Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Το ταξίδι της Φλόγας από τον πρωταθλητή μας Γιάννη Αντωνίου

Η σελίδα της ΕΟΧ αναφέρει για την τελετή αφής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, στην οποία πρωτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο δικός μας πρωταθλητής Γιάννης Αντωνίου.

"To ταξίδι της για το Πεκινο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, με την Τελετή Αφής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 να γίνεται στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Τόμας Μπαχ, τους οποίους υποδέχθηκε στο Αρχαίο Στάδιο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.

Η Φλόγα άναψε στα χέρα της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου ενώ επιβλητικό ήταν το τελετουργικό του χορού, που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, με τις Ιέρειες και τους Χορευτές να κλέβουν την παράσταση, φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες που σχεδίασε η Ελένη Κυριάκου. Πρώτος Λαμπαδηδρόμος, ήταν ο πρωταθλητής μας Γιάννης Αντωνίου που μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον Κινέζο Ολυμπιονίκη Li Jiajun. Tον Ολυμπιακό Υμνο ερμήνευσε η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη ενώ την ευθύνη της Τελετής είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης με υπεύθυνο Τελετών των Κώστα Πανταζή."

Πηγή: www.eox.gr