Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αίολος-Ποταμιά 2-1

Ο Αίολος «χαμογέλασε» στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, επικρατώντας με 2-1 της Ποταμιάς σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, στην οποία οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο η καθεμία.

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 4 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, παρουσία αρκετού κόσμου. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Τον όμιλο συμπληρώνει το Βελούχι.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν πολύ καλός στα πρώτα 45΄ του αγώνα και με σκόρερ τους: Πάνο Χρυσικό και Κώστα Ρούσση έβαλε τις βάσεις για την νίκη του, την οποία κράτησε ως το τέλος, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τους «4». Στην επανάληψη δεν είχε την ίδια απόδοση, «χάνοντας» και με 2η κίτρινη κάρτα τον σκόρερ του πρώτου τέρματος του, αλλά οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετρούν.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος βελτίωσε κατά πολύ την απόδοση της στην επανάληψη, στην οποία ήταν ανώτερη και μείωσε με τον Μιχάλη Νούλα. Παρόλα αυτά οι Μεγαλοχωρίτες δεν κατάφεραν να πάρουν έστω την ισοπαλία, έχοντας φέτος έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με τον οποίο θα διεκδικήσουν τους δυο τίτλους του νομού.

Η νικήτρια ομάδα του Προφήτη Ηλία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 23/10 για την 3η αγωνιστική του Βελούχι. Οι Μεγαλοχωρίτες από την πλευρά τους θα παίξουν μια εβδομάδα μετά στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι κυπέλλου τους απέναντι στο Βελούχι.

 

Επιτέλους κόσμος

Περισσότεροι από 100 θεατές παρακολούθησαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνάντηση, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους έως το τέλος της. Τα τελευταία περίπου 10 λεπτά διεξήχθησαν με ψιλόβροχο.

 


Ένας χρόνος μετά

Το τελευταίο επίσημο ματς των δυο ομάδων είχε γίνει στις αρχές Νοεμβρίου και ήταν και τότε μεταξύ τους. Η Ποταμιά είχε επικρατήσει του Αιόλου με 0-4 για την 3η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

«Γείτονες» βοηθοί



 

 

 

 

 

 

Από πλευράς Φθιώτιδας προήλθαν οι δυο βοηθοί. Πρόκειται για τον Κώστα Αναγνώστου (Φωτογραφία αριστερά) και τον Παναγιώτη Κολοβό (Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος έχει διευθύνει κατά το παρελθόν αρκετά ματς στον νομό μας.

 

Θετικός ο «Νεκ»


 

Το παιχνίδι σφύριξε με επιτυχία ο πάντοτε ακριβοδίκαιος Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Παρουσίες ΕΠΣ

Το παιχνίδι παρακολούθησαν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας οι: Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Παναγιώτης Κολλημένος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ε/Δ της ΕΠΣΕ Γιάννης Καλύβας. Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Διονύσης Βονόρτας, επί σειρά ετών πρώην Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως.

 



Τρία χρόνια μετά

Μετά από τρία χρόνια ο Δημήτρης Τσιγαρίδας «κοούτσαρε» τον Αίολο, κάνοντας ντεμπούτο με νίκη στην 3η του θητεία στην ομάδα. Άμεσος συνεργάτης του είναι ο Χρήστος Γιαννίτσαρης, προπονητής της ποδοσφαιρικής σχολής.

 


Ενισχυμένος ο Αίολος



 

 

 

 

 

 

 

Για τον Αίολο ντεμπούτο με γκολ έκαναν οι: Παναγιώτης Χρυσικός και Κώστας Ρούσσης, που έχουν και παλαιότερη θητεία στην ομάδα. Ο πρώτος σκόραρε κόντρα στην Ποταμιά, στην οποία έπαιξε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ενώ ο δεύτερος μετακινήθηκε πριν λίγες ημέρες από την Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας και την Προοδευτική Λάρυμνας. Πρώτη συμμετοχή και για τον Άγγελο Παχή (Φωτογραφία αριστερά), που αποκτήθηκε από την Φραγκίστα και επέστρεψε και αυτός στους «τζιαλομπλού», καθώς και για τον έμπειρο Φθιωτό τερματοφύλακα Σπύρο Κοκονδύνη (Φωτογραφία δεξιά), ο οποίος έπαιζε στην Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας με τον ΠΑΟΚ Κόκκινου.

 

Αντίπαλα τα αδέρφια

Ο Πάνος Χρυσικός αγωνίστηκε με τη φανέλα του Αιόλου, ενώ στον πάγκο της Ποταμιάς βρέθηκε ο μικρότερος αδερφός του Φώτης.

 

Με Καλύβα & Γούλα



 

 

 

 

 

 

 

Από πλευράς Ποταμιάς ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία αριστερά) έπαιξε κόντρα στην πρώην του ομάδα, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία δεξιά), που αποκτήθηκε από την Φραγκίστα. Από την ομάδα αποχώρησε ο κορυφαίος παίχτης τους τα τελευταία χρόνια Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος για τον Αστέρα Σταυρού και την Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας.

 

Επίσημη επιστροφή


 

Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Κώστας Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) για τους Μεγαλοχωρίτες αγωνίστηκαν σε επίσημο ματς μετά από 1,5 χρόνο περίπου, καθώς είχαν τραυματιστεί σε παιχνίδια της Γ΄ Εθνικής.

