Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ 0-7

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ανανεωμένη ΑΕΚ, συντρίβοντας την ιστορική ομάδα του ΑΠΟΚ με 7-0.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία λιγοστών θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Κώστα Γουλέτα και σε αυτό το παιχνίδι είχε σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων, μάλιστα από το 18ο λεπτό και έπειτα έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Παύλου Σειντή. Δεν μπόρεσε να ανακάμψει μετά την βαριά ήττα από την Ακαδημία και εκ νέου γνώρισε μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα του συλλόγου νέα συντριβή, μένοντας χωρίς βαθμό.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου κέρδισε τις εντυπώσεις και σε αυτό το παιχνίδι και κυριαρχώντας πλήρως πήρε το πρώτο της «3ποντο». Το πρώτο μέρος βρήκε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 0-4 χάρης τα γκολ των: Μάκη Κωστή, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Σκόραρε 2 φορές στο α΄ μέρος) και Λάμπρου Παπαντζίμα. Το τελικό 0-7 διαμορφώθηκε στην επανάληψη με γκολ των: Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Χατ-τρικ), Χρήστου Καλτσή και Γιάννη Φλωράκη. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος είδε δυο προσπάθειες του να καταλήγουν στα αντίπαλα δοκάρια. Ο «δικέφαλος» θα εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 4αδα, όπως όλα δείχνουν.

Την επόμενη (4η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα κάνει το ρεπό της, ενώ ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται ενάντια στον συμπολίτη Αίολο στο «παραδοσιακό» ντέρμπι της πόλης.

 

Λιγοστοί θεατές

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 30 θεατών.

 


Ακόμη μια συντριβή

Ο ΑΠΟΚ, που έπαιξε με νέα στολή πριν καλά-καλά ξεπεράσει την συντριβή με 8-2 από την Ακαδημία γνώρισε νέα βαριά ήττα αυτή την φορά με σκορ 7-0.

 

Ρεβάνς για το 9-1

Στην τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων πριν 2,5 χρόνια ο ΑΠΟΚ είχε κερδίσει την ΑΕΚ με 9-1 Αυτή την φορά ο «δικέφαλος» πήρε μια άτυπη ρεβάνς.

 

«Πρώτη» για 3


Για τον ΑΠΟΚ την πρώτη τους φετινή συμμετοχή πραγματοποίησαν 3 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον πολύπειρο αριστερό μπακ και αρχηγό Βασίλη Συγκελόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά), τον μέσο Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία Κέντρο) και τον νεοαποκτηθέντα Βαγγέλη Αρμυριώτη (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε ντεμπούτο.

 

Κρούσμα covid-19

Εκτός αποστολής έμεινε ποδοσφαιριστής του Βελουχίου, ο οποίος διαγνώστηκε τις προηγούμενες ημέρες θετικός στον κορονοϊό.

 

Εικόνα ομάδας

20αδα είχε η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής, δείχνοντας ότι είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη πληρότητά σε ποδοσφαιριστές και έχοντας πλέον αφήσει στο μακρινό παρελθόν τις Κυριακές που δεν μπορούσε να συμπληρώσει ούτε 11αδα.

 

Ζιάκας ο 26ος


 

Η ΑΕΚ αριθμεί 27 ποδοσφαιριστές και την πρώτη του φετινή εμφάνιση έκανε ο Πάνος Ζιάκας. Μόνο ο Πάνος Κώτσιας δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί.

 

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία «δικεφάλου»

Η ομάδα της ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και σκόραρε 4 φορές προηγούμενη με 0-4, ενώ δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο, που έκλεισε το πρώτο μέρος χωρίς τελική στην εστία.

 

Πρώτο δοκάρι «Γεν»

Μόλις στο 7΄ η ΑΕΚ είχε δοκάρι όταν μετά την πάσα του Μάκη Κωστή ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος από καλή θέση σούταρε στο δεξί δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη.

 


Από στημένο μπροστά


 

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 10΄ όταν μετά το φάουλ του Γιάννη Φλωράκη από αριστερά, ο Μάκης Κωστής (Φωτογραφία) από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Στέλιου Μεριγκούνη «έγραψε» το 0-1.

 



«Λόμπα» Γενιτσαρόπουλου


 

Τρια λεπτά μετά η ΑΕΚ σκόραρε εκ νέου όταν μετά την εξαιρετική μεταβίβαση από μακρινή απόσταση του Μάκη Κωστή, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε στην έξοδο τον Στέλιο Μεριγκούνη με «λόμπα», διαμορφώνοντας το 0-2.

 




Με παίκτη λιγότερο


 

Πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 18΄ ο ΑΠΟΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει με 10 παίκτες αφού ο Παύλος Σειντής (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς λόγω τραυματισμού. Για ένα ακόμη ματς ο ιστορικός ΑΠΟΚ δεν είχε αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή.

 


Η σκυτάλη στον «Παπ»


 

Στο 29΄ ο Πάνος Μπλέντζος γύρισε από τα δεξιά και ο Λάμπρος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) από τα όρια της περιοχής με χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 0-3.

 



Δεύτερο προσωπικό Γενιτσαρόπουλου

Το 0-4 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε το 39΄ όταν μετά την ασιστ του Γιάννη Φλωράκη, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στο τετ α τετ με τον Στέλιο Μεριγκούνη πλάσαρε εύστοχα.

 




Νέο δοκάρι

Στο 44΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος είδε νέα προσπάθεια του να σταματάει στο αντίπαλο δοκάρι, όταν σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

7΄: Ο Κωστής πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο που σούταρε από καλή θέση στο δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.

10΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κωστής στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1.

13΄: Ο Κωστής με πανέμορφη μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Γενιτσαρόπουλο τετ α τετ με τον Μεριγκούνη με τον παίκτη της ΑΕΚ με εξαιρετική «λόμπα» να πλασάρει πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 0-2.

21΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κωστή πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

23΄: Ο Τόλης σέντραρε και σουτ του Φλωράκη έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

28΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σωτήρια.

29΄: Ο Μπλέντζος γύρισε από δεξιά στα όρια της περιοχής και ο Παπαντζίμας με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 0-3.

37΄: Πλασέ του Κρίντα από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια ο Μεριγκούνης.

39΄: Ο Φλωράκης έβγαλε τον Γενιτσαρόπουλο, τετ α τ ετ με τον Μεριγκούνη με τον παίκτη της ΑΕΚ να πλασάρει εύστοχα για το 0-4.

44΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.

 

Β΄ Μέρος

 

Παρόμοια εξέλιξη

Η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό του ματς και το δεύτερο 45λεπτο φτάνοντας στην επικράτηση με 0-7.

 

Χατ-τρικ Γενιτσαρόπουλου

Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε χατ-τρικ. Συγκεκριμένα στο 59΄ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Λάμπρου Παπαντζίμα από τα δεξιά και με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 0-5. Ο Γενιτσαρόπουλος έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

 


Έξοχο γκολ Καλτσή


 

Ο χαρισματικός παίκτης της ΑΕΚ Χρήστος Καλτσής στο 66΄ με πανέμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας ων γηπεδούχων για το 0-6.

 


«7σφαιρη» με Φλωράκη


 

Ο Γιάννης Φλωράκης σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της ΑΕΚ στο 71΄, όταν με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ, βρίσκοντας δίχτυα κόντρα στην πρώην του ομάδα (0-7).

 


Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Κρίντας πάαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε με τα πόδια.

59΄: Ο Παπαντζίμας σέντραρε από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος με κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.

61΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Λιάπης εξ επαφής δεν μπόρεσε να πλασάρει.

66΄: Ο Καλτσής με έξοχο μονοκκόματο σουτ από τα όρια της περιοχής στο δεξί «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ έγραψε το 0-6.

71΄: Ο Φλωράκης από πλάγια αριστερά με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ γράφοντας το τελικό 0-7.

79΄: Ο Τόλης πάααρε στον Παπαντζίμα που πλάσαρε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κουτούμπας, Φλωράκης

 

Δικαριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: -

ΑΕΚ: Γενιτσαρόπουλος, Κρίντας, Φλωράκης, Μάκκας Ε., Κωστής, Παπαντζίμας, Καββαδίας

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Κώστας Γουλέτας): Μεριγκούνης, Μπομποτσιάρης, Μπαλωμένος, Σεντής, Σεϊντής, Κουτούμπας, Λιάπης, Γκορόγιας, Λαθύρης, Συγκελόπουλος, Αρμυριώτης

 

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Μπλέντζος(55΄ Καλτσής), Καββαδίας, Τσάκνης(46΄ Κοτούλας), Μάκκας Ε.(60΄ Ζιάκας), Τόλης, Κρίντας(71΄ Μάκκας Χ.), Φλωράκης, Γενιτσαρόπουλος, Παπαντζίμας, Κωστής(71΄ Κοτσιμπός)

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος