε» τα καλάθια, σημειώνοντας 16 πόντους. Με 13 και 13ποντο ο αρχηγός Κώστας Κολιούκος (Φωτογραφία δεξιά) ήταν ο δεύτερος σκόρερ των φιλοξενούμενων. 


 

Οι δυο γνώριμοι 



 

 

 

 

 

 

Ο 39χρονος αθλητής του Κένταυρου Μάριος Σκαλτσάς (Φωτογραφία αριστερά) έχει αντιμετωπίσει τους Ευρυτάνες ως προπονητής του Κύνου Λιβανατών. Φέτος καθοδηγεί την Αλίαρτο στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Επιπρόσθετα ο 36χρονος φέρελπις προπονητής των Βοιωτών Νίκος Μάρκου (Φωτογραφία δεξιά) έπαιξε στο Καρπενήσι και αυτός ως αθλητής του Απόλλωνα Λιβαδειάς.

 


Δυναμική αρχή φιλοξενούμενων

Το συγκρότημα του Νίκου Μάρκου προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 10-22.

 


«Πλήγμα» με Σεριανάι

Ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ του Γυμναστικού Κώστα Σεριανάι στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δυσκόλεψε το ήδη δύσκολο έργο του Άτλαντα. Ο 18χρονος είχε σκοράρει ήδη ένα τρίποντο.

 

Εύκολα ο Κένταυρος

Πολύ νωρίς οι φιλοξενούμενοι πήραν μια διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το ημίχρονο με 20-41. Έκαναν ένα επιμέρους 10-19 τη δεύτερη περίοδο.

 


Τέλος παράστασης

Ο Κένταυρος με ένα επιμέρους 8-13 ανέβασε τη διαφορά στο +26 (28-54) με τη λήξη της 3ης περιόδου.

 


Έδωσαν χρόνο

Οι δυο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους καλαθοσφαιριστές τους και ειδικά στους νεαρούς, παίζοντας χωρίς σκοπιμότητες. Το επιμέρους 16-18 της τελευταίας περιόδου οδήγησε στο τελικό 44-72.

 


Τα δεκάλεπτα

10-22, 20-41, 28-54, 44-72

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας, Κοκοτίνης 4, Σεριανάι 3(1), Μόκκας 3(1), Ελεζάι 3, Μάκκας 9, Κατσαρός Π. 5(1), Χονδρός 17, Λύγδας, Ντεγιάννης

 

Κένταυρος Λιβαδειάς (Νίκος Μάρκου): Κατσαρός Γ. 5(1), Σώκος 5, Κόλλιας 4(1), Παππάς 10, Σταμούλης 1, Χαλβατζής, Παλέτας, Ψιλόπουλος 6, Πανουργιάς 4, Καρφάκης 16, Κολιούκος 13(1), Σκαλτσάς 8

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Νίκος Μακρής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος