Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Πέντε αλλαγές και 20αδα και στα φετινά πρωταθλήματα

Στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022, κατ’ εξαίρεση σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές και δήλωση 20αδας, αντί 18αδας, με εννέα (9) αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο. 
Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν σε τρεις διακοπές του αγώνα, ενώ δεν προσμετράει στις διακοπές το ημίχρονο.
Σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή (έκτης), πέραν των πέντε (5) αλλαγών, που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Προκειμένου να περιοριστεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρεις (3) ευκαιρίες να προβεί στις πέντε (5) αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία (1) από τις τρεις (3) ευκαιρίες για κάθε ομάδα.

Κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει χρήση μια πρόσθετης αλλαγής και θα έχει πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή ανεξάρτητα από το εάν έχει κάνει χρήση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλλαγών. Θα μπορεί, επιπρόσθετα, να προβεί σε αλλαγές κατά το διάστημα πριν από την έναρξη της παράτασης και στη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης. Εφόσον μία ομάδα δεν κάνει χρήση του μέγιστου αριθμού αλλαγών ή ευκαιριών για αλλαγή, επιτρέπεται η χρήση των αλλαγών και των ευκαιριών που δεν χρησιμοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της παράτασης. Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία χρησιμοποιούμενη ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.

Επιτρέπονται επίσης οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, πριν από την έναρξη της παράτασης και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης.

Πηγή:  www.metrosport.gr