Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Λαμίας 78-58

Με όμορφο μπάσκετ ο Άτλας επιβλήθηκε με 78-58 της Αναγέννησης Λαμίας και παραμένει «ζωντανός» στην υπόθεση-πρόκριση.

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και άρχισε στις 3 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών φιλάθλων.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ήταν ανώτερος, είχε το βαθμολογικό ενδιαφέρον και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι Καρπενησιώτες ανταποκρίνονται και φέτος πολύ θετικά στο πρωτάθλημα, παρότι συμμετέχουν με πληθώρα καλαθοσφαιριστών γεννημένων το 2005 και «έχασαν» τον Γεράσιμο Ανδρέου, που μεταγράφηκε στον Ερμή Σχηματαρίου. Πλέον ο Γυμναστικός έχει δυο νίκες και τρεις ήττες, βρισκόμενοι στην 3η θέση. Παναγιώτης Κατσαρός και Άγγελος Τσιγαρίδας πέτυχαν από 19 πόντους.

Η Αναγέννηση του Βασίλη Κουμπούρα ταξίδεψε με αποστολή μόλις επτά αθλητών στο Καρπενήσι και κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες, παρότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Οι Λαμιώτες γνώρισαν την 5η τους ήττα σε ισάριθμα μας, θα τερματίσουν 4οι και είχαν στο παιχνίδι ως πρώτο τους σκόρερ τον Διόνυσο Κουμπούρα που πέτυχε 15 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο.

Η 6η και τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου. Ο Άτλας θα παίξει στη Λαμία σε ματς πρόκρισης με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ η Αναγέννηση αντιμετωπίζει σε αδιάφορη συνάντηση τον Έσπερο Λαμίας.

 

Έδιναν ρυθμό

Για μια ακόμη φορά το τύμπανο και οι φίλοι του Άτλαντα έδιναν ρυθμό, στηρίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα.

 


Διεκδικεί πρόκριση

Ο Άτλας καλείται να υπερκαλύψει το -6 (36-42) του πρώτου γύρου από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Την πρώτη θέση έχει «κλειδώσει» και μαθηματικά ο αήττητος Έσπερος Λαμίας.

 

Χωρίς νίκη

Η Αναγέννηση δεν έχει καταφέρει να πάρει έως τώρα κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι Λαμιώτες ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με μόλις επτά αθλητές.

 

Η οικογένεια Κουμπούρα

Προπονητής της Αναγέννησης είναι ο 26χρονος Βασίλης Κουμπούρας, αθλητής της ανδρικής ομάδας που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική, την οποία προπονεί επί σειρά ετών ο Κώστας Κουμπούρας, βοηθός του εφηβικού τμήματος φέτος. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Διόνυσος Κουμπούρας.  Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Σάββας Κουμπούρας, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και προπονητής της Αναγένννησης.

 


Ψηλά Τσιγαρίδας& Κατσαρός



 

 

 

 

 

 

 

Για τους νικητές ο Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία αριστερά) και ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία δεξιά) σταμάτησαν στους 19 πόντους. Ο πρώτος έβαλε ένα τρίποντο και ο δεύτερος δύο. 14 για τον Γιάννη Κοκοτίνη, η προσθήκη του οποίου από την Πανευρυτανική «δυνάμωσε» σημαντικά τους Καρπενησιώτες.


 

 

«Έχασε» Δροσίνη


 

Στα δυσάρεστα για τον Άτλαντα ο σοβαρός τραυματισμός του αθλητή του Παναγιώτη Δροσίνη, που πρόλαβε να πετύχει 8 πόντους.

 

Ένας διαιτητής

Μοναδικός ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο πάντοτε ακριβοδίκαιος Καρπενησιώτης Θανάσης Χουσιάδας.

 


Έβαλε 15


 

Για την Αναγέννηση ο Διόνυσος Κουμπούρας (Φωτογραφία) με 15 πόντους και 1 3ποντο ήταν ο πρώτος της σκορερ. Ακολούθησε με 14 ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

 

Προβάδισμα από την αρχή

Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 22-14.

 

Ανοιχτό ματς

Ωραίο μπάσκετ έπαιξαν οι δυο ομάδες, με το ημίχρονο να λήγει με 47-31 υπέρ των γηπεδούχων. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 25-17.

 

Ψηλά η διαφορά

Ανέβασε και άλλο τη διαφορά ο Άτλας, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Με ένα επιμέρους 21-13 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 68-44 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

 

Σταμάτησε στο +20

Το ροζ φύλλο αγώνος κατέληξε στους Ευρυτάνες, που επικράτησαν με 78-58. Το επιμέρους σκορ ήταν 10-14 υπέρ των φιλοξενούμενων στο τελευταίο δεκάλεπτο.

 

Τα δεκάλεπτα

22-14, 47-31, 68-44, 78-58

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 19(2), Σταμούλης, Κοκοτίνης 14, Μόκκας 11(1), Μπακατσιάς, Τριανταφυλλόπουλος 2, Κατσαρός 19(1), Ελεζάι 2, Δροσίνης 8, Γεωργαλής 2, Τουφεκούλας 1

 

Αναγέννηση Λαμίας (Βασίλης Κουμπούρας): Ράρρας 3(1), Κουμπούρας 15(1), Σταθόπουλος 5, Γεωργαντζάς 11(1), Τσουκαράς 5, Θεοδωρόπουλος 14, Σαΐτης 5(1)

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Μακρής& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Κώστας Σεριανάι

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος