Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

H καρδιά του Ολυμπισμού χτυπά στην Ελλάδα


Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας Ολυμπιακής και αθλητικής οικογένειας θα είναι συγκεντρωμένο τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, λόγω της διεξαγωγής σπουδαίων Ολυμπιακών εκδηλώσεων που θα προβάλλουν τη χώρα διεθνώς.


Η αρχή θα γίνει με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το Σάββατο το απόγευμα στην Αθήνα, όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Ολυμπιακού κινήματος.
Την επομένη, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ολυμπία και με μία λιτή τελετή στο Μνημείο του Πιερ ντε Κουμπερτέν, θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου.
Στις 16.30 της ίδιας ημέρας, o Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Tόμας Μπαχ θα κάνει τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα ολοκληρωθούν στις 19:30 όταν ο Πρόεδρος Μπαχ θα υπογράψει συμβολικά, τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που έχει ετοιμάσει το Διεθνές Ιδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Την Δευτέρα στις 11.30 θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.
Η Τελετή θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού για λόγους προστασίας από τον Covid-19 και Πρωθιέρεια θα είναι η Ξανθή Γεωργίου και Χορογράφος της Τελετής η Αρτεμις Ιγνατίου. Πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου και τη Φλόγα μετά θα πάρουν μόνο άλλοι δύο Λαμπαδηδρόμοι, ένας Κινέζος και ένας Έλληνας.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να διανυκτερεύσει το βράδυ της Δευτέρας στην Ακρόπολη και την επομένη, στις 12.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2022».
Οι δύο Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ και το Olympic Channel.

Πηγή: www.hoc.gr