Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Με Αγκιμπού στο 5.00 ο Ολυμπιακός, με Ελ Καντουρί στο 8.50 ο ΠΑΟΚ


Κρίσιμες αναμετρήσεις για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας και μετά τους ομίλους για τις δύο ελληνικές ομάδες!

Ένα παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία δίνει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης στο 'Γ. Καραϊσκάκης'! Οι 'ερυθρόλευκοι' βρίσκονται στη δεύτερη θέση του Group D στο Europa League με 6 βαθμούς.

Στο -4 από την πρωτοπόρο Άιντραχτ (υποδέχεται την Άντβερπ) και στο +1 από τη Φενέρμπαχτσε, την οποία και υποδέχονται στο Φάληρο. Οδηγός για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες η αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όταν ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 3-0.

Μετά από ένα κακό διάστημα που προηγήθηκε, η ψυχολογία της τουρκικής ομάδας είναι στα ύψη, καθώς στην τελευταία της χρονικά υποχρέωση επικράτησε 2-1 στην έδρα της Γαλατασαράι και μάλιστα με ανατροπή, παίζοντας με δέκα παίκτες. Και ο Μεσούτ Εζίλ σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η Φενέρ φτάνει στην Ελλάδα για να κάνει το ίδιο στο ΄'Γ. Καραϊσκάκης'.

Ο Ολυμπιακός φτάνει στο ματς με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά όλοι οι παίκτες της ευρωπαϊκής λίστας είναι διαθέσιμοι, ενώ η νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με σκορ 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ ήταν η καλύτερη 'ένεση' ηθικού πριν από μια ευρωπαϊκή μάχη υψίστης σημασίας.

Τικίνιο και Μασούρας (2) ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών στη νίκη του πρώτου γύρου, με τον Βραζιλιάνο φορ να διεκδικεί μια θέση στο βασικό σχήμα. Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ θα είναι βασικός, όπως και ο Αγκιμπού Καμαρά, που αποτελεί τη μεγάλη αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε ένα καταπληκτικό τέρμα απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ ο απολογισμός του μέχρι στιγμής είναι 5 γκολ και 2 ασίστ για όλες τις διοργανώσεις.

Διαθέτει εξαιρετική πρώτη επαφή με τη μπάλα, εκτελεί σωστά σε πρώτο χρόνο και συνηθίζει να κινείται στο σωστό χρόνο ανάμεσα στις γραμμές. Είναι ο παίκτης που μπορεί να εμφανιστεί... απρόσκλητος στην περιοχή και να πληγώσει την ασταθή άμυνα της Φενέρ. Να σκοράρει ο Αγκιμπού και να κερδίσει ο Ολυμπιακός το ματς, σε απόδοση 5.00 στη Stoiximan.

Τα... ρέστα του παίζει ο ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα

Ακόμη πιο κρίσιμο το ματς του 'Δικεφάλου' απέναντι στη Σλόβαν, στην προτελευταία στροφή του Group F στο Europa Conference League! Η Κοπεγχάγη με 9 βαθμούς είναι στην κορυφή του ομίλου, Σλόβαν και ΠΑΟΚ ακολουθούν στους 7. Δυνητικά, η ομάδα του Λουτσέσκου θα μπορεί να είναι ευχαριστημένη και με την ισοπαλία, αφού έχει πιο εύκολο την τελευταία αγωνιστική. Υποδέχεται τη Λίνκολν στην Τούμπα, ενώ η Σλόβαν πάει στη Δανία...

Ωστόσο ο 'Δικέφαλος' θα προσπαθήσει να τελειώσει τη δουλειά από το βράδυ της Πέμπτης. Καλείται όμως να βγάλει αντίδραση και να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό -προς το καλύτερο- αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που παρουσίασε στην ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ποιοτικά ανώτερος ο ΠΑΟΚ από την αντίπαλο του, που και μεγαλύτερη πίεση θα έχει και θα δώσει το ματς χωρίς τους οπαδούς της στο γήπεδο ελέω της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα. Ο Λουτσέσκου δεν μπορεί παρά να περιμένει από τους πλέον έμπειρους παίκτες του να βγουν μπροστά. Εν πολλοίς το αποτέλεσμα θα κριθεί από την απόδοση των Σβαμπ, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς.

Πολύ παιχνίδι θα περάσει από τα πόδια του Σέρβου εξτρέμ, που πέραν της εξαιρετικής του τεχνικής ικανότητας είναι απρόβλεπτος και βλέπει γήπεδο. Η πιθανότητα να μοιράσει έστω μια ασίστ στην αναμέτρηση, σε απόδοση 4.00 στη Stoiximan.

Κομβική είναι και η παρουσία του Ελ Καντουρί στο επιθετικό πλάνο του ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός ξέρει να συνδέει ιδανικά τις γραμμές, πατάει περιοχή από την πίσω ζώνη και προσφέρει πολύτιμα στηρίγματα στον φορ της ομάδας. Ξέρει να εκτελεί σε πρώτο χρόνο, ακόμη κι από το όριο της περιοχής, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο για την άμυνα της Σλόβαν. Να σκοράρει ο Καντουρί και νακερδίσει ο ΠΑΟΚ, σε απόδοση 8.50 στη Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.