 

Εκτός αποστολής

Για την Ποταμιά οι: Δημήτρης Κωσταρέλος, Λάμπρος Κατσαρός και Ηλίας Σαπούνης παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα.

 

Πρώτο ντέρμπι

Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν τους τίτλους στην Ευρυτανία, ενώ το επικρατέστερο σενάριο τους φέρνει και φέτος ζευγάρι στον τελικό κυπέλλου.

 

Α΄ Μέρος

Ανώτερος και ουσιαστικός ο Αίολος

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε δίκαια με 2-0, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

 

Γρήγορο γκολ με Χρυσικό


 

Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα ο Αίολος έκανε το 1-0 στο 9΄ με προβολή του Πάνου Χρυσικού (Φωτογραφία), ύστερα από την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Άγγελου Παχή. Το φάουλ προήλθε από παράβαση του τερματοφύλακα Γιώργου Καλύβα, που έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής.

 




Τη δουλειά του ο «Ρουσσογκόλ»


 

Ντεμπούτο με γκολ έκανε ο πολύπειρος Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) των γηπεδούχων. Στο 35΄ σημείωσε το 2-0 με κοντινό πλασέ, ύστερα από την απόκρουση του Γιώργου Καλύβα στο σουτ του Πάνου Χρυσικού. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λαρυμνιώτης φορ έχασε την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του.

 





Ζήτησε αποβολή


 

Ο Αίολος ζήτησε στο 40ο λεπτό την απευθείας κόκκινη κάρτα του αριστερού μπακ της Ποταμιάς Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία) για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιάννη Πιστιόλη. Ο κ. Χρυσαφόπουλος έδειξε τελικά την κίτρινη κάρτα στον Αθανασόπουλο.

 


Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Χρυσικός με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλύβα (1-0).

18΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Νούλα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.

28΄: Ο Παχής έκανε κάθετη πάσα στον Ρούσση, που σούταρε από καλή θέση και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

32΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά-«ψαράκι» του Ηλιάδη πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοκονδύνη.

35΄: Ο Ρούσσης πάσαρε στον Χρυσικό, το σουτ του οποίου απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Καλύβας και ο Ρούσσης στην επαναφορά με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

38΄: Ο Νούλας βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά, με τον Κοκονδύνη να του κλείνει το οπτικό πεδίο και να διώχνει σε κόρνερ.

39΄: Ο Φούκας βρήκε με κάθετη πάσα τον Ρούσση, που από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.

 

Β΄ Μέρος

Μείωσε η καλύτερη Ποταμιά

Τα ηνία στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν στην Ποταμιά, η οποία μείωσε σε 2-1, έχασε ευκαιρίες με κινητήριο μοχλό τον Χρήστο Λέρη, ωστόσο ο συμπαγής Αίολος κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ.

 

Διορθωτικές κινήσεις

Η είσοδος των Χάρη Κουτσουπιά και Σπύρου Ξαγάρα στο 61ο λεπτό βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του Γιάννη Φλωράκη.

 


Μπήκε στο ματς


 

Οι «Ποταμίτες» μείωσαν σε 2-1 στο 65΄ με έξοχη σέντρα-σουτ του Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία), μπαίνοντας για τα καλά στο ματς.

 




Αριθμητικό πλεονέκτημα

Ο Αίολος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές στο 76ο λεπτό λόγω αποβολής του Πάνου Χρυσικού με δεύτερη κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση σε φάουλ του Χρήστου Λέρη. Ο 20χρονος θα απουσιάσει από το ματς με τον ΑΠΟΚ.

 


Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, τα διαδοχικά σουτ των: Νούλα και Λέρη κόντραραν στα σώματα, με το δεύτερο να καταλήγει σε κόρνερ.

53΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, κεφαλιά του Χρυσικού πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.

64΄: Ο Λέρης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Κοκονδύνης απέκρουσε και ο επερχόμενος Κατσαρής σούταρε πάνω από την εστία του Αιόλου.

65΄:Ο Λέρης τροφοδότησε τον Νούλα, που με καταπληκτική σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κοκονδύνη και μείωσε σε 2-1.

75΄: Πάσα του Κατσαρή στον Λέρη, σέντρα-σουτ του δεύτερου απομάκρυνε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

76΄: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χρυσικό για παρεμπόδιση αντιπάλου.

81΄: Σέντρα-σουτ του Λέρη κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.

 

Κίτρινες Κάρτες

Παχής, Μάρκης, Καλύβας Γ., Αθανασόπουλος, Ηλιάδης

 

Διακριθέντες

Αίολος: Μπόνιας, Φούκας, Ζαραβέλης

Ποταμιά: Λέρης, Νούλας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας, Μισύρης, Ζαραβέλης, Σκοπέτος, Κοτρώνης(89΄ Μάρκης), Μπόνιας(85΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Πιστιόλης(66΄ Τριανταφυλλόπουλος Α.), Ρούσσης, Παχής, Χρυσικός

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ηλιάδης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Γούλας(61΄ Ξαγάρας), Κουτσουπιάς Κ., Καλύβας Κ.(61΄ Κουτσουπιάς Θ.), Λέρης, Νούλας

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

2ος Βοηθός: Παναγιώτης Κολοβός (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 



































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος