Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Δυό νέα Πανελλήνια ρεκόρ στο Καρπενήσι παρουσία του Προέδρου της Κ.Ο.Ε.


Με την επίτευξη δυο νέων πανελλήνιων ρεκόρ, συνεχίστηκε χτες το απόγευμα (Σάββατο 27/11) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Παύλος Μπακογιάννης» του Καρπενησίου το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης.

Τα ρεκόρ σημείωσαν οι Χαρά Αγγελάκη (ΩΚΕΑΝΟΣ) στα 50μ. Πρόσθιο Νεανίδων με επίδοση 31.32 (το προηγούμενο από την Μαρία Γεωργία Μιχαλάκα με 31.36 από το 2009), και η Ηλέκτρα Μαγκώτσου (ΑΑ ΑΣΤΕΡ) στα 50μ. Πεταλούδα με 27.88, ρεκόρ παγκορασίδων Α’  (η ίδια είχε σημειώσει στις 16/10/21, 27.91).  

Πριν την έναρξη του απογευματινού προγράμματος, έγινε η τελετή έναρξης και η παρέλαση των αθλητών/τριών και των ομάδων. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης. Παρόντες ακόμη ήταν, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Σβερώνης και Σοφία Ζαλοκώστα, και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Αλεξάνδρα Μαρίνη (Γ’ Αντιπρόεδρος) και Ελευθερία Σαραντίδου (Ταμίας).

Σήμερα Κυριακή 28/11, τελευταία μέρα των αγώνων, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 09.30 (προκριματικοί) και 17.30 (τελικοί), και μεταδίδεται απευθείας από το KOE TV.

'Ολα τα αποτελέσματα του σημερινού απογευματινού προγράμματος ΕΔΩ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαρά Αγγελάκη (200μ. Πρόσθιο): «Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να σημειώσω νέο ρεκόρ. Χαίρομαι βεβαίως που μου βγήκε η προπόνηση που έχω κάνει. Η κούρσα με βοήθησε να σημειώσω αυτή τη νέα πανελλήνια επίδοση. Πολύ καλή η διοργάνωση».

Μαρία Θάλεια Δρασίδου (1η στα 50μ. Πρόσθιο): «Έχω σημειώσει και καλύτερους χρόνους. Δεν αισθανόμουν σήμερα πολύ καλά. Είναι όμως η τρίτη φορά που κάνω κούρσα κάτω από τα 31’’ (30.92). Ο μεγάλος μου στόχος ασφαλώς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Αμπού Ντάμπι σε λίγες εβδομάδες».

Απόστολος Παπαστάμος (1ος στα 200μ. Μικτή Ατομική και 200μ. Πεταλούδα): «Μέσα σε λίγα λεπτά αγωνίστηκα στα 200μ. Μικτή και στα 200μ. Πεταλούδα. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι, που είμαι υγιής. Στη Μικτή δεν ήταν ο χρόνος που ήθελα, στην Πεταλούδα έκανα μια καλή επίδοση. Πρόκειται γενικότερα για πολύ καλό τεστ, και είναι αυτό που ήθελα τη δεδομένη στιγμή».

Γιώργος Σπανουδάκης (1ος 100μ. Ύπτιο):: «Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Αισθάνομαι λίγο κουρασμένος μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Καζάν. Προετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Αμπού Ντάμπι. Τώρα είμαστε στο...φόρτωμα. Η 25άρα πισίνα μου αρέσει γενικότερα, όλοι στους αγώνες έχουμε θετική ενέργεια».

Γεωργία Δαμασιώτη (1η 200μ. Πεταλούδα, 50 μ.Πεταλούδα): «Καλή κούρσα, προσπάθησα να μην κάνω λάθη, ο χρόνος μου θα μπορούσε να είναι και καλύτερος. Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο στο Αμπού Ντάμπι είναι ο μεγάλος στόχος μου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος


 

Πηγή: koe.org.gr