Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Δήμος Καρπενησίου: Ψηφίστηκε το αντίτιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων έτους 2022

 

Μειώνουν τελικά τις τιμές στις πισίνες

Τι ανέφερε ο σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΟΚ Χρήστος Κακαβάς

Στην ψήφιση του αντιτίμου των αθλητικών εγκαταστάσεων έτους 2022 προέβη το Δ.Σ. Δήμου Καρπενησίου σχετικά με τη χρήση των πισινών και των γηπέδων.

Ειδικότερα, για την ΔΑΕ Κολυμβητήριο Καρπενησίου το αντίτιμο χρήσης είχε προταθεί να αγγίζει τα 1200 ευρώ για τη μικρή πισίνα και 1500 ευρώ για τη μεγάλη πισίνα. Μετά τη συνάντηση όμως του Αντιδημάρχου Γιάννη Σβερώνη με τους δύο Συλλόγους του Κολυμβητηρίου που κάνουν χρήση αυτού, οι τιμές μειώθηκαν και καθορίστηκαν πλέον ως εξής:

  1. Μεγάλη Πισίνα: 600 ευρώ/διαδρομή ανά έτος
  2. Μικρή Πισίνα: 1000 ευρώ/χρόνο ο κάθε σύλλογος.
  3. Γραφεία κολυμβητηρίου: Δωρεάν.

Οι δύο σύλλογοι θα αναλάβουν τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων του κολυμβητηρίου.

Γήπεδα Μπάσκετ (Κλειστό Γυμναστήριο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες.

Γήπεδα Ποδοσφαίρου (Δημοτικό Στάδιο και Αθλητικό Κέντρο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες.

Η Δημοτική Αρχή προτείνει για τους όλους τους αθλητικούς χώρους  που υπάρχουν γραφεία και κάνουν χρήση των γραφείων οι σύλλογοι και οι ομάδες να καθοριστεί αντίτιμο χρήσης 50 ευρώ/μήνα. Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων είναι ελεύθερη κατά τις ώρες που προορίζονται για χρήση των χώρων από το κοινό, συμπληρώνοντας αίτηση-δήλωση με τη οποία βεβαιώνουν ότι είναι υγιείς. Η εν λόγω αίτηση συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση για τις περιπτώσεις που απαιτείται. Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή προτείνει την ελεύθερη χρήση των  ΔΑΕ  από  φυσικά  πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων, κατά τις ώρες που προβλέπονται στον οικείο Κανονισμό για το κοινό.

Η πρόταση Κακαβά

Ο δημοτικός σύμβουλος Κακαβάς Χρήστος μεταξύ άλλων είπε ότι λόγω της πανδημίας, υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα άτομα που χρησιμοποιούν την κάθε διαδρομή, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Στο έκτακτο Δ.Σ του συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια, διατηρώντας και το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και προκειμένου να είναι όλοι ικανοποιημένοι και να μην  στερηθούν τα παιδιά αυτό το προνόμιο, αποφάσισαν ότι μπορούν να καταβάλουν 3.000€ συν την καθαριότητα. Συνεχίζοντας είπε ότι καταλαβαίνουν το κόστος  του Δήμου, αλλά δημιουργείται και αθέμιτος ανταγωνισμός με τα άλλα σωματεία που πληρώνουν 700 ευρώ το χρόνο και αυτό το υπέρ ψηφίζει. Τόνισε ότι δεν μπορεί ο κολυμβητικός όμιλος να δίνει 10 φορές πάνω. Δεν μπορεί να το ψηφίσει και κάλεσε το σώμα κατά συνείδηση, να ψηφίσει.

Πηγή: www.evrytanikospalmos.gr